Hogyan emelkedjek felül az agresszív húsfogyasztók erőszakos viselkedésén és kéretlen propagandáján?
Szüleim vallási okokból vegetáriánusok voltak, engem ugyan nem így neveltek, de csak az iskolai étkezésben vagy éttermekben, nagyszülőknél fogyasztottam húst, legutóbb valamikor az egyetemi éveim alatt, de ennek is már húsz+ éve, különösebben nem is kívántam a húst.
Az utóbbi években gyakran megfordult a fejemben, hogy milyen jó lenne finom, húsból készült ételeket fogyasztani, na nem a legalja moslékokra gondolok, hanem csirkére, halra, különlegességekre mint pl. rák, csiga.
Azonban elriaszt, hogy bármilyen, a növényi étkezéshez csupán érintőlegesen kapcsolódó, a húsról lemondani nem kívánó személyeket semmilyen módon nem bántó cikk, reklám stb. alatt megjelennek a kérdésben említett személyek: a "jobbak" látszólag tárgyilagosan próbálják részletezni, mennyivel jobb a húst is tartalmazó étrend a vegetáriánus vagy vegán étkezésnél, ezzel két gond van: a tudomány és a gyakorlat már bizonyította, nincs igazuk, másrészt senki nem kérdezte őket. A többiek meg egészen vulgáris, közönséges stílusban nyilvánulnak meg, vagy épp kifejezetten proli szintre ereszkednek le (lásd angol nyelvterületen: "mmmmm bacon"). Az sem segít, hogy a képeik alapján ezek az emberek többnyire az átlagosnál jóval gyengébb (pontosabban inkább jóval nagyobb és nem az izom miatt) fizikummal rendelkeznek. Tudom, az étkezés az egészségnek csak egy szegmense, és igen könnyen lehet megfelelő módon is táplálkozni hússal, nemcsak a jó magyar módi szerint, de száz százalékosan nem tudok elvonatkoztatni.
Tudom, kissé dacoskodó, tinikre jellemző hozzáállás az enyém, kb. olyan, mint az újdonságokra egyébként fogékony mindenevőké, akik a külföldön időről időre előforduló, sötétzöldnek mondott vegán akciókkal szembeni ellenszenv miatt inkább lemondanak a számos fantasztikus ízről, de a negatív példa sokszor erősebb, mint a pozitív. Van valami javaslatotok?
Nem érdekel, mit eszel. Téged se érdekeljen, hogy mit eszek! Magaddal foglalkozz, ne mással!
Hát kb. így.
Mondjuk mi lenne, ha nem reklámoznád, hogy te "vega" vagy "vegán" vagy akármi vagy? Az emberek 99%-át egyáltalán nem érdekli mit vagy mit nem eszel, amig nem nyomod a képükbe te magad.
Tisztelet a kivételnek, de a legtöbb vega itt rontja el, hogy egyfajta vallást csinál belőle és annyira ekörül forog az élete, hogy 5 perc beszélgetés alatt úgyis szóba hozza.
Ez nagyon nem így van. Én legalábbis nagyon nem ezt tapasztalom. Volt aki 5 év után tudta meg rólam hogy nem eszek húst, az első reakciója az volt hogy ugye nem fogom téríteni? :D mintha 5 év alatt akár csak egyszer is szóba hoztam volna a témát.
#2 Téged pont nem érdekel, mit eszem, de több ezer szerencsétlen félnótást annál inkább. Különben nem osztogatnák az ostobábbnál ostobább tanácsaikat.
#5 Nem igazán értem, hogy is jön ez a kérdéshez? Ha igazad is van, és a piacon, templonban, melegbárban kéretlenül megosztom mindenkivel, hogy vegetáriánus vagyok, mi köze ennek ahhoz, hogy az Aldi vegán virsli reklámja alatt tízből hét komment az említett proliktól származik, akik amúgy a létezésemről sem tudnak?
"a tudomány és a gyakorlat már bizonyította, nincs igazuk"
Azok közül a dolgok közül, amik nem történtek meg soha, ez nem történt meg a legsohább.
"Azonban elriaszt, hogy..."
Miért riaszt el téged bármitől, hogy másnak van egy véleménye és esetleg még nyilvánossá is teszi? Ha csak ezen múlik, hogy valamit csinálsz-e vagy sem, akkor az életben soha semmit nem csinálnál, mert a legtriviálisabb dolgot is ellenzi valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!