Ez a vegetarianizmus?
Kb egy éve , hogy undorodom a hustól. Van amikor az első perctől fogva,mármint a kaja csinálás közben is más tudom, hogy ne eszem belőle, és van , hogy amikor kész az étel, egyszerüen mintha záródna a gyomrom és a torkom egy falat sem menne le, nem is próbálkozom. Van amikor próbálkozom, de egy falat és ne kell több, büdösnek és rossznak érzem az izét.Eleinte csak a disznóhustól, majd mostanra már csirkemelltől is.Sose veszünk boltban hust, mamáméknál van minden féle zöldség , állat, semmit nem veszünk boltban, rendes házi minden és mégsem kell. Ha pl felrakok egy tyúkhuslevest, megfő, nincs bajom a hussal, sem a levessel, de mikor kiszedem a tányérba és egy kanállal eszem, már elég is nem kell több, pedig nem is rakok bele hust csak ugye hát benne főtt.
Elmegynk valahova enni, akkor már megfigyeltem, hogy akarva akaratlanul mindig husmentes kaját kérek,és itthon is képes vagyok csak a köretet enni mindegy mi a kaja.
Vega vagyok vagy beteb?
Vegetarianizmus az, amikor valaki nem eszik húst.
Amit te csinálsz, az szimpla undor a hústól.
A vega nem az, aki "megfigyeli", hogy húsmentes kaját kér, hanem TUDATOSAN húsmentesen táplálkozik. Pl. nem főzi meg a húslevest, hanem helyette zöldséglevest főz.
nem főzhetek zöldséglevest mikor a 2 gyerek meg a férjem hustlevest kér.
egysyzderüen csak én nem eszem semmit ami husos már vagy egy éve, itthon el kell készitenem, mert nekik muszáj enniük, de én nem eszem, és most gondolkoztam el rajhta, hogy ha elmegyünk valahova akkor ott sem husosat kérek. látom nem érted.
Nem vagy beteg, van ilyen. És igen, ha nem eszel húst, akkor vegetáriánus vagy. Ha nem esik jól a hús, akkor ne erőltesd, edd azt, amit jó ízzel fogyasztasz el. Ha ez azzal jár, hogy nem eszel meg semmilyen állatot, akkor azzal.
(Ezt mondom úgy, hogy én imádom a húsokat :) De ebből is látszik, hogy nem vagyok vegetáriánus-ellenes)
Első:
Attól, hogy valaki vegetáriánus a családban, még főzhet úgy, hogy a többiek igényét is kielégítve, hús is kerüljön az asztalra. Főzés közben nyugodtan undorodhat tőle. Anyum pl. a pacalpörköltet utálja, undorodik a szagától is, mindig kendőt köt az arca elé, mikor főzi, utána 2 hétig sikálja az edényt. Ennek mégis megfőzi néha apámnak és a bátyámnak. A kérdezőnél ugyan ez van, csak az összes húsra érvényesen. Tiszteletben tartja, hogy a családja mást szeret, és a kedvükben jár.
Vannak olyan ételek, amelyek egyaránt ízlenek a nem vegetáriánusoknak és a vegáknak is...
Emellett, magadnak külön is főzhetsz.
Például ezt a receptet kipróbálhatod: [link]
Ha szívesen megkóstolják, garantált a siker.
*Első:
Attól, hogy valaki vegetáriánus a családban, még főzhet úgy, hogy a többiek igényét is kielégítve, hús is kerüljön az asztalra.
Ez igaz, de a kérdésben a kérdező semmi ilyesmiről nem írt, sajnálom, ha fél információkból nem tudok kielégítő választ adni.
Hozzátenném még, hogy aki vega, az tudja, hogy nem lehet köreten élni, hanem úgy kell összeválogatni húsmentesen az ételeket, hogy ne alakuljon ki hiánybetegség. Tehát főz húst a családjának, és nem csak a rizst piszkálgatja a tányárján, hanem csinál magának gombát, szóját, zöldségpörköltet vagy hasonlókat.
Vegának lenni jóval több, mint undorodni a hústól.
Egy húsevő
Kedves utolsó husevő!
ugy állitom össze az ételt,hogy a köret számomra teljes értékű legyen pl gombás rizs, párolz zöltség, grillezett zöldrég, krokett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!