Milyen vegetarianizmus fajták vannak? És ki milyet követ? Milyen életmódot (táplálkozás) követtek? Bőv. Lent.
Én olyanra tértem át h a sertéshús + mindenféle belsőségeket egyáltalán nem eszek és a többiből is főleg csak baromfit és halat de azokat is csak főzve-párolva-grillezve. Mindenféle zöldséget és gyümölcsöt eszem(vagyis ami éppen van, mivel nem régen eszem zöldségeket ezért próbálgatom az új ízeket és ha nem ízlik akk is megeszem:)) tej-tejtermékeket-és tojást kerülöm(de nem mindig sikerül de tojásnak csak fehérjét eszem tejből meg zsírszegényt) viszont most álltam át a tofura és lassan a többi szójára(apránként) cukrot és ch-ot szigorúan kerülöm (csak édesítő és csak teljes kiőrlésű dolgok(keveset))sót is kerülöm a nagymértékű vízmegkötése miatt+ csak vizet és nagy ritkán 100%os gyümilét(inkább megeszem a gyümit) és természetesen amit lehet csak is ellenörzőtt biogazdaságokból valókat!
Van erre is megnevezés vagy ez csak mindenféle???
Bocsi, h sokat írtam!
Légyszi válaszoljatok!Köszönöm!
17/Lány
ezek a fajták vannak:
A vegetarianizmus fajtái
1. Szigorú vegetáriánus vagy vegán étrend:
A vegetarianizmust következetesebben megvalósító gyakorlat. Nem fogyasztanak húst se állatoktól elvett tejet, tojást és méhészeti termékeket, valamint kerülik az állatokon kísérletezett kozmetikumokat stb.
2. Ovo-vegetáriánus:
Hústerméket nem, de tojást fogyaszt.
3. Lakto-vegetáriánus:
Húst, tojást nem, de tejtermékeket fogyaszt.
4. Ovo-lakto vegetáriánus:
Csak a húsételeket nem fogyasztja, tejterméket, tojást és egyéb állati eredetű termékeket (pl. méz) igen.
5. Szemivegetáriánus:
Csirkehúst és halat alkalmanként, továbbá a tejterméket, tojást fogyaszt.
te az utolsóhoz állasz a legközelebb azthiszem
Ahány ember, annyi fajta, nem hinném, hogy annyira fontos az elnevezés.
Az érdekesség kedvéért pár új kifejezés, amivel nemrég ismerkedtem meg (mindketten a vegetáriánizmuson kívül esnek):
- Pescetarian: aki csak halat eszik, más húst nem
- Flexitarian: általában otthon nem, csak vendégségben és étteremben eszik húst (azt is ritkán)
Te egy ilyen bio-öko vonalon mozgó valami vagy, de nem vegetáriánus.
Találkoztam már olyan buddhistával, aki a más által otthagyott húst megkóstolta, de alapjában véve vega volt.
Akkor én szemivegetáriánus vagyok? :D
Mert csirkén, halon és sertésen kívül nem eszek meg más húst, se marha, se kecske, se ló, se tyúk, se kacsa, se liba, se pulyka...semmit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!