Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Aki etikai okokból lett...

Aki etikai okokból lett vegán, hogy egyezik ki ezekkel?

Figyelt kérdés

Aki azért döntött úgy, hogy vegán lesz, mert nem akarja kihasználni az állatokat az hogy egyezik ki az alábbiakkal?

A gyümölcsösökben a virágok beporzására méheket használnak.

Bizonyos sörmárkák halpikkelyeken szűrik át a sört.

Egyes afrikai banánültetvényeken majmokat használnak a banán leszedésére.

A legtöbb gyógyszet állatokon tesztelik.

A földet állatok trágyájával trágyázzák.

stb.

2022. máj. 25. 16:29
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/146 A kérdező kommentje:
#55 Köszi a Választ! Ez egy jó példa volt, most már kicsit jobban értem a vegánság lényegét. Tehát ezek szerint az, hogy vegán egy tágabb fogalom, és mindenkinek az fér bele amit ő jónak lát ezzel kapcsolatban (néha még két hetente egy oldalas is.) Még egy kérdés: miért kell ehhez "vegán" címkét magunkra aggatni? Én sem mondom azt magamról a fent említett példa kapcsán, hogy XY vagyok.
2022. máj. 25. 18:09
 62/146 anonim ***** válasza:
83%

"mindenkinek az fér bele amit ő jónak lát ezzel kapcsolatban (néha még két hetente egy oldalas is"

Nyilván nem fér bele az oldalas, ezt te is tudod nagyon jól.

További kellemes provokálást, én feladtam.

A többieknek is azt tanácsolom, hagyjuk rá, ne adjuk meg neki azt az örömet hogy reagálunk a fa$$ágaira amire rákereshetne egy perc alatt.

2022. máj. 25. 18:13
 63/146 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem azt kaphattad meg, hogy szükségünk nincs rá. Mert az nincs, nélküle is lehet élni. Ettől függetlenül, persze vannak benne tápanyagok de olyan nincs amit máshonnan ne tudnál bevinni.

2022. máj. 25. 18:13
 64/146 anonim ***** válasza:
94%
Aki vegán, nem fog titokban oldalast enni😂 istenem
2022. máj. 25. 18:17
 65/146 A kérdező kommentje:
#62 A kérdést tényleg nem provokációnak szántam. Lehet hogy te vagy túl érzékeny erre a témára, és egy sima kérdést is provokációnak veszel. Nem mondtam egy rossz szót sem a húsevés/nem húsevéssel kapcsolatban, nem próbáltam meggyőzni senkit hogy egyen húst, nem sértegettem senkit, nem mondtam senkiről, hogy biztos ő szokott faśzságokat kérdezgetni.
2022. máj. 25. 18:23
 66/146 A kérdező kommentje:
#64 Akkor mi az a határ ami még belefér abba hogy "vegán" és mi az ami nem? Az előbb az egyik hozzászóló utalt arra, hogy mindenkinek az egyéni belátása, hogy mennyi erőfeszítést, kellemetlenséget hajlandó vállalni ezért. Akkor most mégsem így van? Mégis van egy konkrét határvonal, ami felett valaki vegán alatta pedig nem?
2022. máj. 25. 18:26
 67/146 anonim ***** válasza:
94%

Miért kell bármilyen címkét egyáltalán magunkra aggatni?

Heteró, meleg, házas, szingli, munkanélküli stb stb ….ezek is mind címkék. Mi szükségük van rá? Valamit kifejeznek, nem?

A vegán címke is ilyen.

2022. máj. 25. 18:27
 68/146 A kérdező kommentje:
#67 Az általad felsorolt címkéknek jól definiált kritériumai vannak (pl. nem lehet valaki csak kicsit házas), viszont a hozzászólásaid alapján az jött le, hogy a "vegán"-nál nincs ilyen (Bár a #64-es elbizonytalanított ezzel kapcsolatban).
2022. máj. 25. 18:34
 69/146 anonim ***** válasza:
100%

Senki előtt nem kell bizonyítani, hogy ki mennyire vegán. Alapesetben azt jelenti, hogy nem eszik tojást, tejet, mézet vagy húst(nem, titokban sem), illetve nem hord bőr ruhákat. Emellett meg van aki jobban odafigyel, van aki kevésbé. De gyógyszert nyilván befog mindenki venni ha az élete múlik rajtad mert a felesleges kihasználást szeretnék elkerülni, mindent nem lehet.

2022. máj. 25. 18:35
 70/146 anonim ***** válasza:
97%

Az provokáció hogy "néha két hetente belefér az oldalas". Nem, nem fér bele.

A vegáknak vannak több fajtái. Van akinek belefér a tojás evés, van akinek nem. Van akinek belefér a tej ivás, van akinek nem. Van akinek belefér a méz, van akinek nem.

A vegánoknak ezek nem férnek bele. Nem esznek se húst, se másmilyen állati eredetű ételt. (Van aki gombát se, ezzel pl én nem értek egyet, ha nem érted miért, nézz utána). Sőt nem használnak semmiféle olyan kozmetikumot, amit állatokon tesztelnek.

Ettől függetlenül, nagyon oda kell figyelni a helyes táplálkozásra, hogy minden tápanyag bekerüljön a szervezetbe, de ez igaz a nem vegánokra is. (Pl nem ehetsz mindig pizzát meg hambit)

Én itt lezártam a vitát, remélem sikerül felfognod.

2022. máj. 25. 18:36
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!