Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A mindenevők egy része miért...

A mindenevők egy része miért érzi kényszeresen igényét, hogy az őt semmiben sem támadó reklámok alatt a maga egyszerű szintjén "beszóljon"?

Figyelt kérdés

Nem egyszer futottam bele különféle reklámokba, ahol vegán termékeket hirdetnek - néha olyat is, ami már nagyon rég a magyar konyha resze.

Ezen posztok alatt a kommentszekció tele van olyan hányásokkal, mint "Legeljen aki akar, én vérben sült kolbászt vacsizom mustárral és kenyérrel", "Köretnek jó lesz az oldalas mellé!", "Pfuj, hányinger 🤮" és még sorolhatnám.

Ezeket az embereket ki bántotta? Ha én látok valami hirdetést, ami egész biztosan nem érint engem, akkor egyszerűen továbblépek. Ezek miért nem képesek erre?

Azért is visszás ez a dolog nekem, mert mindig a vegánokról hallani a sztereotípiát, hogy téríteni akarnak meg nem tudják elfogadni, hogy más máshogyan él.

dec. 5. 13:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
85%

Mert bunkók. Van vegán ismerősöm, pont nem izgat hogy mit eszik, egészségére. Ez lenne a normális.

De hozzá kell tennem hogy a vegánok ezt sokkal durvábban csinálják, vitáztam már párral. Kioktatnak, nagyon durván lenézik a másikat, és képtelenek elfogadni bármiféle ellenérvet vagy véleményt. Két mondat után jön a habzószájú személyeskedés.

dec. 5. 20:58
 12/15 anonim ***** válasza:
38%

Nem tudom, nekem eddig kizárólag vegánok szóltak be, hogy miért eszem húst - és nem a legszebb szavakkal.

Közöd? Ne nézd, ha zavar, de ne pfzz bele, mi van a tányéromon.

dec. 6. 11:55
 13/15 anonim ***** válasza:

#6, én mind a kettőt látom. Ha valaki vallásként fogja fel a vegánságot és úgy hiszi, hogy ez az egyetlen helyes út, annál logikus, hogy téríteni próbál (ami persze rosszul sülhet el akkor is, ha az illető jót akar, egyszeren abban hisz hogy a vegánság az egyetlen lehetséges jó út).

Aki meg nem vegán, azt érthető okokból idegesíthetik a fent említett térítők, és a haragját jogtalanul átviheti azokra a vegánokra is, akik őt nem bántották. Nameg vannak azok, akik egyszerűen azt se bírják elviselni, támadásnak élik meg, ha valaki valamit másképp csinál mint ők.

Szerintem az emberi psziché sajátságaiból fakadnak ezek az ellentétek. Függetlenül attól, hogy erkölcsileg kinek van igaza, szerintem a helyzet pszichológiai dinamikája nem túl bonyolult.

dec. 7. 18:01
 14/15 A kérdező kommentje:
#1 Irigyellek, amiért neked sikerült eddig elkerülnöd ezt a sok selejtet 😃
dec. 8. 20:50
 15/15 anonim ***** válasza:
26%

Én nem látom mindkettőt, vega/vegán még sose kötött belém.

dec. 9. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!