Mit jelent a teljes értékű vegetarianizmus?
Nem vagyok szakértő, de szerintem azt, hoyg semmilyen állati eredetű élelmiszert nem fogyaszt, csakis növényit.
Se tojást, sem tejterméket, sem halat, stb.
Szerintem sincs így értelme, hogy "teljes értékű vegetarianizmus". A korlátozás mértékétől függően három fokozat létezik:
1/ Szemi-vegetariánus: Aki döntően növényi étrenden él, vörös húst (sertés, marha, juh, stb.) nem eszik, de baromfihúst és halat néha igen.
2/ Lakto-ovo-vegetariánus: Húst egyáltalán nem eszik, de a növényi táplálék mellett tojást és tejtermékeket még fogyaszt.
3/ Vegán: Semmilyen állati eredetű élelmet nem fogyaszt, 100%-ban növényi táplálékon él (nem csak füveken, olajos magvakból még vegán tejfölt is lehet készíteni).
Én korábban lakto-ovo voltam, nagyon rövid ideig próbálkoztam a vegán étrenddel, de hiánytüneteim voltak, így most kb 70-80%-ban növényi koszton élek, de néha teszek egy kis engedményt a baromfi vagy a hal javára. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!