Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Aki etikai okokból lett...

Aki etikai okokból lett vegán, hogy egyezik ki ezekkel?

Figyelt kérdés

Aki azért döntött úgy, hogy vegán lesz, mert nem akarja kihasználni az állatokat az hogy egyezik ki az alábbiakkal?

A gyümölcsösökben a virágok beporzására méheket használnak.

Bizonyos sörmárkák halpikkelyeken szűrik át a sört.

Egyes afrikai banánültetvényeken majmokat használnak a banán leszedésére.

A legtöbb gyógyszet állatokon tesztelik.

A földet állatok trágyájával trágyázzák.

stb.

2022. máj. 25. 16:29
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/146 anonim ***** válasza:
74%
A víz csurig van mikroorganizmusokkal, tehát egy vegán gyakorlatilag nem ihat mást, csak alkoholt.
2022. máj. 25. 17:54
 52/146 anonim ***** válasza:
75%
51 adom 😂
2022. máj. 25. 17:56
 53/146 anonim ***** válasza:
0%
42. Nem, most egy válaszoló vagyok.
 54/146 anonim ***** válasza:
31%

"A tyúkok azért tojnak, mert így szaporodnak, azaz kiscsibe kel ki belöle."

Ez igaz, de megtermékenyítés nélkül is tojnak ahogy azt írtam korábban. Ha azt nem szeded fel, akkor felesleges a tyúk mindennapi erőfeszítése, ami nem olyan mint egy apáca menstruálása havonta, azt a tojást ki kell nyomni. Mintha te minden nap szarnál egy focilabdát.

Az kihasználás, ha arra kényszerítik öket hormonkezeléssel vagy egyéb módszerrel, hogy akkor is fejlödjön bennük tojás, ha nincs, aki megtermékenyítse.

Nem kell hormonkezelés hozzá. A kettőshaszú tyúkoktól kezdve a tojáshasznúkig mindegyik tojik naponta tojást. A húshasznú meg azért nem, mert túl dagadt és azt biza levágják

"(Egy apáca is menstruál, akkor is, ha soha nem lesz gyereke)"

Nem csak az apácák menstruálnak hanem minden kifejlett nő. És a nők sem terhesek egész életükben, szóval a termékenységük idejének 90%-a haszontalan.

"Emellett a kitenyészetett tojótyúkok is komoly károsodásokat szenvednek a folyamatos tojásrakás miatt, nem véletlen van, hogy pár év alatt tönkremennek bele."

Tönkre nem mennek bele. Kitojt tyúkok is léteznek, 6-8 évig élnek ha megélik (tanyán például) mert egy letojt 2-3 éves tyúkot senki nem fog megenni olyan kemény a húsa, elöregszik. Ezért sem szokták ennyi ideig meghagyni.

55/146 anonim ***** válasza:
82%

Hobbiból értetlenkedsz ennyire? :D

Akkor nézzünk egy másik példát:

Te (gyanítom) nem támogatod az emberölést.

Mégis viselsz ruhát - pedig ázsiában a divatiparban a rossz munkakörülmények sok ember halálát okozzák.

Mégis használsz számítógépet - ami hadifejlesztés, azért találták fel anno hogy hatékonyabban lehessen ölni.

Mégis aláveted magad egy műtétnek ha szükséges - a modern orvoslás története hullahegyeken át vezet a mai modern állapotba.

Legalább alkalmanként biztos ülsz belső égésű motorral működő járművel - pedig a kibocsátott gázok sok ember életét rövidítik meg világszinten.

Te hogy dolgozod fel ezt az ellentmondást?

56/146 anonim ***** válasza:
93%

Ha szabadon élhetnének az állatok előtte, nem összezsúfolva, bezárva, antibiotikummal tömve.

Igen, kevesebb hús lenne, de úgy vélem nem is egészséges mindennap vagy akár minden étkezéshez azt enni.

2022. máj. 25. 17:57
 57/146 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem elbeszéltek egymás mellett a másik válaszolóval.

A madarak azért tojnak tojást hogy szaporodjanak.

A tyúkok azért tojnak olyan mennyiségű tojást mert az ember így tenyésztette haszonból.

Ez nem mond ellent egymásnak. Mindkettőtöknek igaza van.

2022. máj. 25. 17:58
 58/146 anonim ***** válasza:
11%
57-es ő nem a madárfajról beszélt hanem a tojótyúkokról és azt állította hogy azért tojnak hogy szaporodjanak. Erre írtam hogy ez f@szság, mert az ember tenyésztette így, alapból nem tojna minden nap mert a természet energiaminimumra törekszik. Nem beszélünk el egymás mellett, csupán kijavítottam azt az irdatlan hülyeséget amit néhány városi össze tud hordani a saját kis világában élve.
2022. máj. 25. 18:04
 59/146 anonim ***** válasza:
93%

A tyúk is madár, eredetileg a szaporodás miatt tojik tojást. Az ember csak a mennyiséget növelte tenyésztéssel.

(Falusi vagyok)

2022. máj. 25. 18:06
 60/146 anonim ***** válasza:
60%

56. "Ha szabadon élhetnének az állatok előtte, nem összezsúfolva, bezárva, antibiotikummal tömve."

Volt is egy hasonló kérdésem, amit lehet hogy rosszul fogalmaztam. Mert szinte azonnal megkaptam hogy az ember teljesen feleslegesen eszik húst, hiszen semmilyen tápanyag sincsen benne.

2022. máj. 25. 18:09
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!