Vajon, ha betennék egy naaagy kiszerelésű (kg-s jogobella) joghurtot a fagyasztóba, akkor abból ehető jégkrém fagyi vagy valami ehetetlen trutyi lenne? Próbált már valaki ilyeT?
A jégkrém lényege, hogy tele van apró légbuborékokkal, ezáltal laza szerkezetű, könnyen fogyasztható. Ha egy homogén folyadékot bedobsz a mélyhűtőbe, akkor nem lesz jégkrém. Számos ilyen nagyszerű ötletet olvastam már itt, de az eredményről senki sem számolt be. Mert nem volt mire büszkének lenni. Monolit jégtömböt nyalogatni nem túl élvezetes.
2015. máj. 5. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 A kérdező kommentje:
hmmm nem gondoltam erre, igazad lehet :) Akkor csak úgy lenne valamelyest élvezhető, ha mondjuk fél óránként kivenném, és robotgéppel átkeverném?
2015. máj. 5. 11:34
3/11 anonim válasza:
Akkor már egyszerűbb fagyigépet venni. De ha gondolod, próbáld ki egy kisebb kiszerelésűvel.
2015. máj. 5. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
Volt régen az a Danonino nevű, joghurtra hasonlító desszert, amit 4-es kiszerelésben lehetett kapni, ilyen kis pohárban volt, és nyaranta adtak hozzá pálcikát, amit bele kellett szúrni, aztán lefagyasztani, és jégkrémként lehetett enni. Vajon gyártják még?
2015. máj. 5. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
Első válaszban van valami, de minden jégkrém csontkemény lesz a fagyasztóban. Sőt, minden egyéb is.
Az ötleted működőképes, de az kevés, ha csak berakod. A hűtőszekrénybe tehető fagyi gépet kell utánozni, azaz időnként átkeverni, hogy ne jégtömb legyen.
Érdemes is vele foglalkozni, különösen, ha jó minőségű natúr joghurthoz tudsz hozzájutni. Bármilyen gyümölcsöt leturmixolhatsz, megízesíthetsz, összekevered joghurttal.
2015. máj. 5. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
Én próbáltam már és nem olyan rossz állagra se.nem olyan édes kicsit víz ízű de ha nagyon nincs semmi akko megteszi
2015. máj. 5. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
Ja, és ha kiveszed hagyd olvadni egy kicsit akkor nem lesz olyan kemény és kicsit kremesebb lesz
2015. máj. 5. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
#4 lehet még kapni danoninót. :)
2015. máj. 5. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
Simán, csak félóránként botmixeld át.
Én nyáron így készítettem szilva-joghurtos fagyit.
Joghurt-cukor-fahéj-szilva a turmixba > homogénre mixel > jégrémes dobozba átönt, fagyó > fél óránként átmixel... isteni lett.
2015. máj. 5. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
Én a kispoharas gyümölcsdarabos joghurtokat nyáron direkte lefagyasztom, és amikor jó hideget akarok enni előveszem, kicsit hagyom engedni (hamar kezd olvadni ) akkor átkeverem kásásra és úgy eszem.
Nagyon finom, olyan, mint egy gyümölcsös fagyi.Nem vízízű, mert zsíros, minőségi joghurtról beszélek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!