Aki etikai okokból lett vegán, hogy egyezik ki ezekkel?
Aki azért döntött úgy, hogy vegán lesz, mert nem akarja kihasználni az állatokat az hogy egyezik ki az alábbiakkal?
A gyümölcsösökben a virágok beporzására méheket használnak.
Bizonyos sörmárkák halpikkelyeken szűrik át a sört.
Egyes afrikai banánültetvényeken majmokat használnak a banán leszedésére.
A legtöbb gyógyszet állatokon tesztelik.
A földet állatok trágyájával trágyázzák.
stb.
"mindenkinek az fér bele amit ő jónak lát ezzel kapcsolatban (néha még két hetente egy oldalas is"
Nyilván nem fér bele az oldalas, ezt te is tudod nagyon jól.
További kellemes provokálást, én feladtam.
A többieknek is azt tanácsolom, hagyjuk rá, ne adjuk meg neki azt az örömet hogy reagálunk a fa$$ágaira amire rákereshetne egy perc alatt.
Szerintem azt kaphattad meg, hogy szükségünk nincs rá. Mert az nincs, nélküle is lehet élni. Ettől függetlenül, persze vannak benne tápanyagok de olyan nincs amit máshonnan ne tudnál bevinni.
Miért kell bármilyen címkét egyáltalán magunkra aggatni?
Heteró, meleg, házas, szingli, munkanélküli stb stb ….ezek is mind címkék. Mi szükségük van rá? Valamit kifejeznek, nem?
A vegán címke is ilyen.
Senki előtt nem kell bizonyítani, hogy ki mennyire vegán. Alapesetben azt jelenti, hogy nem eszik tojást, tejet, mézet vagy húst(nem, titokban sem), illetve nem hord bőr ruhákat. Emellett meg van aki jobban odafigyel, van aki kevésbé. De gyógyszert nyilván befog mindenki venni ha az élete múlik rajtad mert a felesleges kihasználást szeretnék elkerülni, mindent nem lehet.
Az provokáció hogy "néha két hetente belefér az oldalas". Nem, nem fér bele.
A vegáknak vannak több fajtái. Van akinek belefér a tojás evés, van akinek nem. Van akinek belefér a tej ivás, van akinek nem. Van akinek belefér a méz, van akinek nem.
A vegánoknak ezek nem férnek bele. Nem esznek se húst, se másmilyen állati eredetű ételt. (Van aki gombát se, ezzel pl én nem értek egyet, ha nem érted miért, nézz utána). Sőt nem használnak semmiféle olyan kozmetikumot, amit állatokon tesztelnek.
Ettől függetlenül, nagyon oda kell figyelni a helyes táplálkozásra, hogy minden tápanyag bekerüljön a szervezetbe, de ez igaz a nem vegánokra is. (Pl nem ehetsz mindig pizzát meg hambit)
Én itt lezártam a vitát, remélem sikerül felfognod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!