Miért gondolkoznak így még mindig a húsevők?
Én megértem a húsfogyasztók általános érveit(pl.: én nagyon szeretem, nem tudnék nélküle élni - szükséges az egészséges élethez, a gyermekek fejlődéséhez - én nem hízok el tőle és erő kell a munkámhoz, stb.), és most nem is ezekbe szeretnék belekötni.
Azt nem veszi figyelembe senki, hogy valójában milyen rosszat tesz a világgal. A húsevő állatok többsége ritka, nem él csoportokban és sosem szaporodik el túlságosan. Ha mégis, az éhhalál úgyis megritkítja. Az ember ellenben úgy szaporodik, mint a patkányok, ráadásul itt a nagy jólétben, annyi hús fogy, mint még soha! Irdatlan mennyiségben ontják a vágóhidak a húst, miközben a legelőkön sokszor csak elvétve látni állatot. A sertés- marha- és csirketelepek tárgyként kezelik a jószágokat. A beteg állatok ürüléke szennyezi a környezetet azáltal hogy a földekre és az ivóvízbe kerül betegségekkel és nehézfémekkel szennyezve azt. Emellett a legnagyobb szén-dioxid kibocsájtással és vízfogyasztással járó iparág. Az állatok etetéséhez felfoghatatlan mennyiségű takarmányra lenne szükség, ami kimeríti a hasznos földeket és elveszi a táplálékot az elől a 40000 gyermektől, aki óránként éhenhal. Ha másféle táplálkozásra állna át az emberiség, akkor bőséggel ellátható lenne a teljes népesség, és az energiafelhasználás is sokat csökkenne.
Én tulajdonképpen növényevő vagyok, csak megvárom amíg a marha előbb hússá alakítja, és úgy eszem meg!
:D
Komolyra fordítva:
Ha majd nem lesz hús, mert nem tudjuk kifizetni, akkor eszünk mást! Pontosabban már most is egy csomó húspótlékkal tömik meg a felvágottakat...
A legnagyobb széndioxid termelők pedig nem az állatok, hanem az ember maga! Nem a gyárak, nem az autók, hanem az a 7 milliárd ember aki széndioxidot lélegez ki!
Rágugliztam a B12 vitaminra. Az eredmények összefoglalva: az ember éves szükséglete 1 mg-ra tehető. Az erjesztett szójában megtalálható, a többi növényben valóban nem, ahogy már fent is említettük. Az emberi bélbaktériumok megtermelik a napi szükséges mennyiséget. (Nagyjából az idevágó tudnivalókat válogattam ki tovább olvashattok a lenti linkeken)
nagy többségben, mert önzők, és nem érdekli őket, hogy a napi kfc-jükért élőlények szenvedtek.
közben meg írogatnak hülyeségeket úgy, hogy fogalmuk sincs az egészről.
de hagyd, mert meggyőzni úgyse lehet őket, még észérvekkel sem.
Ó mondd a fejével gondolkozik, az egészség érdekében, az aki már savcsökkentőket szed, hogy bírja a hétvégi nagy zabálásokat? A magyar társadalom 60%-a, aki elhízott?
Kérdem én, mit védesz ezekkel az érvekkel? Csak nézz szét, és láthatod, mekkora gazdasági és egészségügyi terhelést okoz ez. Egyébként a gazdasági problémákról valahogyan elterelődött a szó az egészségre...
Nem az a lényeg mennyit zabálsz, hanem, hogy mit...
és ehhez a hús *urvára hozzátartozik h rendesen táplálkozz.
Én napi szinten simán betolok egy fél tyúkot. Ez az én véleményem.
Hát azért az elhízást a húsevéshez közvetlenül hozzákötni egy kicsit túlzás nem gondolod? :)
Ez egy kicsit összetettebb dolog, és pl sovány hústól senki nem fog elhízni. Sőt megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje bevitele hozzájárul a testzsír csökkentéséhez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!