Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért gondolkoznak így még...

Miért gondolkoznak így még mindig a húsevők?

Figyelt kérdés

Én megértem a húsfogyasztók általános érveit(pl.: én nagyon szeretem, nem tudnék nélküle élni - szükséges az egészséges élethez, a gyermekek fejlődéséhez - én nem hízok el tőle és erő kell a munkámhoz, stb.), és most nem is ezekbe szeretnék belekötni.

Azt nem veszi figyelembe senki, hogy valójában milyen rosszat tesz a világgal. A húsevő állatok többsége ritka, nem él csoportokban és sosem szaporodik el túlságosan. Ha mégis, az éhhalál úgyis megritkítja. Az ember ellenben úgy szaporodik, mint a patkányok, ráadásul itt a nagy jólétben, annyi hús fogy, mint még soha! Irdatlan mennyiségben ontják a vágóhidak a húst, miközben a legelőkön sokszor csak elvétve látni állatot. A sertés- marha- és csirketelepek tárgyként kezelik a jószágokat. A beteg állatok ürüléke szennyezi a környezetet azáltal hogy a földekre és az ivóvízbe kerül betegségekkel és nehézfémekkel szennyezve azt. Emellett a legnagyobb szén-dioxid kibocsájtással és vízfogyasztással járó iparág. Az állatok etetéséhez felfoghatatlan mennyiségű takarmányra lenne szükség, ami kimeríti a hasznos földeket és elveszi a táplálékot az elől a 40000 gyermektől, aki óránként éhenhal. Ha másféle táplálkozásra állna át az emberiség, akkor bőséggel ellátható lenne a teljes népesség, és az energiafelhasználás is sokat csökkenne.

2011. márc. 19. 20:03
 11/96 anonim ***** válasza:
66%

s biosztanárod nem mondta kisnyuszi, hogy vannak olyan tápanyagok és vitaminok, amit csak állati eredetű élelmiszerből lehet beszerezni?

vannak olyan genetikai összetételű emberek, akik elvannak vega kajákkal is (indiaiak jó része pl), de amúgy az emberek 95 %-a genetikailag alkalmatlan a pusztán növényi eredetű táplálékok fogyasztásával történő hosszabb tavú egészséges életben maradásra

2011. márc. 19. 20:52
 12/96 A kérdező kommentje:

Bizony elég demagóg lehetett a te tanárod, mert a jelenlegi orvosi álláspontok alapján ez NEM így van!

És nem is döntés, hanem kényszer kérdése lesz hamarosan.

És, egy szóval sem mondtam ráadásul, hogy 100%-ban be kéne szüntetni az állati eredetű anyagok fogyasztását, alkalmazását. Csupán minimális szintre kényszerülünk majd azt mérsékelni.

Ennek az egésznek nem értem, mi köze a nagyhatalmakhoz? Itt Magyarországon vagy a szegény országokban éppúgy fogyasztanak húsgyári terméket és éppoly nagy mennyiségben, mint akár az USA-ban. Semmi köze a hatalomhoz, inkább az emberekbe írt társadalmi berögződéshez. (Például az arabok kihányják a disznóhúst, ha véletlenül megették - itt meg ugyanezt teszik fordítva.)

2011. márc. 19. 20:59
 13/96 anonim ***** válasza:
69%

én vagyok biosztanár kicsike, és nem a tanáraim a demagógok

B12...pl és ne ragozzuk tovább ;)

2011. márc. 19. 21:03
 14/96 anonim ***** válasza:
65%

Olyan orvosi véleményt még soha nem hallottam,ami szerint nem kell húst enni! Azt viszont igen,hogy az embernek húsra szüksége van.

Nagyon szép,hogy felállítottál egy elméletet,és meggyőzöd saját magadat,hogy ez milyen jó. De ha majd 40-50 éves korodban fellép a szervezetedben valamilyen hiánybetegség,mert nélkülözöd a húst,akkor már késő lesz.

2011. márc. 19. 21:05
 15/96 A kérdező kommentje:

Nem jól tudom, hogy a B12 vitamint a bélben lévő baktériumok maguk termelik, illetve az erjesztett szójában is megtalálható?

Másrészt pedig, ha visszaolvasol többször is mondtam hogy nem a teljes mellőzésről, hanem a fogyasztás nagyfokú csökkentéséről beszéltem.

2011. márc. 19. 21:08
 16/96 anonim ***** válasza:
0%
Balkányi vagy?:D (bocsi az off-ért)..
2011. márc. 19. 21:08
 17/96 A kérdező kommentje:
Nem, nem vagyok balkányi, de tényleg hogy jön ez ide? Ha ilyesmi érdekel, arra ott a privát üzenet!
2011. márc. 19. 21:10
 18/96 anonim válasza:
62%

Ha nem lesz elég hús, akkor egyértelmű, hogy lecsökken a fogyasztás is nem?

Addig meg senki nem lesz olyan hülye, hogy ne egyen húst, mert a vegetáriánusok azt mondják.

Te is jobban tennéd, ha ennél egy jó kis füstölt császár szalonnát, amíg még megteheted! :D

Mmmmm nyami. Elhúznám az orrod előtt, kicsordulna a nyálad. :D

2011. márc. 19. 21:12
 19/96 anonim ***** válasza:
62%
google-zz már rá a b12-re ;)
2011. márc. 19. 21:14
 20/96 A kérdező kommentje:
Tehát a válasz a kérdésre: azért nem, mert a hasuk a fejük főlé kerekedik, vagy csak nem tudnák előre gondolkodni?
2011. márc. 19. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!