Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Aki etikai okokból lett...

Aki etikai okokból lett vegán, hogy egyezik ki ezekkel?

Figyelt kérdés

Aki azért döntött úgy, hogy vegán lesz, mert nem akarja kihasználni az állatokat az hogy egyezik ki az alábbiakkal?

A gyümölcsösökben a virágok beporzására méheket használnak.

Bizonyos sörmárkák halpikkelyeken szűrik át a sört.

Egyes afrikai banánültetvényeken majmokat használnak a banán leszedésére.

A legtöbb gyógyszet állatokon tesztelik.

A földet állatok trágyájával trágyázzák.

stb.

2022. máj. 25. 16:29
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 141/146 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy tisztában vagyok vele, hogy a veganizmust nem lehet tökéletesen csinálni. Van olyan, amit ezek közül el tudok/akarok kerülni, van amit nem, de elsősorban a "lényeg" re koncentrálok (hús, tej, tojás, aztán persze méz, méhviasz, shellac, kár in, gyapjú..),es ha 1% valami becsúszik, akkor nem idegeskedem rajta, mert még úgy is rengeteget teszek érte, hogy miattam ne szenvedjenek állatok. Nem élünk vegán világban.
2022. jún. 1. 00:49
 142/146 anonim ***** válasza:
10%

A gyapjú miért baj? A juhokat ha nem borotválják le, megdöglenek nyáron... És már nem csinálják gyorsan, külön szabály van arra hogy csak körültekintően, nagy odafigyeléssel lehet állatot nyírni.

Méhviasszal sem tudom mi a probléma. A méhek túltermelnek mindenből, saját tartalékuk ezt értem, de van hogy csurog ki a kaptárból a földre mikor túl sokat termeltek. Láttam már nem egyszer.

Shellac meg kár in nem tudom mi.

2022. jún. 1. 11:51
 143/146 anonim ***** válasza:
95%

"Shellac meg kár in nem tudom mi."

Google a barátod.

2022. jún. 1. 12:34
 144/146 anonim ***** válasza:
100%
117 nem értem, hol mondtam volna, hogy a vegán tejet ihat? A legtöbb vegán tisztában van vele, hogy a növényi eredetű élelmiszereit állati trágyával állítják elő. A méhek porzását is mindenki tudja. Ez egy ilyen. Ha elolvasod a vegán definíciót, benne van, hogy amenyire lehetséges és szükséges, kerüljük az állathasználatot. Ezt jelenti vegánnak lenni. Van olyan extrém vegán, aki nem vásárol olyan boltban, ahol állati eredetű élemiszerek is kaphatóak. Sokan azonban nem ennyire szigorúak, vagy egyszerűen nem tehetik meg. Felesleges ezeken a szőrszálakon rugózni, és hergelni.
2022. jún. 1. 12:49
 145/146 anonim ***** válasza:
0%
143 nem mondta senki, hogy meg akarom tudni a jelentését, egyszerű ténymegállapítás volt. :)
2022. jún. 1. 15:01
 146/146 anonim ***** válasza:
47%
Azt figyeltem meg hogy mai világban már vigyázni kell hogy mit mondasz/írsz, mert azt hihetik hogy csak lusta vagy utánanézni a dolgoknak.
2022. jún. 1. 15:11
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!