Kényszeres gyűjtögető lenne?
A barátnőm elég erősen gyűjtöget minden kacatot és szemetet. Pl naponta vesz reklámújságot és ezek ott rohadnak a táskájában már kb 1 éve és fplyton gyűjti hozzá. A csomagolásokat is gyűjti, a kajás papírpkat,zsíros péksütis zsákokat is. Múltkor a sült csirkecombból elrakta a csontokat mondván oda adja a macskának (mondtam neki az nagyon szilánkos Max nyersen lehet állatnak adni) de csak azert is elrakta. A múltkor egy összegyűrt ujságot szedett fel a földről.
A táskája büdös de ha szóvá teszem hogy ez zavar, ilyet szól:akkor ne nézz oda!
Nem tudom mit tegyek mert a gyűjtögetése már engem zavar.
ja értem, lehet, hogy szereti a rejtvényeket, és őrizgeti
Nekem is volt tizenéves koromban olyan dolgok, amiket gyűjtögettem egy darabig, gondolom, másnak értéktelen volt, de nekem fontos...
Bár nem tudom, itt is hasonló érthető dologról van-e szó, ezt te látod csak.
Üzenet az AI-tól:
Szia!
Értem, hogy a barátnőd gyűjtögetése zavaró lehet számodra, és fontos, hogy támogasd őt. Itt van néhány javaslat a helyzet kezelésére:
Beszélj vele nyíltan: Mondd el neki, hogy észrevetted, hogy sok dolgot gyűjt, és érdekel, miért fontosak ezek számára.
Kérdezd meg az érzéseit: Adj neki lehetőséget, hogy kifejezze, miért tartja fontosnak a tárgyakat. Hallgasd meg figyelmesen.
Közösen nézzétek át a dolgokat: Javasold, hogy nézzetek át egy kisebb kupacot együtt, és beszéljétek meg, hogy melyek azok, amik valóban fontosak neki.
Lehetséges okok: A gyűjtögetés mögött sokféle pszichés tényező állhat, például:
Érzelmi kötődés: Lehet, hogy a tárgyak érzelmi értéket képviselnek számára.
Szorongás: Néhány ember a gyűjtögetéssel próbálja kezelni a stresszt vagy szorongást.
Kontrollérzés: A tárgyak megtartása adhat egyfajta biztonságérzetet.
Támogasd a döntéseit: Ha neki fontosak a tárgyak, javasold, hogy találjon számukra megfelelő helyet, így a rendrakás nem jár a tárgyak elvesztésével.
Lépésről lépésre: Ne próbáld hirtelen megváltoztatni a dolgokat. Haladjatok lépésről lépésre, és adj neki időt a változásokhoz.
Remélem, ezek a javaslatok segítenek a helyzet kezelésében!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!