Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért más az emberek hozzáállá...

Miért más az emberek hozzáállása azokhoz, akik (legális úton) kutyát, macskát fogyasztanak, mint azokhoz, akik csirkét, halat stb.?

Figyelt kérdés

Erkölcsileg nincs különbség.

Az is roppant érdekes, hogy szinte kizárólag mindenevőktől látom ezt a kettős mércét.

nov. 26. 11:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Mert európaiként nem tudjuk elképzelni, hogy a családtagként imádott kutyusokat és cicákat egy másik kontinensen úgy zabálják, mint mi a csirkét. Ez pszichológiailag érthető.
nov. 26. 12:00
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván mert Európában az egyik nem megszokott és nem számít normálisnak.

(Mondom ezt úgy, hogy én semmilyen húst nem eszek)

nov. 26. 12:05
 3/11 anonim ***** válasza:
33%

Én is pl eszek húst, kutyát tartunk. Nem tudnám elképzelni, hogy megegyük.

Bár ha disznót tartanánk azt se lenne szívem megölni.

Az aranyos álatokból meg egyszerűen nem lenne szívem enni. Nyulat, őzet sem fogyasztanék, a kutyán és macskán kívűl.

Meg szerintem undorító is, de húsok közül is elég válogatós vagyok.

Engem viszont érdekelne a vegán oldal is, ahol az az elképzelés, hogy mindenki növényevő legyen.

Azok el tudják képzelni, hogy a vadállomány jelentős részét fel kellene számolni hozzá, hogy kevesebb legyen a vadkár és a termesztési terület is növekedjen?? Szép és jó dolog az állatok védelme, de a vadkár az most is jelentős. Ha több ültetvény kellene, meg drágább lenne az élelmiszer, akkor pl az általam amúgy nem fogyasztott őzeket és nyulakat halomra kellene ölni és nem elfogyasztani, felhasználni őket, hanem megölni és megsemmisíteni. Ez mennyivel humánusabb??

nov. 26. 12:20
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
Mert mi nem esszük meg a barátainkat ....
nov. 26. 12:35
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem érdekel, felőlem ehet kutyát meg macskát aki akar és ahol legális, csak ne az enyéimet.
nov. 26. 12:47
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez egyszerű: mert itthon háziállat, kis kedvenc. Ők sosem voltak haszonállatként tartva itt Európában, és emiatt sokaknak fura már csak a gondolata is. De ha én tartanék csirkét, disznót, akkor nem lenne szívem megölni őket se, nem ölném meg őket, ettől függetlenül igen, eszek húst, de ha itthon, a saját kertemben tartanánk csirkét, disznót, akkor megszeretném őket, és őket speciál akkor sem ölném meg, mert kiskedvencnek kezdeném őket is kezeli, ők akkor is kivételek lennének a szememben. De általánosságban véve, ha valaki háziállatként tart itthon disznót, csirkét, stb. akkor is haszonállatként vannak tartva Európában, úgy van beépülve az emberek fejébe, hogy ők a haszonállatok.

Nyilván sokak számára nem normális a gondolat, hogy kutyát egyenek, mert itt kiskedvencnek számít, és azért felsőbbrendűnek gondolják őket, mint egy disznót pl. Máshol pedig normális. De érted, itthon is van, aki disznót tart kiskedvencnek. Szóval érted, mindenkinek más a normális. Nyilván itthoni szemmel nézve fura lehet, hogy valaki meg kutyát eszik.

nov. 26. 13:05
 7/11 anonim ***** válasza:
77%

Mondjuk azt nem mondanám hogy “sosem voltak haszonállatként tartva”, kifejezetten haszonállat volt a kutya főleg, valamennyire a macska is. Csak a hasznuk nem a húsuk fogyasztása volt.

(Amúgy tök igazad van)

nov. 26. 13:49
 8/11 anonim ***** válasza:

3: ha mindenki növényevő lenne, akkor pont kevesebb termőföld is elég lenne, mert nem kellene takarmányt termeszteni. De azzal vlsz nem számolnak, hogy ez a jelenség amúgy most is fennáll, nagyragadozók híján a növényevők számát a vadgazdálkodás szabályozza.

A kérdéshez kapcsolódóan, a gyerekeim pl a nyúl, bárány fogyasztásától is viszolyognak.

nov. 26. 17:48
 9/11 anonim ***** válasza:
78%
Én nem állok máshogy. Volt sok koreai mentoráltam, meg is kóstolnám. Mármint a kutyát, macskát, nem a koreaiakat.
nov. 26. 21:39
 10/11 anonim ***** válasza:
59%

Egész egyszerűen a kultúra miatt, pont emiatt van erkölcsi különbség. Az eszik kuyát, macskát, majmot, stb, aki olyan társadalomban nőtt fel, ahol eszik ezeket. Valahol meg sertést, vagy marhát nem esznek.

Azért hallod mindenevőktől, mert aki egyáltalán nem eszik húst, az nem emeli ki, hogy nem enne kutyát, hiszen azzal, hogy nem eszik húst, egyértelművé teszi. Ha mondjuk egy magyar vegán, vagy vegetáriánus az éhhalál küszöbén kapna csirkét, meg kutyát, akkor biztos vagyok benne, hogy a csirkét választaná.

nov. 27. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!