Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegetarianizmus nem olyan,...

A vegetarianizmus nem olyan, mint Darwin galapagosi pintyei?

Figyelt kérdés

Nem gondoltatok még a két jelenség közti hasonlóságra?

Aki még nem ismerné: Darwin Galapagoson megfigyelte, h a kezdetben egy pintyfélét felváltotta, 4 v 5. És itt nem külön fajokról beszélünk, hanem evolválódott egyedekre. Vagyis: az optimális ételkihasználás érdekében a pintyek elkezdtek átalakulni. Egy részük kukacokat, más részük bogyókat, stb ettek. Ehhez alkalmazkodott a csőrük formája is. Tehát szerintem itt van hasonlóság- persze ne vegyetek véresen komolyan, csak szerintem az embereknél is lehet h ez azért alakult, mert így optimálisabb az ételfelhasználás. Persze tudom morális okok, stb. De nagyon sok vega, pl azért vega akiket ismerek, mert nem is szereti a húst, nem azért mert morális gátjaik lennének. Szerintetek? (De mondom, nehogy valaki véresen komolyan vegye, csak érdekes párhuzamot vontam)

2011. júl. 14. 10:58
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
90%
Érdekes. Bár Darwin szerint az ember növényevő, tehát inkább a húsevők hasonlítanak(szerinte) erre a jelenségre.
2011. júl. 14. 11:05
 2/19 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem nem olyan, de az csak az én véleményem, a gondolat nagyon jó! :) Nem hiszem, hogy aki nem szereti a húst, az majd átalakul, mint ahogy pintyek csőrénél, de bármi megtörténet.
2011. júl. 14. 11:25
 3/19 anonim ***** válasza:
*megtörténhet
2011. júl. 14. 11:26
 4/19 anonim ***** válasza:
Tök érdekesen hangzik amit mondasz.:) Én vegetáriánus vagyok és a biológia is érdekel.:) Ha rájövök a válaszra egyszer, majd megírom ide!:)
2011. júl. 14. 11:31
 5/19 anonim ***** válasza:
48%
ma 11:05-ös: az ember NEM növényevö, hanem mindenevö.
2011. júl. 14. 11:40
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

11:40: na, látom konzervatív önvédelmi fokozatra kapcsoltál :)

Csak azt írtam, hogy DARWIN SZERINT növényevő az ember, nem azt hogy az. (Ha nem hiszed hogy Darwin így gondolta, akkor nézz utána)

2011. júl. 14. 11:46
 7/19 anonim ***** válasza:
44%
Bocs, nem figyeltem - ugyan nem tudom, Darwin hová sorolta az embereket, de elhiszem neked.
2011. júl. 14. 11:54
 8/19 A kérdező kommentje:

Na akkor ha rájöttél a megoldásra, akkor majd szeretettel várom :D

Örülök, h szerintetek is érdekes a gondolatmenetem, mégha bele is lehet kötni számos ponton.

Azt is elfogadom, hamár Darwin elméletét piszkálom, h akkor a húsevők alakultak át a jobb táplálékelosztás érdekében :) Nekem mindegy.

2011. júl. 14. 13:35
 9/19 anonim ***** válasza:
De amúgy Darwin vega volt...nem?
2011. júl. 14. 16:48
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, amiatt lett az, mert a kutatásai alapján az ember növényevő azért hogy "bizonyítsa".
2011. júl. 14. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!