Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok - és vegetáriánusok!...

Vegánok - és vegetáriánusok! Milyen ötleteitek vannak a káposztalevelek (töltött káposztának) vagy szőlőlevelek (töltikének) megtöltésére, ha vki nem bírja a szóját? Személy szerint nagyon kedvelem, csak éppen nem bírja az emésztőrendszerem.

Figyelt kérdés

Bár ma ettem pl tofut - az is szójakészítmény - és nem hánytam ki, de már előfordult, hogy igen.

A szójagranulátum pedig úgy felpuffasztott régebben, hogy mostanában már meg sem mertem próbálni.

Várom az ötleteket!

nov. 27. 21:35
 1/7 anonim ***** válasza:
74%

Szóját soha nem használok, mert allergiás vagyok rá.

Használhatsz több mindent, pl. lencsét, babféléket, csicseriborsót, gombát, padlizsánt, karfiolt, szeitánt, de nem lesz semelyik olyan, mint a hús, olyan megoldás nincs. (Kivéve a készen kapható mühúsokat, de azok szerintem ehetetlenek ízben is, összetételben meg végképp problémásak)

Én úgy oldottam meg a kérdést, hogy leváltam a megszokott receptekröl, nem hús+rizs vonalon próbálkozom, hanem teljesen mással töltöm a különbözö zöldségeket.

Rizs vagy bulgur megfüszerezve jobb, mint különbözö helyettesítö termékekkel vegyesen, több zöldségféle szintén jó ízü szerintem.

nov. 27. 22:37
 2/7 A kérdező kommentje:
#1. Köszi! Azt nem is szeretném, ha olyan ízű lenne, mint a hús!
nov. 27. 22:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Úgy teljesen más a helyzet, nyugodtan próbálkozz különféle zöldségekkel - sárgarépa, zeller, krumpli, paprika stb vegyesen is jó, föleg, ha elöre kicsit megpirítod, nem fözöd vagy párolod, ne legyen puha töltés elött. A pirítás meg plusz aromát ad.
nov. 27. 22:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Dm-ben van olyan darálthús helyettesítő granulátum ami borsóból és jackfruitból van. (NYOMOKBAN az is tartalmaz szóját, nem tudom ez mennyire probléma)
tegnapelőtt 05:51
 5/7 nemaRendőrség ***** válasza:
82%

Jackfruit tényleg jó, a dm-es készítményt mi is használjuk néha, egész jó az összetétele.

De amúgy akkor leszel a legboldogabb ha elengeded a helyettesítő vonalat. Ne akarj "rendes kaja" vegán változatát elkészíteni, mert vagy nem olyan vagy sokkal sokkal nehezebb.

Nemrég csináltunk "túrós tésztát" ami egy 10 perces kaja, kb 1 óra alatt, mert a karfiol nem akart megpuhulni. Aztán az íze sem lett olyan mint gyerekkorunkban volt.

tegnapelőtt 07:28
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Darált dió, marhához való fűszerekkel elkészítve.

Pirítsd elő, szép lassan, és be égjen meg, csak legyen egy aromája.

Én mindig teszek bele sok paprikát, csombort, darált köményt, stb.

Ja és a rizs már legyen megfőzve, itt nem lehet száraz mint a húsosnál.

tegnapelőtt 11:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
tegnapelőtt 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!