Aki etikai okokból lett vegán, hogy egyezik ki ezekkel?
Aki azért döntött úgy, hogy vegán lesz, mert nem akarja kihasználni az állatokat az hogy egyezik ki az alábbiakkal?
A gyümölcsösökben a virágok beporzására méheket használnak.
Bizonyos sörmárkák halpikkelyeken szűrik át a sört.
Egyes afrikai banánültetvényeken majmokat használnak a banán leszedésére.
A legtöbb gyógyszet állatokon tesztelik.
A földet állatok trágyájával trágyázzák.
stb.
Tudom, hogy azokat nem te írtad, csak elolvastam az összes hozzászólást és ezekre muszáj volt reagálnom.
Őszintén, én nem ismerek olyat, aki divatból vegán, így nem tudom megmondani, létezik-e ilyen, de a húsevők szokták ezt mondani. Celebeknél például tökre el tudom képzelni.
Ez a "nem igazi vegán" dolog inkább fogalmi zavar. Könnyű is belekeveredni, nem tagadom. Ismerek olyat, aki közölte, hogy vegán, aztán elkezdett arról beszélni, milyen sajtokat eszik. Nyilván vega volt. Amivel nincs semmi baj, de nem vegánnak vallja magát, és kivételt tett (ilyen szerintem nincs is), csak összekeverte a fogalmakat. Szerintem sokan előzetes informálódás nélkül váltanak életmódot, és nem igazán tudják, melyik fogalom illik rájuk, mi annak a neve, amit csinálnak. Sok olyan flexitáriánust is ismerek, akik vegánnak mondják magukat, mert az a céljuk, de még nagyon nem tartanak ott. És persze, bárki mondhat bármit, szíve joga, de azért összezavaró, ha valaki azt mondja egy randin, hogy meleg, aztán mégis kikezd veled, mert igazából biszex, hogy a korábban említett példával éljek. A címkék segítenek minket eligazodni a világban, erre valók. Szerintem egyértelműbb lenne, ha azok, akik igyekeznek, de azért még nem teljesen vegánok, inkább azt mondanák, hogy törekszenek rá, és nem mondanák magukat annak, amik valójában (még) nem.
#109 & 111
Tűpontos!
Marha nagy a különbség aközött, hogy valaki annyival járul hozzá az állatok kizsákmányolásához, hogy gyümölcsöt eszik (sic) és más az, ha megeszi ténylegesen az állatot. Szerintem ezek között nem lehet nem érteni a különbséget.
116 jézus... Vegàn és vegán között nincs különbség. A vegàn és a magàt hamisan vegànnak mondó személy között van különbség. Ugyanis ha nem eszek húst, de tejet iszok, már nem vagyok vegán. Ez a vegetáriánusság egyik fajtája.
Vegànnak nem fér bele semmi és ahhoz tartja magát. Ha belefér màs, akkor az már a vegetáriánusság egyik fajtája. Ennyi.
Valaki korábban írta hogy az embernek nem szükséges húst ennie. Ez hülyeség, az ember mindenevő.
20 olyan aminosav van, amelyek kombinációjáéból épül fel az emberi szervezet.(fehérje)Érdekes módon mindegyik ú.n. balraforgató. Ami egy gyenge, atavisztikus pontja az evolúciónak.
9 ún. esszenciális aminosav van, amelyek nélkülözhetetlenek a normális emberi szervezet fejlődése számára . Mind a 9 kizárólag húsban található.
Mind a kilenc egyszerre, egyidejűleg csak a marhahúsban és egyes halakban pl. lazac. Bizonyára véletlen, hogy egyes szekták tiltják híveiknek a hús fogyasztását. Úgy tűnik a marhák a marhát meg kiemelten.
Mindenevő nem egyenlő a ragadozóval.
Szükségünk az aminosavakra van amit te is mondasz, de attól még hogy nincs olyan növény amelyben mind a 9 megtalálható, attól még komplettálva be lehet őket vinni.
Az aminosav a húsba is úgy kerül, hogy az állat megeszi a növényt.
Tehát húsra szükség nincs, lehet nélküle is élni, de természetesen vele is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!