Miért gondolkoznak így még mindig a húsevők?
Én megértem a húsfogyasztók általános érveit(pl.: én nagyon szeretem, nem tudnék nélküle élni - szükséges az egészséges élethez, a gyermekek fejlődéséhez - én nem hízok el tőle és erő kell a munkámhoz, stb.), és most nem is ezekbe szeretnék belekötni.
Azt nem veszi figyelembe senki, hogy valójában milyen rosszat tesz a világgal. A húsevő állatok többsége ritka, nem él csoportokban és sosem szaporodik el túlságosan. Ha mégis, az éhhalál úgyis megritkítja. Az ember ellenben úgy szaporodik, mint a patkányok, ráadásul itt a nagy jólétben, annyi hús fogy, mint még soha! Irdatlan mennyiségben ontják a vágóhidak a húst, miközben a legelőkön sokszor csak elvétve látni állatot. A sertés- marha- és csirketelepek tárgyként kezelik a jószágokat. A beteg állatok ürüléke szennyezi a környezetet azáltal hogy a földekre és az ivóvízbe kerül betegségekkel és nehézfémekkel szennyezve azt. Emellett a legnagyobb szén-dioxid kibocsájtással és vízfogyasztással járó iparág. Az állatok etetéséhez felfoghatatlan mennyiségű takarmányra lenne szükség, ami kimeríti a hasznos földeket és elveszi a táplálékot az elől a 40000 gyermektől, aki óránként éhenhal. Ha másféle táplálkozásra állna át az emberiség, akkor bőséggel ellátható lenne a teljes népesség, és az energiafelhasználás is sokat csökkenne.
tegnap 23:21!
A prionokról már hallottál? Ha még nem, valószínűleg fogsz, ha továbbra is nyersen kóstolgatod a húst.
A hizlaldák óriási megterhelést jelentenek a környezetre nézve. 1 kg búza termesztéséhez kb. 60 liter vízre van szükség; 1 kg hús előállításához ugyanakkor 2500 - 6000 liter víz szükséges, ami aztán mérgező vegyi anyagokkal keveredve trágyalé formájában a talajba jut, s ezzel belekerül a talaj- és ivóvízbe. Környezeti szakértők (ökológusok) kiszámították, hogy a hústermelés tízszer akkora környezetszennyezést okoz, mint a háztartások, és háromszor akkorát, mint az ipar. Egyetlen "burger" előállításához négy-öt négyzetméternyi esőerdőt - az emberiség egyik legértékesebb természeti kincsét, illetve erőforását - kell legelővé vagy szántóvá alakítani. Az a földterület, ami egyetlen húsfogyasztó táplálékát biztosítja, húsz vegetárius élelmezéséhez lenne elegendő.
Csak tudod attól még hogy 10-20-30 ember vegetáriánussá válik, még nem fog megszűnni a húsipar.
Hiába mondod itt a környezetszennyezést ide meg oda semmit nem tehetsz ellene.
Egyetlen dolgot érsz el vele, hogy neked ilyen módon nyugodt a lelkiismereted, hogy nem eszel abból, amit nagy környezetszennyezés árán előállítottak.
De ha továbbvisszük ezt az egész dolgot, mondhatnám azt is, hogy ne használj villamos áramot, hiszen annak az előállítása is elég nagy környezetszennyezéssel jár. Vagy építs magadnak megújuló energiaforrásokból egy önellátó házat.
De azt azért szeretném megkérdezni, hogy tejet, tejtermékeket, tojást azért esztek?
Lelhet, hogy olcsóbb, de egészségtelenebb. Aki meg még tejterméket és tojást sem eszik az meg még egészségtelenebb.
Szerencsés vagy, hogy megtudod magadnak teremteni otthon a tojást, és van szomszéd tanya ahonnan tejet vehetsz. Csak tudod az emberek többségének erre nincs lehetősége. De húst, tejterméket, és tojást enni meg KELL!
De mégis hogyan akarsz változtatni rajta? Az emberi szervezetnek szüksége van a húsra, és a gazdasági helyzet ezen nem fog változtatni.
Komolyan nagyon fafejű vagy!
Nem mondtam azt hogy változtatni fog az emberek szükségletein. De egyébként fog, a törzsfejlődés miatt de az csak több generáció alatt következhet be.
Amit én mondtam, az hogy nem lesz hús, és már most is durva hogy van.
Ezzel az egésszel csak annyi a problémám, hogy a tejéért tartott tehén és a tojásért tartott csirke is pont úgy él, mint a húsért tartott.
A tejhez kell a kisborjú, tehát szaporodni fog.
Akkor gondolom, kedves kérdező, te csak és kizárólag Magyarországon termelt növényeket fogyasztasz, ha ennyire aggódsz a bolygóért.
Ugyanis az élelmiszerek szállítása rengeteg környezetszennyezéssel jár, ne egyél narancsot, banánt, télen paprikát és paradicsomot!
Azt meg se merem kérdezni, eszel-e tejet, tejterméket, tojást.
Meg se kérdezem, hogy van-e bőrcipőd (az nem érv, hogy valaki már kiette a bőréből, mivel a bőréért tartott állat is pont úgy f.gik metángázt, és a többi), és használsz-e feleslegesen elektromos áramot.
Mondjuk számítógéphez, hajszárítóhoz, mosáshoz, tévézéshez.
A környezetvédelem nem ott kezdődik, hogy áttér az ember egy tőle teljesen idegen táplálkozási formára, hanem ott, hogy TE mindent, de MINDENT megteszel a környezetvédelemért.
Aztán akarod csak megváltani a világot.
Cuppantás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!