Vegánok - és vegetáriánusok! Milyen ötleteitek vannak a káposztalevelek (töltött káposztának) vagy szőlőlevelek (töltikének) megtöltésére, ha vki nem bírja a szóját? Személy szerint nagyon kedvelem, csak éppen nem bírja az emésztőrendszerem.
Bár ma ettem pl tofut - az is szójakészítmény - és nem hánytam ki, de már előfordult, hogy igen.
A szójagranulátum pedig úgy felpuffasztott régebben, hogy mostanában már meg sem mertem próbálni.
Várom az ötleteket!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szóját soha nem használok, mert allergiás vagyok rá.
Használhatsz több mindent, pl. lencsét, babféléket, csicseriborsót, gombát, padlizsánt, karfiolt, szeitánt, de nem lesz semelyik olyan, mint a hús, olyan megoldás nincs. (Kivéve a készen kapható mühúsokat, de azok szerintem ehetetlenek ízben is, összetételben meg végképp problémásak)
Én úgy oldottam meg a kérdést, hogy leváltam a megszokott receptekröl, nem hús+rizs vonalon próbálkozom, hanem teljesen mással töltöm a különbözö zöldségeket.
Rizs vagy bulgur megfüszerezve jobb, mint különbözö helyettesítö termékekkel vegyesen, több zöldségféle szintén jó ízü szerintem.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Jackfruit tényleg jó, a dm-es készítményt mi is használjuk néha, egész jó az összetétele.
De amúgy akkor leszel a legboldogabb ha elengeded a helyettesítő vonalat. Ne akarj "rendes kaja" vegán változatát elkészíteni, mert vagy nem olyan vagy sokkal sokkal nehezebb.
Nemrég csináltunk "túrós tésztát" ami egy 10 perces kaja, kb 1 óra alatt, mert a karfiol nem akart megpuhulni. Aztán az íze sem lett olyan mint gyerekkorunkban volt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Darált dió, marhához való fűszerekkel elkészítve.
Pirítsd elő, szép lassan, és be égjen meg, csak legyen egy aromája.
Én mindig teszek bele sok paprikát, csombort, darált köményt, stb.
Ja és a rizs már legyen megfőzve, itt nem lehet száraz mint a húsosnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!