Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Egy élelmiszer (tejföl) nettó...

Egy élelmiszer (tejföl) nettó tömege nem az amit meg lehet enni belőle? Ez helyes vagy valótlan a feltüntetett tömege?

Figyelt kérdés

Vettem a képen látható frissfölt amire nettó 345g van írva. Kimérve 330g tejföl van benne és ha dobozostól teszem a mérlegre akkor mutatja a megjelölt tömeget.

[link]

2024. jún. 27. 17:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

De, az.

Viszont, ha van mellette egy kis "e" betű (345g e), akkor azt jelenti, hogy nem pontosan annyi, hanem körülbelül. Ennek ellenére, illene annyit rakni bele, amennyi rá van írva.

2024. jún. 27. 17:54
 2/13 A kérdező kommentje:
Megnéztem igen rajta van ez az e betű. De mivel ilyen nagy az eltérés szerintem akkor ez teljesen szándékosan van kimérve így.
2024. jún. 27. 18:00
 3/13 anonim ***** válasza:
15%
Mennyire unatkozhatsz
2024. jún. 27. 18:10
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem unatkoztam, pogácsát sütöttem és ki kellett mérnem a hozzávalókat. De te mennyire unatkozhatsz a "Mennyire unatkozhatsz" kommentelgetésből ítélve..... :D
2024. jún. 27. 18:20
 5/13 SZTANN ***** válasza:
92%

Sima ÁTVERÉS. (Nettó csalás :-) ) Amit dobozzal együtt a mérleg mutat, az természetesen a bruttója, ami benne van, az ehető anyag, az a nettó. Szóval a felirat kamu.

Egyébként, jobb ha tőlem tudod meg: a FRISSFÖL nem TEJFÖL! Utóbbi valami tejfelhez hasonlító vegyes, növényi, állati keverék. ... Igazi tejfölös ételt csak igazi tejföllel lehet csinálni, lehetőleg a magasabb (20%) zsírtartalmúval.

2024. jún. 27. 18:44
 6/13 SZTANN ***** válasza:
100%
5. vagyok, bocsi, látom, ennek a neve FINOMFÖL - az sem igazi tejföl. (Elolvasgatnám a rajta lévő adatsort, mik vannak benne. )
2024. jún. 27. 18:46
 7/13 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem jogszabályban szabályozott, hogy mennyi lehet az eltérés. 4% soknak tűnik.
2024. jún. 27. 19:57
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
2024. jún. 27. 19:59
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez csalás. Írjál nekik panaszlevelet. Lehet, hogy kártérítést adnak. Nem 15 g. tejfölnyit.
2024. jún. 27. 20:07
 10/13 A kérdező kommentje:
Még az jutott eszembe létezhet-e, hogy összébb aszódik a tartalom esetleg mire rákerül a tető a csomagolóban? Elég tömör, ilyen kemény fajta "tejföl", biztos számít az is persze, hogy nem igazi. Mindenesetre ezután a többi fajtát is mérni fogom kíváncsiságból.
2024. jún. 27. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!