Egyes emberek miért dobják ki csak úgy a maradék ételt a kukába, úgy, hogy az még szinte friss?
Nagyon undorító és pazarló dolognak tartom ezt és egyszerűen nem értem. Ilyenkor tudatosul bennem, hogy az ember a Föld legocsmányabb lénye... (Ilyenkor IS és egyéb más hétköznapi helyzetekben is, de itt most a kajáról lesz szó.)
A plázákban a különböző kajáldáknál is látom, hogy a fa$z nyomorékja képes kidobni egyharmad tányér ételt... Nem eszi meg, ezért kuka. Oké, az ő dolga, ezért nem szólok neki (pedig olyan szívesen megtenném...), ettől függetlenül jó nagy mocsok dolog, mert máshol éheznek.
Még a 90-es évek végén voltunk Balatonon nyaralni, és valahogy a mai napig az agyamba égett, hogy a strandon a soron az egyik kajáldánál a mellettünk zabáló család miután nem bírta megenni az általuk kért nagy pizzát, fogták és a maradékot simán kivágták a kukába. Tudom, nem olyan probléma, hogy több, mint 20 év után is meg kellett volna maradjon, azonban nagyon érzékeny vagyok erre a témára és már gyerekként is az voltam.
Pár hónapja történt, hogy az előző munkahelyen vacsoraszünetben (éjszakás műszak, azért vacsora) fent ettem az egyik kollégával. Én megettem a szendvicsemet, majd megkérdezi, hogy nem kérem-e, amit ő meghagyott, ő nem tudja megenni. Finom rántotthúst hozott krumplipürével. Mondom neki, hogy köszönöm, én is jóllaktam, de vigye csak haza, otthonra biztos jó lesz még. Feláll, fogja, kibas$za kukába. Először meglepődök, utána pedig a sárga földig ba$zom le őt (pedig legjobb haverok vagyunk), hogy menjen már a retkes pic$ába, hogy képzeli ezt. Ha tudom, hogy kidobja, akkor inkább mondtam volna, hogy adja nekem. Azt is közöltem vele, hogy nem hiszem, hogy olyan jó fizetést kap (amire ő is panaszkodott állandóan), hogy csak így dobálgassa a kaját...
Én ha maradék van, mindig hazahozom, akár munkahelyről, akár étteremből (becsomagoltatom). A szívem szakadna meg, ha kidobnám, tudva, hogy én vettem magamnak, az enyém. A másik meg az, hogy sok helyen éheznek.
70. Álszent vagy és elég irigy is.
"tele elektronikával. Nem irigykedem, megha ez úgy is tűnik (az ilyen kocsikra meg pláne nem, mert ha milliomos lennék, vadiúj 2021-es gyártású autó akkor se kéne)"
Ha új egy autóm van akkor tuti higy nem kell szerelőhöz szaladgálni évente 2x mint a mostanival. Plusz akkor van rá garancia. Az extrák része meg egyszerűen a biztonságodat szolgálja nem azt hogy villogjál vele.
" mindenki, aki akarja, dobja csak ki a kajáját, én leszarom" A kérdésedből úgy tűnik hogy nem szarod le. A kollégádat is leteremtetted. Nem volt hozzá jogod akkor se ha felajanlotta neked az ételt. Te nemet mondtál mert nem kellett. Innentől kezdve semmi közöd nem volt ahhoz hogy ő hazaviszi vagy kidobja.
Álszent miért lennék? Nem értem. Ha arra gondolsz, hogy itt pampogok az étel kidobása miatt, holott én is dobtam már ki, akkor tévedsz. Én sajnos feledékenység, hanyagság miatt dobtam ki kaját. Erre csak azt tudom mondani, hogy én is emberből vagyok.
Irigy meg pláne nem vagyok, főleg nem a kocsira. Nekem a régi kocsival se kell évi 2-szer, viszont évente 1-szer még az újabbat is ajánlatos átnézetni. Egyébként évi 2-szer is szerintm simán belefér szerelőhöz menni. Akkor gáz, ha havonta kell vinni egy autót.
Extrák nekem nem kellenek, bár attól függ, mit nevezünk annak a 21. században. Ha az elektromos ablak annak számít, akkor jöhet, de ha csak a sávtartó asszisztens, magától parkolás meg ilyen hülyeségek, akkor köszönöm, nem kérem.
"Nem volt hozzá jogod akkor se ha felajanlotta neked az ételt."
"Innentől kezdve semmi közöd nem volt ahhoz hogy ő hazaviszi vagy kidobja."
Na, akkor ez az, amiben továbbra sem értünk egyet. De nem baj az, természetes, hogy eltér 2 ember véleménye, nézőpontja.
Mondok valamit: a kollégámat újra simán leba$znám, mint a pengősmalacot, ha megint megtörténne ez a szituáció. De mindenki mást is, ha még csak véletlenül is meglátom, hogy ki merészeli dobni az ételt, 10 másodperccel előtte pedig még nekem akarta adni.
Egy vadidegenhez a pláza kajaldájában nem mennék oda, mert sajnos semmi közöm hozzá, mit csinál, de a haveromnak, akit x éve ismerek és egy helyiségben eszünk, csakazértis megmondom a véleményem ilyenek után hogy egy "idióta kretén fa$z vagy, ba$zdmeg".
" Ha új egy autóm van akkor tuti higy nem kell szerelőhöz szaladgálni évente 2x "
Az ugye megvan, hogy egy új autó már az első évben annyit veszít a piaci értékéből, amennyiből lehet venni egy öregebb használtat..?
Tudom, nem erről szól a kérdés, csak megjegyeztem.
Csak erre reagáltam:
"Mit számít, van itt pénz lóvéra. Biztos a parkolóban is valami zsírúj S-es vagy T-s rendszámú városi "krosszóver" áll, tele elektronikával. Nem irigykedem"
Mindezt azért mert valaki kidobja a gyorsétteremben a maradékot.
"Mindezt azért mert valaki kidobja a gyorsétteremben a maradékot."
Nem, nem ez volt az illetőtől az egyetlen sznob dolog amit itt leírt. De a pazarlás mértékéből is azért valamennyire meg lehet mondani, hogy az illető milyen anyagi helyzetben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!