Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Húsevők, mik az érveitek a...

Húsevők, mik az érveitek a vegetarianizmus ellen?

Figyelt kérdés
2011. júl. 17. 12:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:
84%

Kedves 15 éves biológus!

ELgondolkodtál már h a zöldségekben mennyi szemét van? De még a bioban is? Ezért nem szeretek vegákkal vitázni mert rögtön jönnek azzal h mi van a húsban? Nos a növények se jobbak, max másabb mérgek vannak benne.

Kérdező: én azt hiszem tudok választ adni- most h elolvastam mit is szeretnél igazából, ami az egyik kommentedben volt. Szóval átgondoltam honnan jön a hús, és sajnálom az állatokat. Nem eszem pl nyuszit mert az már nekem is sok. De mint írtam a zöldségek sem egészségesebbek a génmutáció, a környezet szennyezettsége stb ide is beszivárog, tehát ez nem ösztönöz a hús elhagyására. Állatot meg mindaddig enni fogok, amíg nem nekem kell levágni, ez valószínűleg szemét dolog, sőt biztos, de mint fentebb írtam egyszerűen szükségem van a húsra! És ezért nem is értem miért pontoztátok le szegény srácot aki elmesélte h ő hogy járt. El kell fogadni h van ember akinek a szervezete nem bírja a húst.-mert van ilyen- de van olyan is akinek a hús hiányát nem bírja. Ez nem hazugság, tény! Én is ilyen lennék, tudom, mert ismerem h működöm, h mikor mit eszem, és arra mi a testem válasza.

És: szent meggyőződésem h azért an ilyen kevés vega mert hosszú távon csak az bír az lenni, akinek a szervezete nem feltétlen igényli a húst, de ilyen ember kevesebb van. Gondolj bele: elvek ide v oda ha annyira rosszul lennél ha egy ideig nem eszel húst mint én ennél. És ez nem kamu meg fake.

2011. júl. 19. 00:44
 32/75 anonim ***** válasza:
71%

Ha a zöldségbe is van szemét,de miért szennyezem magam még jobban akkor?hm?És én tényleg egy gerinctelen dolognak tartom ezt a vágja le más helyettem dolgot. Hogy lehet valaki ennyire gyáva és képmutató?Elborzadok.

És nem az én agyacskámból pattant ki a 30g per nap,hanem Prof.dr.med Lothar Wendt fejéből,aki amúgy egy neves szakorvos és kutatásokat végzett,és nem kisujjából szopkodta ki,mint te Tibor,az állítólagos parasztbácsi,közben egy fiatal férfi,aki kissé öregesen fogalmazza meg a válaszát,a végére odabiggyeszt egy 'üdv'-öt,aztán mindenki bedől neki.Szánalom.

A kakis még mindig egy nagy kamu sztori,bocsi,de ezt már mindenki bevallhatja.

Ha én lennék fake,akkor nem azt írtam volna oda ,hogy 15 vagyok...Tudtam,hogy nem lehet egy kamaszlányt komolyan venni,mármint szerintetek.De nem akartam,még egy majd szétrohad úgy bűzlik sztorival gyarapítani ezt a kedves oldalt. :)

2011. júl. 19. 09:17
 33/75 anonim ***** válasza:
73%
Az ember mindenevő! Én még mindig azt tartom egyik fő érvnek, hogy az évezredek során kialakult gumós-(tehát mindenevő!) zápfogunk azért van, hogy mindenfélét együnk vele! Például a tehénnek meg azért van redős zápfoga meg összetett gyomra, hogy a növényeket tudja vele feldolgozni!(A növényevőknek ráadásul gyakorlatilag egész nap enniük kell, hogy megfelelő mennyiségű tápanyaghoz jussanak! Szegény koalák például a finnyásságuk miatt szívnak!) A ragadozóknak meg azért van tarajos zápfoga, hogy széttépjék vele a húst, a süninek meg hegyes kis rovarevő foga, hogy rátűzgélve elkapja a rovarokat, meg ilyesmi! Ez nem elég egyértelmű ÉRV?!
2011. júl. 19. 09:40
 34/75 anonim ***** válasza:
74%

A húsevés okai:

Sokan azért eszik, mert megszokták. Mert finom. Az, hogy kiváló fehérjeforrás, másodlagos számukra, mert elsősorban az íz és a megszokás számít.

Vannak, akik azért eszik, mert kiváló fehérjeforrás. Ilyenek a testépítők, okosan diétázók (tehát nem koplalók). Számukra hús nélkül biztosítani a napi emelt fehérjeszükségletet rendkívül macerás lenne.

Vannak, akik azért (is) eszik, mert könnyen hozzáférhető, számtalan módon elkészíthető, változatos, egyáltalán nem macerás. Nyilván tele van tápanyaggal.

Aki elveket sorakoztat föl, az csak magyarázza a fönti okokat. Elveket (érveket) mindkét oldal fel tud hozni, hiszen húsevés nélkül is megoldható az egészség.

Egy kérdéstől senki sem fog megvilágosodni.

Te magad is ismered ezeket az okokat. Mindenre van érv és ellenérv, személyre szabott, hogy ki mit hisz, fogad el, mikor és mennyi ideig.

2011. júl. 19. 09:56
 35/75 anonim ***** válasza:
68%
Kedves Kamaszlány! Tanácsolnám neked h fogd vissza magad, mert itt senki nem enged meg magának ilyen hangnemet, mint te. Elhiszem h nagyon felnőttnek érzed magad, de akkor próbálj meg úgy is viselkedni. Az olyan agresszív álláspontjukat mindenáron védő vegák miatt van vega-húsevő konfliktus, mint te. Ha az olyanok mint te nem lennétek ,mindenki boldogan élne! És persze tudom, van egy-két húsevő is aki pont olyan bunkó, mint te, de itt pl még egy sem járt. Forgasd az illemtankönyvet, közben próbálj felnőni. Feltettek egy békés kérdést amire békés választ vártak, mert a kérdező meg akart érteni valakit. TE pedig a topikját mindenáron vitává akarod változtatni, h szegény kérdező ne kaphasson választ, csak mindenki veled legyen elfoglalva és te oltogathass másokat. Mindjárt itt a szeptember ezt a stílust tartogasd a korodbelieknek, ha elviselik...
2011. júl. 19. 14:24
 36/75 anonim ***** válasza:
55%

Én szimpátia-vegetáriánus vagyok: a férjem 20 éve vega, és azért nem eszem húst, mert nem akarom undorítani őt.

DE ha nem ő lenne a párom én ennék húst, mert ÍZLIK.

Viszont ha belegondolok hogy kerül az asztalomra, akkor könnyű vegetáriánusnak lenni (6 éve).

2011. júl. 19. 15:54
 37/75 doboszoli ***** válasza:
80%

A tojást, tűzzel-vassal üldözte a tudomány, mondván, hogy koleszterinbomba. Eltelt 10-20 év, ugyanolyan tudósok kimutatták, hogy a legtisztább fehérje.

Ennyit a dr.prof.med. akárki állításairól.

Az egy gramm/ttkg.-ot nem az "ujjamból szoptam", hanem Veled ellentétben az EGYETEMEN TANULTAM.

Úgyhogy csatlakozom az előttem szólóhoz, vegyél vissza az arcból, hallgass meg másokat is.

2011. júl. 19. 16:44
 38/75 anonim ***** válasza:
21%

Köszönöm szépen mindenkinek,aki felháborodott. :) hahaaa

Igen,ha valaki eszik húst,akkor ő gyilkolja le. akkor megérdemli.Ezt még DOBOSZOLI is elismeri,egy másik kérdésnél,idézem:

"Annyi a különbség, hogy más végzi el a "piszkos munkát".

Az eredmény ugyanaz. Ezt hívják álszentségnek."

Nyugodtan meglehet tekinteni egy' öltél már állatot ,mármint megenni'... kérdésnél.

Igazán boldog vagyok,hogy én 15 évesen tükröt tudok tartani nektek :) köszönöm

2011. júl. 19. 17:18
 39/75 anonim ***** válasza:
73%

Hahahaha, én nem háborodtam fel. Jó, gyilkos vagyok ebben az esetben, és büszke vagyok rá. :)

Sőt, kis drágám, ha rászorulnék, téged is megennélek, lelkifurdalás nélkül! ;P Úgy hasznosabb is lennél a világnak...

2011. júl. 19. 19:23
 40/75 anonim ***** válasza:
34%

Hihetetlen,hogy egy 15 éves lány,hogy lealáz titeket...

Na én őszintén megmondom,hogy nincsenek ellenérveim.Senkinek nincsenek,nem is lehetnek,mert végül is a vegák nem bántanak senkit sem.Inkább néhány embernek rettentően idegesítőek,mivel elszántak,és így a húsevő 'bajban' érzi az ő kis eszmerendszerét.

Én is azok közé tartozom ,akik képtelenek megölni egy állatot,de ezért eszem őket...tudom,hogy álszentség,de nem megy még leszoknom,nekem nincs annyi erőm még mint a vegetáriánusoknak.

Én mint,húsevő gondolom úgy,ritka primitív húsevők válaszolgatnak ide...de tényleg szégyen.Megennél egy 15 éves lányt?Aztán mi van ha jól néz ki?Akkor meg megbsznád?És mi van akkor,ha jószívű,jóságos teremtés?Pimasznak pimasz,őszintének is őszinte,de az ekkora baj?

BÜSZKE vagy arra,hogy gyilkolsz?Remélem nem jársz templomba.És még ő milyen stílust enged meg magának?Ennyire érzitek a fölényét vagy féltek a szavaitól?Hihetetlen...

2011. júl. 20. 11:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!