Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért viselkednek ilyen proli...

Miért viselkednek ilyen proli módon a mindenevők (illetve egy részük)?

Figyelt kérdés

[link]

Az egyik legnagyobb hazai portál, a 24.hu lehozott egy cikket a szejtánról (búzahús), amely a vegán konyha egyik kedvelt alapanyaga itthon s máshol (természetesen mások is fogyaszthatják).

A cikk lényegében csak ismereteket közöl, semmi vegán "propaganda", hangvétele olyan száraz, mint egy egri bikavér vagy épp egy csirkemell.

Ehhez képest a FB hozzászólások több mint fele a nevető emotikonra kattintott.

Mi lehet az oka ennek? Tényleg ennyire bánt egyeseket, hogy van élet a pörköltszaftos asszonyverő trikón túl is? Vagy épp ellenkezőleg, félreértem a dolgot, ezek a nevetők valójában vegánok, és azon röhögnek, hogy valami orbitális f@$*ság van a cikkben?

ma 08:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
59%

A szejtán tényleg egy vicc. Kóstoltuk rengetegen koliban (akcijós vót) és mindenki egyszerre rohant a kukához kiköpni, annyira fos volt, vallatni lehetett vele.

A vegánokkal amúgy semmi bajom amíg nem akarnak megtéríteni és nem érzik magukat többnek/néznek le amiért normálisan táplálkozok.

De aki húst akar enni, egyen húst. Aki vegán akar lenni, egyen növényeket. De növény soha nem lesz olyan mint a hús, se ízben, se állagban. Ehetetlen szemét kb minden ami húst imitál mert kb annyira hasonlít rá mint a traktorgumi. Ellenben minden vegán szemenköpi az elveit a fogyasztásával. Hiszen 2 okból szoktak általában vegánok lenni az emberek. 1. Környezetvédelem. 2. Állatszeretet. Csakhogy ezeknek a sz@roknak az előállításához sokkal több állatot kell megölni (kártevőírtás címszóval, hogy ne vigyék el a rágcsálók a terményt) illetve sokkal több káros anyag keletkezik az előállításukkal (és ebben még a szállítás nincs is benne) mintha valódi húst enne az ember. Szóval baromság úgy ahogy van. Állatvédelmi és környezetvédelmi szempontból is az a legjobb ha mindenki a háztáji húst részesíti előnyben.

ma 10:15
 12/19 A kérdező kommentje:

#11 A kérdésem nem a szejtán, de nem is általánosságban a vegán étrend véleményezésére irányult. Azt hittem, elég evidens a kérdésem, aki eléri a GYK használatához szükséges korhatárt, attól feltételeztem, hogy értelmezni is tud egy kérdést.

"A vegánokkal amúgy semmi bajom amíg nem akarnak megtéríteni és nem érzik magukat többnek/néznek le amiért normálisan táplálkozok."

Szépen sikerült szemen köpni magad, ugyanis te most pontosan ugyanezt csinálod a másik oldalon. Mert ez az. Ráadásul - lásd első bekezdés - mindezt kéretlenül teszed. Ahogy azt írtam, jelen kérdés alatt a kutyát nem érdekli, mi a véleményed a szejtánról vagy a vegán életmód környezetvédelmi vonatkozásairól. Volt már ezekről száz kérdés, lesz is még ugyanennyi, ezeknél tessék ezt kifejteni.

ma 10:21
 13/19 anonim ***** válasza:
65%

Kieg.:

Aki meg egyéb okból akar vegán lenni mert pl a gyomra nem bírja a húst/nem ízlik neki (ilyenekkel is találkoztam) akkor is van millió finom vegán kaja amit én is eszek heti szinten (nem "szándékosan", csak szimplán nem tartalmaz állati eredetű dolgot) és rohadt finom.

Pl egy jó lecsóra, padlizsánkrémre senki se tudna nemet mondani. Nem kell húst imitálni egyáltalán. Baromság az egész. Aki húst akar enni mert hiányzik neki, az egyen háztáji húst. Aki meg nem akar, eleve nem is akarja imitálni.

ma 10:22
 14/19 anonim ***** válasza:
59%

A vegán hittérítőkkel az szokott lenni a probléma, mint a kérdezővel is. A full vegán étrendet nem egy normális mindenevő étrenddel hasonlítja össze, hanem rögtön az ellenkező véglettel, ahol valaki rántotthúst eszik köretnek pörkölttel minden nap. És ebből kihozza, hogy akkor a vegán egészségesebb, mint a "mindenevő".

Van egy csomó finom étel, melyek nem vagy csak nyomokban tartalmaznak állati eredetű összetevőt és senki nem fújol rá. A magyar konyha elég sok ilyet ismer, mert modern újdonság, hogy a húst minden nap megengedheti magának az átlag ember.

ma 10:32
 15/19 anonim ***** válasza:
43%

12-es

Csak válaszoltam arra hogy miért érkeztek röhögő fejek a cikkre.

Mellesleg ez nem vélemény, hanem tény. (Mármint a károsanyagkibocsátás és állatélet áldozati arány ezeknél a feldolgozott élelmiszereknél, rengeteg starisztika nyilvános)

ma 10:33
 16/19 anonim ***** válasza:
66%

"Tényleg ennyire bánt egyeseket, hogy van élet a pörköltszaftos asszonyverő trikón túl is?"

Nézd, ez után a mondat után elég mókás másokat kritizalnod.

ma 10:46
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
Oké Kérdező, akkor tehát arra vagy kíváncsi, hogy az emberek fele miért röhög körbe, ha olyat olvas, hogy búzahús? Azért, mert ez egy agyrém. Nincs búzából hús, ahogy szójából sincs tej, és sorolhatnánk még egy ideig ezeket a hülyeségeket. Egyszerűen ha ilyen baromságot olvasol, hogy búzahús, egyetlen dolgot lehet tenni, röhöhgsz. Mert az ilyet komolyan venni nem lehet. De szerintem tudtad te ezt azelőtt is, hogy feltetted ezt a kérdést. Bedobtad a gumicsontot, nyilván tudtad hogy mire számíthatsz a válaszokban, csak vártad hogy felháborodhass, és kikérhesd magadnak ha leírják a könyörtelen valóságot, hogy nincs, sosem volt és sosem lesz növényi alapú hús.
ma 12:47
 18/19 anonim ***** válasza:
Nekem teljesen mindegy ki mit eszik, csak engem ne akarjon téríteni. Viszont az tény és való, hogy az egyetlen vegán rokonommal csak rossz tapasztalatom van. Fujjog ha valaki a környezetében húst eszik, ami szinte mindig megtörténik, de neki van saját kajája mert mindig készít neki mindenki. De ő máson fujjog és szid mindenkit maga körül.
ma 13:21
 19/19 anonim ***** válasza:

Magyarországon még nem teljesen elfogadott a vegetáriánus étkezés.

Nem kell ezen lovagolni.

ma 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!