Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az a vega jelzésű cips, amire...

Az a vega jelzésű cips, amire az van írva, hogy joghurt aroma az joghurtból van, vagy hogy van ez?

Figyelt kérdés
dec. 7. 17:10
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
81%

"vega" jelzés nincs, csak VAGY vegetáriánus, VAGY vegán! A kettő nem ugyanaz.

A joghurt aroma meg nem joghurtból van - akkor ugyanis ajoghurt lenne az összetevök között, nem aroma

dec. 7. 17:22
 2/20 anonim válasza:
18%
Szerintem márkafüggő, a joghurt-íz alapja.
dec. 7. 17:25
 3/20 A kérdező kommentje:

Azt írja chips, hogy "vegan" (úgy tudom az vega és nem vegetáriánus)

Én vega vagyok, tehát minden, amiben van tej, tojás vagy méz nem eszem meg.

De a joghurt aroma miből van, ha biztos, hogy nincs köze a joghurthoz?

dec. 7. 17:42
 4/20 A kérdező kommentje:

[link]

Ez pl füstölt sajtos, de itt van a vak alsó sarokban, hogy VEGAN

Azt eheti a vega vagy nem? Mert semmit nem akarok enni, aminek köze van az állatokhoz ...

dec. 7. 17:44
 5/20 A kérdező kommentje:
* bal alsó sarokban
dec. 7. 17:45
 6/20 anonim ***** válasza:
93%
Magyarul az ovo-lakto vegetáriánust szokás "vega" néven emlegetni, tehát aki csak húst, halat nem eszik. Ha te tejterméket és tojást se eszel, akkor (étrendi) vegán vagy.
dec. 7. 17:46
 7/20 anonim ***** válasza:
80%
A kêpen levő csipszben bizonyára nincs tejszármazék. Nem véletlenül füstölt sajt _ízű_, nem pedig sajtos. Mesterségesen, tehén felhasználása nélkül előállított aroma lehet benne. Van olyan margarin is ami vajízű, de nincs benne tejszármazék (nekem allergia miatt kellett nézni, laktózmenteset sem ehettem).
dec. 7. 17:51
 8/20 anonim ***** válasza:
92%
Ha vegán (olyan, hogy vega mint megnevezés, nem létezik), akkor semmiféle állati eredetü összetevö nem lehet benne, sem hús, sem tej-tejtermék, sem tojás, sem méz, vagy állati eredetü szinezék.
dec. 7. 18:31
 9/20 anonim ***** válasza:
89%
Az "ízü" megnevezés minden esetben azt jelenti, hogy nem az, hanem csak olyan. A málna ÍZÜ szörp sem látott málnát, csak megfelelö vegyületek vannak belekeverve.
dec. 7. 18:33
 10/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos tanácsokat. Akkor jól értem, ami "vegan" elnevezésű termék, és ...ízű aroma van benne, azt ehet az, aki se tojást, tejet, mézet, semmilyen állati eredetű nem eszik?

Tehát a vegán minden mentes és a vegetáriánus az, aki húst nem eszik, de állati eredetű dolgokat (tej, tojás, méz) igen.

Jól értem?

dec. 7. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!