Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegák hogyan oldják meg a...

A vegák hogyan oldják meg a helyes epereakciót, működést?

Figyelt kérdés
Tudtommal az epénk azért van, hogy a zsíros ételekkel is tudjon boldogulni az emésztőrendszerünk. Ha nem eszünk állati eredetű zsírokat, akkor nem lesz feladata az epénknek, nem? Mivel pótolják a vegák az állati zsírokat, hogy az epéjük is jól tudjon működni?

#epe #egészséges működés
dec. 1. 11:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is nem ártana némi alapvetö ismeretet elösajátítani, ugyanis nem csak "állati" zsírok emésztésére van az epe, hanem mindenféle, állati ÉS növényi zsiradékokhoz.

Másodszor az epemüködéshez nem kell külön bevitt zsiradék, rengeteg élelmiszer (növényi IS!) tartalmaz zsiradékokat, annyi meg böven elég az epemöködéshez.

Egyébként ha kevesebb zsiradékot fogyaszt valaki, az epetermelése is csökken, szóval semmi, de semmi baja sem lesz töle.

dec. 1. 11:23
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Igen az epe mindenféle zsírokra van, növényi zsírokra is, abból pedig egy vega fogyaszt éppen eleget.
dec. 1. 11:27
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Az emberi epe, emésztés, hormonháztartás 0.5 g/tskg zsírfogyasztással már tökéletesen funkcionál, ez pedig olyan csekély mennyiség, hogy egy vega/vegán is lényegi odafigyelés nélkül képes bevinni, ha naponta legalább egyszer eszik, márpedig nagyon szerencsétlen helyre kell ahhoz születni a világban, hogy a napi egyszeri étkezés se legyen meg.
dec. 1. 11:35
 4/12 A kérdező kommentje:
Oké, akkor úgy kérdezem, hogy melyek azok a vega ételek, amelyek zsírosak és fokozottabb epeműködést igényelnek?
dec. 1. 11:35
 5/12 anonim ***** válasza:
3%

Na, ezt már nem fogják tudni, figyeld meg.

Csak az okoskodás megy. Nem véletlenül van annyi vitaminkészítmény, mindenki azt szedi, ahelyett, hogy enne rendesen.

Én a vegyes étrend híve vagyok, ha megölnének, akkor se lennék vega, de nem is szedek semmit.

Ezeket a vega f@sságokat se ismerem. Divat az egész.

dec. 1. 11:39
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A vegák (irányzattól függően) az állati élelmiszerek közül csak húst nem fogyasztanak, márpedig millió zsírban gazdag tápanyagforrás létezik, úgyhogy lehetetlen ezeket felsorolni egy kommentben. Avokádó, tofu, tojás, magvak, halak, tejtermékek (stb.), holnapig sorolhatnánk.
dec. 1. 11:39
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

"A vegák hogyan oldják meg a helyes epereakciót, működést?"

Evéssel.

dec. 1. 11:44
 8/12 anonim ***** válasza:
86%

Sose unatkoztam még annyira, hogy az epereakciómon aggódjak. Soha nem is gondoltam még rá, és nem is hallottam még egészséges embertől, hogy ezen szorongana.

Akinek epeproblémái vannak, az szakorvosi utasítások alapján nyilván tudja, mire kell figyelni ennek kapcsán, akinek viszont nincsenek, az miért kattogjon ilyesmin?

dec. 1. 11:45
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"hogy melyek azok a vega ételek, amelyek zsírosak...."

Bármely, melybe elég növényi olajat vagy zsírt tesznek, legyen az akár egy lecsó vagy bármi más.

De ahogy előttem is írták, pl olajos magvak nem viccből kapták a nevüket

dec. 1. 11:45
 10/12 anonim ***** válasza:
81%

" Sose unatkoztam még annyira, hogy az epereakciómon aggódjak. "

húúú de egyet értek 👍

ez olyan mint a glikemias index meg lassan vagy gyorsan fel szivódó szén hidrat

basszus ez csak a cukor betegeknél számít

ha meg nem vagy cukor beteg akkor semmi lényege ezeknek 😅

csak egyél normalisan ne zabáld túl magad meg mozogj eleget aztán csá!!!

durván el hitették az emberekkel h ilyen elmebetegségeken kell rettegni

dec. 1. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!