A mindenevők egy része miért érzi kényszeresen igényét, hogy az őt semmiben sem támadó reklámok alatt a maga egyszerű szintjén "beszóljon"?
Nem egyszer futottam bele különféle reklámokba, ahol vegán termékeket hirdetnek - néha olyat is, ami már nagyon rég a magyar konyha resze.
Ezen posztok alatt a kommentszekció tele van olyan hányásokkal, mint "Legeljen aki akar, én vérben sült kolbászt vacsizom mustárral és kenyérrel", "Köretnek jó lesz az oldalas mellé!", "Pfuj, hányinger 🤮" és még sorolhatnám.
Ezeket az embereket ki bántotta? Ha én látok valami hirdetést, ami egész biztosan nem érint engem, akkor egyszerűen továbblépek. Ezek miért nem képesek erre?
Azért is visszás ez a dolog nekem, mert mindig a vegánokról hallani a sztereotípiát, hogy téríteni akarnak meg nem tudják elfogadni, hogy más máshogyan él.
Engem inkább az lep meg, hogy nem gondolnak bele, nem csak az fogyaszt ilyen terméket, aki vega. Én pl imádom a húst és rendszeresen is fogyasztom. Szalonna, kolbász, felvágott, virsli, stb.
Viszont tej-allergiás vagyok, így nem fogyaszthatok tejet. Így én a tejtermékeket (tej, sajt, tejföl, stb) vega/vegán "tej"termékekkel helyettesítem. Néha a boltban is úgy néznek rám, mintha azt várnák, hogy elkezdek hittéríteni a húsfogyasztás borzalmai miatt.
Mert múgy lehet, hogy valaki vega/vegán, és akkor mi van? Nekik miért fáj, ha azok az emberek nem esznek húst/állati eredetű terméket? Persze amíg nem megy át a dolog fene nagy hittérítésbe.
De amúgy nekem az a bajom, hogy sokszor úgy csinálnak, mintha mindenki döntés alapon fogyasztana ilyesmit.
Glutén és tejallergia miatt én szok mindent nem ehetek. És akár gluténmentes ételt veszek, akár tejmenteset, úgy néznek és fintorognak sokan, mintha jó kedvemből ennék ilyesmit.
Igen a vegánok felsőbbrendűnek érzik magukat és folyamatosan leszólják és lenézik a normális embereket
Ilyet még nem láttam, viszont vegánokat ócsároló mindenevőket napi szinten látok. (Én magam nem vagyok vegán)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!