Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Kényszeres gyűjtögető lenne?

Kényszeres gyűjtögető lenne?

Figyelt kérdés

A barátnőm elég erősen gyűjtöget minden kacatot és szemetet. Pl naponta vesz reklámújságot és ezek ott rohadnak a táskájában már kb 1 éve és fplyton gyűjti hozzá. A csomagolásokat is gyűjti, a kajás papírpkat,zsíros péksütis zsákokat is. Múltkor a sült csirkecombból elrakta a csontokat mondván oda adja a macskának (mondtam neki az nagyon szilánkos Max nyersen lehet állatnak adni) de csak azert is elrakta. A múltkor egy összegyűrt ujságot szedett fel a földről.

A táskája büdös de ha szóvá teszem hogy ez zavar, ilyet szól:akkor ne nézz oda!

Nem tudom mit tegyek mert a gyűjtögetése már engem zavar.

nov. 2. 18:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Meredek az ilyen személy, az tuti, a környezetemben van ilyen. Csak ő tudj/érzi, hogy miért gyűjt mindent. Többnyire nekik csak addig ízgi a dolog, amíg begyűjti, megvan, de pl.: 2-3 hét múlva vagy nememlékszik, hogy mit gyűjtött hova, vagy nem is tudja, hogy mi a célja vele.

Azt lehet tenni, hogy amiket összegyűjtött, azokat mind kiszelektálni, kikukázni. Ismerőssel is így jártak el: más kukázta ki a cuccokat; amikor meglátta, nem tombolt miatta.

Ennek van egy pszichológiája: hiába beszél vele erről az ember, csak a saját kis elgondolását fogja hajtani.

Doki segítsége is jó lenne neki.

nov. 2. 19:27
 2/14 anonim ***** válasza:
Hány éves?
nov. 2. 19:55
 3/14 A kérdező kommentje:

1-es de valszeg ha én dobom ki a kacatjait, akkor tuti rámtámad és nem beszél velem többet és azért szeretem annyira hogy ne bántsam meg. Az anyja pedig olyan liberális mint ő, öndiagnosztizált autista, bármit csinálhat akkor amikor ő akarja mert neki így oényelmes és meg kell neki bocsátani mert hogy ő szerintük autista. Igazaból egyszer hallottam hogy az anyja kidobta a szennylapjait de nem igen csinál vele semmit.

2-es 20 de otthon él segíteni az anyjának

nov. 2. 20:10
 4/14 anonim ***** válasza:

A reklámújságokat én is gyűjtöm, mert abba teszem a konyhai szemetet.

De ezek szerint ő nem praktikus céllal gyűjti, de akkor mit csinál azzal a sok papírral?

nov. 2. 20:27
 5/14 anonim ***** válasza:

3# Mi is hasonlót "játszottunk" az 1#-ben leírt személlyel: hagytuk, hagytuk, de semmi változás. Erre volt más lépése az, hogy lépett é szelektált.

Ha autista, akkor az más...

Akkor röviden: nincs megoldás.

nov. 2. 20:29
 6/14 A kérdező kommentje:
4-es sokan csinálják a suliban ezt hogy vesznek egyet keletinél pl van kirakva megfejtik a keresztrejtvényt de ők utána kidobják, viszont ő utána elrakja a táskájába és ott van egy köteg szennylap a táskájában kb legalább februártól. És nem is az hogy otthon tárolja hanem a táskájának a fele a reklámújság meg a szemét.
nov. 2. 21:44
 7/14 A kérdező kommentje:
Ha jogos kritika éri akkor rögtön azzal jön hogy ez az ő dolga, meg hogy ő így tökéletes ő neki így kényelmes, és hogy mit szólok bele. Igazából tudtommal nincsen ilyen nagy traumája a derpesszió távol áll tőle, pozitív kedves ember. Az is a probléma hogy tökéletes ellentétek vagyunk. Nekem fontos a rend és a kiszelektálás, a 0 szemét, a cuccaim tökéletes épsége és a higiénia, neki meg a gyűjtögetés
nov. 2. 21:52
 8/14 A kérdező kommentje:
Igazából lehetvaz anyjától tanulta mert egy szép házban élnek, de nem szeretek átmenni hozzájuk mert egy kupleráj az egész. Az anyja pl a joghurtosdobozokat teszi el mindig. Mert házon kívül igzából mindkét nő tök kedves csak a ház amiben élnek az a baj.
nov. 2. 22:08
 9/14 anonim ***** válasza:

6

Ezt nem is tudtam, hogy manapság is lehet ilyeneket venni.

Pláne hogy fiatalok vesznek ilyeneket. Én a postaládába bedobott reklámújságokra gondoltam, amit hasznosítani lehet a háztartásban szemétgyűjtésre, de azért pénzt nem adnék érte, ha nem muszáj.

De vesznek ilyet a fiatalok?

Ez igazán döbbenetes számomra, és megható.

De a gyűjtögetésük tényleg nem túl jó ötlet...

Ő mit mond, miért gyűjti, vagy a kérdés is sértő?

nov. 3. 08:42
 10/14 A kérdező kommentje:
9-mert neki kell wzt feleli
nov. 3. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!