Miért gondolkoznak így még mindig a húsevők?
Én megértem a húsfogyasztók általános érveit(pl.: én nagyon szeretem, nem tudnék nélküle élni - szükséges az egészséges élethez, a gyermekek fejlődéséhez - én nem hízok el tőle és erő kell a munkámhoz, stb.), és most nem is ezekbe szeretnék belekötni.
Azt nem veszi figyelembe senki, hogy valójában milyen rosszat tesz a világgal. A húsevő állatok többsége ritka, nem él csoportokban és sosem szaporodik el túlságosan. Ha mégis, az éhhalál úgyis megritkítja. Az ember ellenben úgy szaporodik, mint a patkányok, ráadásul itt a nagy jólétben, annyi hús fogy, mint még soha! Irdatlan mennyiségben ontják a vágóhidak a húst, miközben a legelőkön sokszor csak elvétve látni állatot. A sertés- marha- és csirketelepek tárgyként kezelik a jószágokat. A beteg állatok ürüléke szennyezi a környezetet azáltal hogy a földekre és az ivóvízbe kerül betegségekkel és nehézfémekkel szennyezve azt. Emellett a legnagyobb szén-dioxid kibocsájtással és vízfogyasztással járó iparág. Az állatok etetéséhez felfoghatatlan mennyiségű takarmányra lenne szükség, ami kimeríti a hasznos földeket és elveszi a táplálékot az elől a 40000 gyermektől, aki óránként éhenhal. Ha másféle táplálkozásra állna át az emberiség, akkor bőséggel ellátható lenne a teljes népesség, és az energiafelhasználás is sokat csökkenne.
Kedves kérdező!
A fajok új életmódra való átállása, az alkalmazkodás nem úgy történt, hogy egyik nap meggondolták magukat, és onnantól kezdve minden más volt! Durva, környezeti behatások, rengeteg halál, és a tápláléklánc felborulása kell hozzá. A genetikai változásokhoz pedig évmilliók. Addig úgyse húzza az emberiség. Akkor minek pattogsz?
Inkább azon aggodalmaskodj, hogy ha valóban fellép az élelmiszerválság, és elfogynak az állatok, vagy hasonló, akkor a húsevők nem pont a vegetáriánusokban látják majd a táplálékukat???
Ha már ennyire kisarkítod a dolgokat, akkor gondolj ebbe is bele...
Kedves Kérdező! Szerintem nagyon jó felvetés, kár hogy az idetévedt, feltehetőleg nem kimagasló intelligenciájukról híres egyedek nem igazán fogják fel, miről írsz.
De szerintem a kommentek magukba rejtik a választ: agyukban egyetlen gondolat pulzál: "HÚST KELL ENNI!! HÚST KELL ENNI!!". Ez annyira lefoglalja az agykapacitásukat, hogy képtelenek végiggondolni, amit írtál.
20:43 a te agykapacitásod meg a nyúlkaja foglalja le..
abba bele sem gondolsz hogy esetleg olyan világban élünk ahol a másik LESZ*RJA a véleményedet, és csak a saját feje után megy.. mert ez van, nem húsimádat. és hiába is próbálkoztok megtéríteni másokat, ha valaki zöldet akar enni, majd rájön magától
nem tudom néztétek-e most a híradót, de azért érdemes bemásolnom azt hiszem:
"a kormány csökkentené az ALAPVETŐ élelmiszerek árát, például a HÚSÉT és egyes pékárukét.."
ennyit erről, még ők is beismerik hogy alapvető :)
Az alapvető probléma itt nem abban gyökerezik, hogy nincs kaja, hanem, hogy nincs PÉNZ. Gondoljunk csak az 1929-es gazdasági világválságra. Volt étel, pénz nem, a kaja ment a szemétbe, az emberek meg éheztek... Pénz beszél!
És ahogy néztem, olvastad a wikipédiát. Azon a soron átsiklott a tekinteted, hogy "1980 óta a világ GABONAkészletei a legalacsonyabb szintre csökkentek." vagy a cím "haiti RIZSLÁZADÁS".
Amúgy tényleg nem értem, hogy fogyhatna el a hús...
tegnapelőtt 18:59!
Orbán Viktor jó politikus, de szemmel láthatóan nagyon rossz, túlsúlyos "táplálkozási tanácsadó". A nyilvános disznóölésre mászkálás helyett, jobban tenné, ha leckéket venne a vegán konyha művészetéből.
Jahj nehogy azt hidd mar h amit hus neven arulnak a boltok az 100% hus!
Amugy igen, tul vagyunk nepesedve, de ezt a problemat egy jo szerveessel meg lehetne oldani, de senki se fog tobb penzt olni a gazdalkodasaba ha nem latja hogy a vegen o is tobb penzzel jon ki belole nem kevesebbel es nem ugyanannyival mint elotte.
Most azt mondod h 40 000-en halnak ehen orankent, miert nem adjuk nekik a megtermelheto elelmiszert es miert etetunk allatok.
Tudod ha nem etetnenk az allatokat akkor megint kiesne az a mennyisegu elelmiszer tehat ugyanott vagyunk, es ketlem h az igy megmaradt elelmiszer a raszorulokhiz jutna es nem azokhoz akik meg tudjak fizetni.
Btw szemelyes velemenyem h nem az en hibam h egyes tersegekben eheznek az emberek, en ezert nem fogok lemondani a husrol a kecskesajtrol sot a lazacrol sem.
En ugy latom h a szuletesszabalyozas lenne erre jo megoldas- nezd meg europa sincs tulnepesedve.
Indiaban egy kepviselo vetette fel az otleet h el kell juttatni az elektromos aramot a legkisebb faluba mert azert vannak tulnepesedve mert nics szorakozasra mas lehetoseg csak az. Hatalmas felhaborodast keltett ezzel a kijelentesevel- mas kultura, mas ertekrendek- de gondolj csak bele te mit csinalnal ha nem lenne tv internet mozi stb. Dugnal, nem?
A masik meg az hogy szamomra meg mindig felfoghatatlan hogy Etiopiaban pl. Minek szul vki gyereket a nyomorba, es egyaltalan hogy lehetnek meg termekenyek?
Amig a fejlett orszagok nem mutatnak utat es amig a fejletlen orszagok nem hajlandoak valtoztatni lesznek ehezok de errol nem en, husevo tehetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!