Aki etikai okokból lett vegán, hogy egyezik ki ezekkel?
Aki azért döntött úgy, hogy vegán lesz, mert nem akarja kihasználni az állatokat az hogy egyezik ki az alábbiakkal?
A gyümölcsösökben a virágok beporzására méheket használnak.
Bizonyos sörmárkák halpikkelyeken szűrik át a sört.
Egyes afrikai banánültetvényeken majmokat használnak a banán leszedésére.
A legtöbb gyógyszet állatokon tesztelik.
A földet állatok trágyájával trágyázzák.
stb.
A vegansag lényege, hogy nem használjuk ki az állatokat, így lényegében minden állat “haszontalan”. Tényleg nem értem mit szeretnél mondani.
Kezd eltérni a beszélgetés a kérdés lényegétől.
A kérdés: Hogy egyeznek ki a vegánok azzal, hogy nem tudjuk elkerülni az állatok kihasználásával készült termékek vásárlását/fogyasztását.
Erre mondtam néhány példát, hogy mennyi mindenhez használnak ki állatokat, amikről nem is gondolnánk.
Úgy érzem még érdemi válasz nem érkezett a kérdésre.
"Tényleg nem értem mit szeretnél mondani."
Lényegében semmit.
A méheket nem a gyümölcslé-termesztők használják.
Sörből létezik vegán verzió.
Van fair trade banán.
A gyógyszerek más kategória, a vegánság definíciója szerint elhagyják az állati eredetű termékeket amíg az praktikus és kivitelezhető. A gyógyszert elhagyni nem praktikus, tehát azt nem kell elhagyni.
A földeken leginkább műtrágyát használnak, de amúgy meg lsd első pont, nem a kukoricatermesztő Pista bácsi kínozza az állatokat, még akkor se ha trágyázza a földjét. (Valamint lsd: amíg az praktikus és kivitelezhető.)
A kérdés: Hogy egyeznek ki a vegánok azzal, hogy nem tudjuk elkerülni az állatok kihasználásával készült termékek vásárlását/fogyasztását.
A válasz: úgy, hogy a vegánság lényege nem az, hogy bármilyen áron, akármin keresztül 1000%-ban kizárd még közvetetten is az állatokat.
De erre megkaptad volna a választ egy kétperces google kereséssel is, a provokálás helyett.
A tyúk nem azért tojik tojást hogy kiscsibe legyen belőle, max a városiak hihetik ezt - ha olvasod te aki ezt írtad, nesze itt a válasz - azért tojnak minden nap, mert erre lettek kitenyésztve genetikailag. Ha nincs megtermékenyítve, akkor is tojik tojást, ahogy az ember is menstruál havinta, na nekik ez naponta van ( pontosabban 25 óránként)
Senki ne beszélje be itt a nagyközönségnek hogy nem fogyaszt gyógyszert. Oltásokat gondolom kaptál már gyerekkorodban, covid ellen valószínűleg be vagy oltva. Mind majmokon meg más emlősökön lett tesztelve. A fogkrém rabokon lett tesztelve, ahogy a bőrápoló szerek is mind emberek halálával és szenvedésével készült - azelőtt meg ugye majmokon.
Nem tudsz olyat mondani, még ha fényevő is vagy, ami nem állatok tesztelésrvel és közrejátszásával, kihasználásával lett megalkotva.
#24 Pont erről szól a kérdés! Hogy tudnak a vegánok kibékülni azzal, hogy csak addig tudják betartani a vegánságot amíg "praktikus", tehát nem teljes mértékben.
A méheket akkor leírom megint érthetően:
A nagy mennyiségben termesztett zöldségeket/gyümölcsöket zárt üvegházakban termesztik. Mivel az üvegház el van zárva a külvilágtól, nincs ami beporozza a virágokat. A termesztők ezért méheket tartanak az üvegházban, amiket arra használnak, hogy beporozzák a virágokat. A rossz körülmények miatt a méhek pár hónapon beül elpusztulnak, ilyenkor a termelők vesznek egy újabb adag méhet.
Én nem fogyasztok gyógyszereket….nem azt írom hogy soha nem tettem, de egy jó ideje nem. Covid oltásom sincs.
Vannak olyan kozmetikumok amelyeket nem teszteltek állatokon.
28-as ezt ismerem én is. Sosem bírtam a vegánokat, van is egy jó rész a Mr. Pickles-ben ahol szektaként ábrázolják ezt az értelmetlen szokást.
Ha nem használjátok amit a természet adott, akkor az állatok feleslegesen szenvednek, ti meg azt hiszitek mártírok lesztek attól ha kikerülitek a valóságot és nem inkább tennétek ellene.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!