Miért éppen sztroganoff ? Melyik a helyes írásmód? Sztroganov - ról elnevezett ételeket miért sztroganoff - nak írják ?
Figyelt kérdés
#bélszín #sztroganov
2023. okt. 23. 08:55
1/10 anonim válasza:
Mert Sztrogan off-olt téged. Csak még nem vetted észre. Sajnos itt kellett megtudnod.
3/10 anonim válasza:
Leírták fonetikusan a nyolcvanas években sok munkás azt se tudta ki az.
5/10 anonim válasza:
Mert francia szakács kreálta az ételt a gróf tiszteletére, és a franciás írásmód a Stroganoff, így is terjedt el.
6/10 anonim válasza:
Строганов az eredeti név, ezt aztán atttól függ, melyik nyelven írják le latin betükkel fonetikusan, más-más lesz az eredmény.
Egyébként csak egyetlen egy ételnek ez a neve, ezt is Stroganov szakácsa készítette az orosz arisztokratának.
7/10 anonim válasza:
Anno 9 éve kerestem a neten valami jobbfajta ruszki kaja receptet, ott olvastam először, és ott Stroganov néven írták. Meglepődtem kissé, amikor néhány évvel később az üzemi konyha heti menüjében Stroganoff néven láttam!
8/10 anonim válasza:
A magyaros átírás szerint Sztroganov, az angolos (és valószínűleg a franciás) szerint Sztroganoff, ezt vették át.
9/10 anonim válasza:
“az angolos (és valószínűleg a franciás) szerint Sztroganoff”
#8, az angolok és franciák mióta írnak “Sz” betűt? Legfeljebb “Stroganoff” !
10/10 anonim válasza:
#9 Jogos. Szóval félig azt vettük át (szerintem hibásan), félis meg nem, az "sz" az mardt a magyaros szerint. Egyébként ez egyes amerika filmekben is megfigyelhető orosz nevek esetében, amiknél a fordító meg úgy senki nem vette fugyelmbe, hogy magyarul nem így használjuk az ilyen neveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!