Vegánok - és vegetáriánusok! Milyen ötleteitek vannak a káposztalevelek (töltött káposztának) vagy szőlőlevelek (töltikének) megtöltésére, ha vki nem bírja a szóját? Személy szerint nagyon kedvelem, csak éppen nem bírja az emésztőrendszerem.
Bár ma ettem pl tofut - az is szójakészítmény - és nem hánytam ki, de már előfordult, hogy igen.
A szójagranulátum pedig úgy felpuffasztott régebben, hogy mostanában már meg sem mertem próbálni.
Várom az ötleteket!
Szóját soha nem használok, mert allergiás vagyok rá.
Használhatsz több mindent, pl. lencsét, babféléket, csicseriborsót, gombát, padlizsánt, karfiolt, szeitánt, de nem lesz semelyik olyan, mint a hús, olyan megoldás nincs. (Kivéve a készen kapható mühúsokat, de azok szerintem ehetetlenek ízben is, összetételben meg végképp problémásak)
Én úgy oldottam meg a kérdést, hogy leváltam a megszokott receptekröl, nem hús+rizs vonalon próbálkozom, hanem teljesen mással töltöm a különbözö zöldségeket.
Rizs vagy bulgur megfüszerezve jobb, mint különbözö helyettesítö termékekkel vegyesen, több zöldségféle szintén jó ízü szerintem.
Jackfruit tényleg jó, a dm-es készítményt mi is használjuk néha, egész jó az összetétele.
De amúgy akkor leszel a legboldogabb ha elengeded a helyettesítő vonalat. Ne akarj "rendes kaja" vegán változatát elkészíteni, mert vagy nem olyan vagy sokkal sokkal nehezebb.
Nemrég csináltunk "túrós tésztát" ami egy 10 perces kaja, kb 1 óra alatt, mert a karfiol nem akart megpuhulni. Aztán az íze sem lett olyan mint gyerekkorunkban volt.
Darált dió, marhához való fűszerekkel elkészítve.
Pirítsd elő, szép lassan, és be égjen meg, csak legyen egy aromája.
Én mindig teszek bele sok paprikát, csombort, darált köményt, stb.
Ja és a rizs már legyen megfőzve, itt nem lehet száraz mint a húsosnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!