Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miből van a "klssikus" nutella...

Miből van a "klssikus" nutella? És milyen marhaság az, hogy van külön "növényi alapú"?

Figyelt kérdés

Ugye a fő alkotóelem a kakaó meg a mogyoró lenne.

Ezek tudtommal "növényi alapúak".

Aztán mi jön hozzá még? Pálmaolaj, meg hidrogénezett növényi olajok, zsíadékok, plusz cukor.

Ez megintcsak mind növényi alapú.

Akkor mindek is van a megkülönböztetés? Gondolom eddig sem volt benne disznóhús meg szalonna.

jan. 27. 09:29
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
"Klasszikus", bocsánat.
jan. 27. 09:30
 2/28 anonim ***** válasza:
46%
Tej van benne. De épp ezért nem veszek már Nutellát se, ki tudja mi a tökömet raknak bele. Amin vegán címke van az eleve kizárt nálam, hogy a kosaramba kerüljön.
jan. 27. 09:41
 3/28 anonim ***** válasza:
94%
Tejpor.
jan. 27. 09:41
 4/28 anonim ***** válasza:
81%

Összetevők:

"Cukor, Pálmaolaj, Mogyoró (13%), Sovány tejpor (8, 7%), Zsírszegény kakaópor (7, 4%), Emulgeálószer: lecitinek (szója), Aroma (vanillin)"

Ezek szerint a Nutella fő alkotóeleme nem a kakaó meg a mogyoró.Hiszen a két a hozzávaló együtt mindössze 21,7%.Tehát a matéria kis részét teszi csak ki.Ebből lejön még a tejpor.Tehát marad még majd 70% ami nem kakaó és mogyoró.Így a fő alkotórész valószínűleg inkább a pálmaolaj.Bár annak a százalékarányát nem írják.De szerintem az teheti ki az elegy nagy részét.Szerintem abból van benne a legtöbb.

jan. 27. 10:19
 5/28 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen akkor a tejpor az egyetlen, ami nem növényi. Akkor a módosított formulában mi lehet ehelyett?
jan. 27. 10:24
 6/28 anonim ***** válasza:
91%

"Ezek szerint a Nutella fő alkotóeleme nem a kakaó meg a mogyoró"

Az összetevőket a legnagyobb mennyiségben jelen lévő komponenstől kezdve kell feltüntetni, csökkenő sorrendben. És bár a mogyoró a harmadik, ott van először jelezve, hogy 13% a részaránya a termékben. Nyilván az első helyen szereplő CUKOR van a legnagyobb mennyiségben a Nutellában!

jan. 27. 10:38
 7/28 anonim ***** válasza:
92%

ej helyett pedig csicseriborsó és rizsszirup van benne.

Régebben volt itt egy kedves felhasználó egy csokoládéporról áradozott, hogy az a legjobb, és hogy ügy szerintünk is. Jó sok válasz született, talán tiltva is lett, de ez nem biztos. A remek termék szinte semmi kakaó nem volt, csokoládé meg semmi. Majdnem csak cukor

jan. 27. 10:49
 8/28 anonim ***** válasza:
100%
Tejpor. Jó sok.
jan. 27. 11:53
 9/28 anonim ***** válasza:
30%
8. sovány tejpor 8,7% az jó sok?
jan. 27. 11:55
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

6

Oké.Igazat adok neked.Találtam egy ilyen képet..

[link]

Nem gondoltam volna,hogy ennyi cukor van ebben a kencében.Ezek szerint minimum a fele cukor.Mindegy.Már legalább 10 éve nem ettem ilyent.Különösebben nem is hiányzik.

jan. 27. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!