A vegetarianizmus nem olyan, mint Darwin galapagosi pintyei?
Nem gondoltatok még a két jelenség közti hasonlóságra?
Aki még nem ismerné: Darwin Galapagoson megfigyelte, h a kezdetben egy pintyfélét felváltotta, 4 v 5. És itt nem külön fajokról beszélünk, hanem evolválódott egyedekre. Vagyis: az optimális ételkihasználás érdekében a pintyek elkezdtek átalakulni. Egy részük kukacokat, más részük bogyókat, stb ettek. Ehhez alkalmazkodott a csőrük formája is. Tehát szerintem itt van hasonlóság- persze ne vegyetek véresen komolyan, csak szerintem az embereknél is lehet h ez azért alakult, mert így optimálisabb az ételfelhasználás. Persze tudom morális okok, stb. De nagyon sok vega, pl azért vega akiket ismerek, mert nem is szereti a húst, nem azért mert morális gátjaik lennének. Szerintetek? (De mondom, nehogy valaki véresen komolyan vegye, csak érdekes párhuzamot vontam)
11:40: na, látom konzervatív önvédelmi fokozatra kapcsoltál :)
Csak azt írtam, hogy DARWIN SZERINT növényevő az ember, nem azt hogy az. (Ha nem hiszed hogy Darwin így gondolta, akkor nézz utána)
Na akkor ha rájöttél a megoldásra, akkor majd szeretettel várom :D
Örülök, h szerintetek is érdekes a gondolatmenetem, mégha bele is lehet kötni számos ponton.
Azt is elfogadom, hamár Darwin elméletét piszkálom, h akkor a húsevők alakultak át a jobb táplálékelosztás érdekében :) Nekem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!