Aki etikai okokból lett vegán, hogy egyezik ki ezekkel?
Aki azért döntött úgy, hogy vegán lesz, mert nem akarja kihasználni az állatokat az hogy egyezik ki az alábbiakkal?
A gyümölcsösökben a virágok beporzására méheket használnak.
Bizonyos sörmárkák halpikkelyeken szűrik át a sört.
Egyes afrikai banánültetvényeken majmokat használnak a banán leszedésére.
A legtöbb gyógyszet állatokon tesztelik.
A földet állatok trágyájával trágyázzák.
stb.
"A nagy mennyiségben termesztett zöldségeket/gyümölcsöket zárt üvegházakban termesztik."
Te már láttál olyan gyümölcsöst, ami üvegházban van? Mert én még nem, márcsak azért sem, mert technikailag is kivitelezhetetlen lenne több hektárt üveg alatt tartani!
#25 Mi az a határ ami még belefér és mi az ami nem? Én eddig azt hittem, hogy a vegánok törekednek arra, hogy ne használják ki az állatokat, de ezek szerint tévedtem.
Akkor a következő kérdés: mi a vegánság lényege?
Azt hiszem elég érthetően írtam le az imént.
De akkor tessék: [link]
"Veganism is a philosophy and way of living which seeks to exclude—as far as is possible and practicable—all forms of exploitation of, and cruelty to, animals for food, clothing or any other purpose; and by extension, promotes the development and use of animal-free alternatives for the benefit of animals, humans and the environment. In dietary terms it denotes the practice of dispensing with all products derived wholly or partly from animals."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!