Miért viselkednek ilyen proli módon a mindenevők (illetve egy részük)?
Az egyik legnagyobb hazai portál, a 24.hu lehozott egy cikket a szejtánról (búzahús), amely a vegán konyha egyik kedvelt alapanyaga itthon s máshol (természetesen mások is fogyaszthatják).
A cikk lényegében csak ismereteket közöl, semmi vegán "propaganda", hangvétele olyan száraz, mint egy egri bikavér vagy épp egy csirkemell.
Ehhez képest a FB hozzászólások több mint fele a nevető emotikonra kattintott.
Mi lehet az oka ennek? Tényleg ennyire bánt egyeseket, hogy van élet a pörköltszaftos asszonyverő trikón túl is? Vagy épp ellenkezőleg, félreértem a dolgot, ezek a nevetők valójában vegánok, és azon röhögnek, hogy valami orbitális f@$*ság van a cikkben?
Aki ilyen cikkek alá hőbörögve kommentel, vagy aki majd erre a kérdésedre támadólag válaszol, az valóban proli. Ilyen prolik vannak a mindenevő és a vegetáriánus térfélen egyaránt. Aki nem proli, az csendben vegetáriánus, vagy csendben mindenevő, nem emojizik random cikkeket, nem trollkodik hózzászólásban, nem támadja aggresszívan a másik oldalt, csak halkan eszi azt az élelmiszert, amit szeret.
Aki ezekből az unalmas és örök témákból még 2025-ben is Fradi VS Újpest, Barcelona VS Real Madrid, Tyson VS Holyfield, hibrid VS dízel meccset csinál, mert ennyire nincs más értelmes dolog az életében, az egy proli, legyen mindenevő vagy vegetáriánus.
Neked ez miért fáj? Szerintem nem most találkoztál vele először, hogy nem mindenki fogadja el ezt az életmódot.
A nevető fejek meg azt a véleményt tükrözik, hogy mit gondol a többség a "növényi műhúsról". Nem a vegán illetve vegetáriánus életmódot nézik le kompletten.
Ellenben a pörköltszaftos asszonyverő trikó elég sokat elmond rólad...
#2 Olvass utána. A műhús egészen mást jelent, hiába fordítják magyarra húsnak (ha a szejtán elnevezés elterjedtebb is).
Mellesleg képzelem, micsoda tapasztalataik lehetnek ezeknek az embereknek a "műhússal" 😄
#3
Tudod, a mindenevő lényege, hogy mindent eszik. Én kóstoltam, és nem ízlett. Az állaga is taszító. Szerintem. Ízlések és pofonok.
Én inkább azt tartom nevetségesnek, hogy ennyire kétségbeesetten próbálják azokat a rettentően utált ételeket helyettesíteni, amik miatt vegák lettek. Húspótló. Műhűs. Növényi hús. Pörkölt. Rántott hús. Növényi libazsír. (😂). Az sem kifogás, hogy a magyaros ízek miatt. Egy jó lecsósrizs vagy káposztás sztrapacska lebbencs levessel miért nem jó? Nincs eléggé feldolgozva?
Ez nekem olyan visszás, mintha valaki azért marad vénlány, mert undorodik a pénisztől, de tele a fiók dildóval, vibrátorral, és fütyi alakú plüssel alszik este.
A glutén érzékenyek meg allergiások pedig egy az egyben a főellenséggel állnak szemben.
Na igen! Ezekről a kommentelőkről beszéltem az 1. válaszban.
Észre se veszik, hogy mennyire tömegemberek.
#3
"Tudod, a mindenevő lényege, hogy mindent eszik. "
Elméletben így van, ha a gyakorlatban is így lenne, Magyarország nem lenne vezető a táplálkozással összefüggő betegségekben. Mind tudjuk, hogy a nagy magyar mindenevők többsége ugyanazt a kb. ötféle alapanyagot variálja, a húsmentes ételt pedig a leves és főétel utáni sütemény jelenti.
"Én inkább azt tartom nevetségesnek, hogy ennyire kétségbeesetten próbálják azokat a rettentően utált ételeket helyettesíteni, amik miatt vegák lettek."
Ezen pontosan mégis mi a nevetséges? Mi zavar ezen? A vegá(no)k többsége nem azért lett az, mert nem szerette a hús ízét. És miért foglalkoztat ez? Hiszen téged ez semmiben sem érint.
Másrészt mi pontosan az a húspótló? Nem vettem észre, hogy a szejtán bármit is helyettesítene. Viszont más nézőpontból, akár a mindenevők egy csekély része által fogyasztott, évszázadok óta ismert karfiol is tekinthető húspótlónak.
#6
Semmi baj nincs azzal, ha valaki tömegember.
Engem az irritál, hogy ha valaki azt hiszi, hogy ő attól különb, hogy divatból vegán. Aztán vért izzadva próbálja helyettesíteni a pörköltet meg a hamburgert.
Pörköltszaft meg asszonyverő trikó, ugyebár. Fel se merül, hogy én más meggyőződés szerint élek. Hiszen az egyedüli helyes az, ahogy a vegák gondolkodnak. Ugye?
"Semmi baj nincs azzal, ha valaki tömegember"
Tényleg nincs. Te és a kérdező is látható büszke tagjai vagytok a csőcseléknek. Egyik kutya, másik eb.
#7
Baromság.
A hagyományos magyar vidéki konyha, tehát amit a földművelő, önellátó parasztok ettek, nem tartalmazott sok húst.
A levesekkel mi a gond? Egyébként egyik nemzet konyhája sem olyan gazdag levesekben, mint a magyar. Ahogy a főzelék is annyira hungarikum, hogy nem igazán van rá szó más nyelvekben. Tudod, az a zöldséges egytálétel, hús nélkül...
De húsmentes tésztaételekben is van olyan gazdag, mint bármelyik.
Húspótlásra is bőven van példa, konkrétan mémek vannak arról, hogy nálunk mindent kirántanak. Rántott gomba, cukkini, karfiol, stb. Gombapörkölt, borsópörkölt, stb.
Külföldön élek, az önellátó gazdálkodás a célom, egyébként meg szakács vagyok. Nem egyszer a nagymamám konyhájából hozott receptekkel nyűgözöm le a vegán meg vegetáriánus vendégeket.
De ha egy családi rendezvényen egyszerre van jelen glutén érzékeny, laktóz érzékeny, vegán, és aki utálja a gombát, akkor se jövök zavarba. 😉
Igen, csőlátásos szakbarbár vagyok, és a magyar konyha fikázására ugrok azonnal. Puszika!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!