Az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett adagok méretét ki határozza meg, és mi alapján?
Ezeknek van bármi köze tényleges dietetikához, vagy csak az a cél, hogy a csonagoláson feltüntetett adag kalóriatartalma egészségesnek tűnjön?
Mert én kíváncsiságból lemértem pl az adag tésztát amit a csomagolás mond, és hát meg kell mondjam, nem ismerek senkit (2-3 éves gyerekeket leszámítva) aki ekkora adagokat eszik. Ez az adag főtt tészta belefér egy kávéscsészébe.
A müzlimből egy adag meg a merőkanalamba, tudjátok, amivel a levest szedjük.
A másik meg, hogy egy csomó édességnél, pl szelet(!!!) csoki, a szelet fele az egy adag. Ezt hogy a f@szomba sikerült nekik?
Szeretnék egészségesen étkezni, de egyszerűen nem értem ezt a rendszert.
Arra gondolsz, hogy a chipsre ráírják, hogy egy adag 30 gramm és az mondjuk 160 kcal? Közben annál többet eszik meg az ember egyszerre. Szerintem ez is marketing, hogy ne tűnjön soknak a kalória és meg merd enni.
Vannak a tasakos tészták, amikre ráírják, hogy 2 személyre. Na én abból kapásból 2 zacskót meg szoktam főzni, ha nem akarok éhes maradni.
Azért van köze hozzá. Mielőtt elkezdtem egészségesen enni meg fogyni, én is sokszorosát ettem. Pl a müzli súlya teljesen jogosan 60 gramm egy adag. Hs amellé eszel egy joghurtot vagy 2 dl tejjel eszed, az egy kisétkezés (alacsony nőknek fullos reggeli)
A tészta is nőknek kb 60 gr, férfiaknsk 80-100
Szóval van realitása, csak tul sokat esznek a magyarok
3, szóval akkor te elosztod a zacskós instant tésztát kétfele, ahogy a 2es is írta? Mert szerintem ép eszű embernek ez nem jut eszébe, pláne ha nem olvasgatja az apróbetűt....
4, ez a táblázat pedig pont arra lenne jó, hogy az átlag, dietetikához nem értő ember meg tudja saccolni mennyit egyen az adott termékből. Ha ezt a funkciót nem látja el, akkor mire van?
Hogy megtévesszék a fogyasztót?
5, igen, a shrinkflation miatt a kiszerelés is romlott. Nem a termék árát emelik, hanem a kiszerelés lessz kisebb.
Az ajánlott adag és a kiszerelés nem ugyanaz, lásd pl a "kétszemélyes" instant ramen amiről beszélünk.
6 ez szép és jó, a baj nekem nem az, hogy az az adag nem egy reális étkezés adagja, hanem kb annyi, mint amit a totyogó gyerekek esznek meg.
Ez baromira félrevezeti a fogyasztót, és étkezési zavarokat okozhat az arra hajlamosaknál (akik ugye az a réteg, akik ezeket olvasgatják).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!