Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Húsevők, mik az érveitek a...

Húsevők, mik az érveitek a vegetarianizmus ellen?

Figyelt kérdés
2011. júl. 17. 12:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
100%

"12:32: ez a kérdés nem neked szól."

akkor kérlek írd ki a kérdés elejére, kinek szól a kérdés - eddig úgy tudtam, az ide kiírt kérdések mindenkinek szólnak, s mindenkinek van joga válaszolni rá. Mellesleg - ez a kérdés provokatív, ne akarj vitát szítani, a hozzád hasonlóak miatt ítélik meg a vegákat úgy, ahogy.

Üdvözlettel.

2011. júl. 17. 12:48
 12/75 anonim ***** válasza:
100%

"Inkább arra lennék kíváncsi, hogy milyen megfontolásból döntettetek úgy, hogy nem lesztek vegetáriánusok."

te nem értetted meg a válaszomat.

2011. júl. 17. 12:50
 13/75 A kérdező kommentje:

12:48: hozzászólni van jogod, de a kérdés nem neked szólt :) Értsd úgy, hogy te nem tudod rá azt a választ, amire én kíváncsi vagyok. Félre értettél szerintem: nem kötekedni jöttem, hanem: 1. akik nem foglalkoznak vele, azoknak felkelteni az érdeklődését 2. a tudatosan táplálkozó húsevők(feltételezem van ilyen) gondolkodását megismerni

A vegetarianizmusban van valami nehezen megfogható dolog, gondolom a tudatosan táplálkozó húsevők is tudnak valami hasonló eszmével szolgálni. A nagyi szövegeit én is ismerem, de azokat bármelyik televíziós reklámból is megismerhetem. Viszont bármelyik táplálkozással, egészséges életmóddal vagy erkölccsel, etikával foglakozó könyvet fellapozod, olyat fogsz olvasni ott, ami szöges ellentétben áll azzal, amire "neveltek."

"ne akarj vitát szítani, a hozzád hasonlóak miatt ítélik meg a vegákat úgy, ahogy."

Nem értem, hogy a vita miért rossz. Egy kulturált ember képes személyeskedések nélkül vitatkozni. Ha te emiatt veszélyeztetve érzed magad, nem neked való a fórumozás. Egyébként arról az emberről, aki azért ítéli meg a vegetáriánusokat, mert vitatják az Ő álláspontját (azaz nem esznek húst), meg is van a véleményem. (Ez pont olyan, mint amikor egy keresztény azért utálja az izraelitákat, mert nem ismerik el Jézust Isten fiaként) Miután te elmondtad, hogy mennyire elengedhetetlen a húsevés, nem értem miért lenne kötekedés ezzel szembeállítani az én véleményem, mely szerint nem az. (És mely szerint nem ez az elsődleges szempont)

2011. júl. 17. 13:02
 14/75 anonim ***** válasza:
Én sokat gondolkoztam azon, hogy legyek-e vega vagy sem. Elvagyok hús nélkül, de egy idő után hiányozni kezd. Nemcsak úgy,hogy de jó volna, hanem elementáris erővel tör rám. Nem eszem meg akármilyen húst, igyexem ellenőrzött helyről beszerezni, multinál nem veszek.
2011. júl. 17. 13:32
 15/75 anonim ***** válasza:

"Miután te elmondtad, hogy mennyire elengedhetetlen a húsevés, nem értem miért lenne kötekedés ezzel szembeállítani az én véleményem, mely szerint nem az"

logikai bukfenc, hisz az első válaszomban írtam, hogy magam is vega vagyok (az egyetlen 82%-os vagyok a válaszadók között), nyilván nem mondtam, hogy a húsevés elengedhetetlen, ezt nem is értem, honnan vetted, a másik pedig, hogy azért nem szeretem a provokatív kérdéseket ebben a témakörben, mert a végén úgyis anyázás lesz belőle, hisz az emberek többsége nem tudja magát elfogulatlanul és kulturáltan kifejezni.

Mellesleg köszönöm a kioktatást, ami hasznos volt, elteszem belőle :)

Máskor több figyelmet, további kellemes fórumozást.

2011. júl. 17. 14:04
 16/75 A kérdező kommentje:

"Miután te elmondtad, hogy mennyire elengedhetetlen a húsevés, nem értem miért lenne kötekedés ezzel szembeállítani az én véleményem, mely szerint nem az"

logikai bukfenc, hisz az első válaszomban írtam, hogy magam is vega vagyok

Bocs, csak összekevertem a válaszolókat, nem figyeltem eléggé.

2011. júl. 17. 14:25
 17/75 anonim ***** válasza:
88%

Szia szerintem a huseves is termeszetes ugyanugy mint a novenyeves. 2 evig nem nagyon kivantam hust es elgondolkodtam ha nem kivanom talan nem is kell a szervezetemnek (halat akkor is ettem) de aztan terhes lettem es muszaj volt enni hust is. Most meg visszaszoktam es ujra kivanom h belemelyeszem a fogam egy jo kis veres steak-be :)

A kizrtan novenyi tapalek fogyasztasa nem jo a szervezetnek ebben igazuk van de sajnos a legtobb ember nem tudja hogy a husevest igen is tulzasba viszi es az sem jo. Heti 1-2szeri huseves eleg egy atlag szervezetnek(nem testepito) es az adagokat is lejjebb lehetne vinni, husbol a tenyerunk merte lenne a helyes porcionk.

A hustermekekrol ne is beszeljunk ha egeszsegrol van szo.

a korabbi ervelesedre visszaterve miszerint egyes allatok hajlanak a vegetianizmusra, ennek az ellenkezoje is igaz vannak allatok amikrol azt hittek novenyevok aztan nem teljesen: csimpanz, vizilo.

szerintem hust kell enni egeszsegugyi szempontbol is de a mennyisegre es a minosegre is nagyon kell ugyelni.

Viszont zoldseget gyumolcsot meg inkabb kell enni!;D

Azt h platon mit szolt a huseveshez nem nagyon vennem figyelembe. Az okori gorogok bizonyos teren renkivuli eredmenyeket ertek el de az nem azt jelenti h mindent tudtak csak h utanna mindent elhittek neki mert nagyot alkotott. Ha jol emlekszem arisztotelesz velemenye volt h a nok a szuletendo gyermekuket a menstruaciojukkal taplaljak es hogy amugy semmi kozuk a babahoz az teljesen a ferfi magjabol valik gyermekke ok csak olyan "kelesztogepek" ja es egyes alantasabb allatok pl beka a foldbol szuletnek.

Bocsi ez egy kicsit OFF volt.

2011. júl. 17. 17:14
 18/75 doboszoli ***** válasza:
93%
Nincsenek érveim, mint ahogy a homokosok ellen sem,(kivéve, ha hivalkodnak vele) egyen, tegyen mindenki, ahogy jól esik.
2011. júl. 17. 18:55
 19/75 anonim ***** válasza:
68%

Nem az a döntés, hogy húsevők leszünk, hanem az, hogy vegetáriánusok. Egyelőre ti vagytok kisebbségben... és ez így is marad.

Ti miért lettetek vegák?

2011. júl. 18. 08:18
 20/75 anonim válasza:
78%

Üdv!

Szeretném elmesélni, velem mi történt, hátha elrettent a vegaságtól.

Pár éves koromban a szüleim elkezdték furcsállni, hogy húsos étkezések után mindig nagyon híg a székletem. Nem tudták mire vélni, nem történt semmi. Aztán tizennégy lehettem, mikor az osztálykiránduláson ezzel kapcsolatban ért megszégyenülés rávett, hogy elmenjünk orvoshoz. Nem tudta megállapítani, hogy mi a fene van, de azt tanácsolta, hogy próbáljak kevesebb, vagy semennyi húst sem fogyasztani.

Ekkor lettem vegetáriánus. Testsúlyom 67 kg volt, komolyan sportoltam (evezés, mellette párbajtőr) és koromhoz képest nagyon fejlett izomzatom volt (nem egyszer néztek alacsony felnőttnek boltok pénztáránál).

Pár hét alatt teljesen sikerült leszoknom a húsevésről, amitől eleinte furcsán éreztem magam és néha még kívántam, de ezt az érzést sikerült kiiktatnom a gondolataim közül. Teltek-múltak a hónapok, aztán három év múlva jött a sokk. Általános iskolás osztálytalálkozót szerveztek a volt osztálytársaim és a 27 emberből csak 4-en ismertek fel. Mindenki azt mondta, mennyire megváltoztam és mennyire lefogytam. Azt hittem, hogy csak első meglepődésükben mondják ezt, de otthon elővettem a régi képeket és tényleg igazuk volt.

Ekkor 17 évesen 58 kg-ot nyomtam, a sportot költözésünk miatt abbahagytam (amit annak ellenére, hogy nagyon jó voltam benne és élveztem is, fáradékonyságom miatt nem sajnáltam). A bőröm sokkal fakóbb volt, a szemeim nem csak reggel beesettebbek és üvegesebbek voltak, a hajam a régi képekhez képest ritkább és szárazabb, az izomzatom pedig mint egy erősebb korombeli lányé. Az étrendem pedig rendben volt: anyám egy ismerőse szakértő a témában és ő állított össze nekem heti rendszerességgel étrendtippeket, amiket be is tartottam.

Nem értettem mi történt, ezért merész lépésre szántam el magam: egyik délután mikor hazaérkeztem megkóstoltam egy szelet rántott húst és vártam a hatást. A székletem azonban változatlan maradt. Pár nap múlva kicsit többet engedtem meg magamnak és ettem egy gyrost, de ettől sem lett bajom. A szüleimnek elmeséltem a kísérleteket és csodálkozva néztek rám. Másnap már én is sertéshúslevest és jó húsos-kolbászos rakott krumplit ebédeltem. Nem lett tőle hasmenésem, ellenben kezdtem újra megszeretni a húst.

Pár hét múlva elmentünk egy dokihoz, aki okos kérdéseivel rávezett minket valamire: a régi lakhelyünkön mindig egy bizonyos hentesnél vásároltunk, mivel két házzal odébb volt, így ez érte meg. Na, erre fogtuk magunkat és következő hétvégén elutaztunk a régi utcánkba, de a hentes már bezárt. Apám körbekérdezősködött és megdöbbenésére az azóta majdnem teljesen kicserélődött szomszédság egy kisgyerekes tagja azt mondta, hogy ők záratták be, mert több kisgyereknél is hasmenést okozott az ott vásárolt hús...

A lényeg, hogy most 20 évesen ismét erőm teljében vagyok. 85 kilóra híztam, aminek a nagy része izom. Rendszeresen sportolok egy magyar hagyományőrző harcművészettel foglalkozó csapatban. Itt 20 kilós acél páncélzatot és láncinget hordva ugrálok és kardozok órákon át, szóval az állóképességem is helyreállt. De ami az egésznek a tanulsága, hogy a vegetarianizmus nagyon veszélyes lehet. A saját példámból tanulva évek óta ellenzem az ilyesmit és remélem, hogy többen megfogadják a tanácsom, mikor azt mondom: ne tedd.

2011. júl. 18. 10:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!