Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Egyes emberek miért dobják ki...

Egyes emberek miért dobják ki csak úgy a maradék ételt a kukába, úgy, hogy az még szinte friss?

Figyelt kérdés

Nagyon undorító és pazarló dolognak tartom ezt és egyszerűen nem értem. Ilyenkor tudatosul bennem, hogy az ember a Föld legocsmányabb lénye... (Ilyenkor IS és egyéb más hétköznapi helyzetekben is, de itt most a kajáról lesz szó.)

A plázákban a különböző kajáldáknál is látom, hogy a fa$z nyomorékja képes kidobni egyharmad tányér ételt... Nem eszi meg, ezért kuka. Oké, az ő dolga, ezért nem szólok neki (pedig olyan szívesen megtenném...), ettől függetlenül jó nagy mocsok dolog, mert máshol éheznek.

Még a 90-es évek végén voltunk Balatonon nyaralni, és valahogy a mai napig az agyamba égett, hogy a strandon a soron az egyik kajáldánál a mellettünk zabáló család miután nem bírta megenni az általuk kért nagy pizzát, fogták és a maradékot simán kivágták a kukába. Tudom, nem olyan probléma, hogy több, mint 20 év után is meg kellett volna maradjon, azonban nagyon érzékeny vagyok erre a témára és már gyerekként is az voltam.

Pár hónapja történt, hogy az előző munkahelyen vacsoraszünetben (éjszakás műszak, azért vacsora) fent ettem az egyik kollégával. Én megettem a szendvicsemet, majd megkérdezi, hogy nem kérem-e, amit ő meghagyott, ő nem tudja megenni. Finom rántotthúst hozott krumplipürével. Mondom neki, hogy köszönöm, én is jóllaktam, de vigye csak haza, otthonra biztos jó lesz még. Feláll, fogja, kibas$za kukába. Először meglepődök, utána pedig a sárga földig ba$zom le őt (pedig legjobb haverok vagyunk), hogy menjen már a retkes pic$ába, hogy képzeli ezt. Ha tudom, hogy kidobja, akkor inkább mondtam volna, hogy adja nekem. Azt is közöltem vele, hogy nem hiszem, hogy olyan jó fizetést kap (amire ő is panaszkodott állandóan), hogy csak így dobálgassa a kaját...

Én ha maradék van, mindig hazahozom, akár munkahelyről, akár étteremből (becsomagoltatom). A szívem szakadna meg, ha kidobnám, tudva, hogy én vettem magamnak, az enyém. A másik meg az, hogy sok helyen éheznek.

2022. febr. 20. 09:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/86 anonim ***** válasza:
18%
Azért, hogy Afrikában éhezzenek. Valószínűleg az ilyen ember rasszista.
2022. febr. 20. 10:25
 12/86 anonim ***** válasza:
73%
Mit csináljon vele? Ok, a kollégád haza vihette volna a rántott húst-aztán majd otthon dobja ki, mert akkorra már 3 napos, a kutyának se kell
2022. febr. 20. 10:26
 13/86 anonim ***** válasza:
82%

De most őszintén, mit csináljanak vele?

Plázában a food courtös kaját hova rakod? Boltokba nem viheted be, b.sszam bele a táskámba, hogy jó kajaszagú legyen? Ráadásul ott a legtöbb étel frissen jó, 2 óra múlva már ehetetlen száraz az egész.

Balatoni nyaralásnál ugyanez... 35-40 fokban mit csináljanak a megmaradt pizzával? Takarják le törölközővel, aztán lepjék el a hangyák a földön?

2022. febr. 20. 10:30
 14/86 anonim ***** válasza:
76%

Most komolyan maradekokon haborogsz?

Mindnekinek szíve joga kidobni kifizette azt csinál vele amit akar.

Kollégád kidobja az ételt semmi közöd hozzá. Ha engem csesztél volna le biztos nem hagyom szó nélkül.

Sokkal nagyobb probléma amit a nagy üzletláncok csinálnak.

Amit nem tudnak eladni az megy a szemétbe.

Több tonna pékáru, friss zöldség gyümölcs veszik kárba nap mint nap, van erről kismillió dokumentumfilm.

Talán rájuk kellene felháborodva lenni.

Nem az egyszerű embereken aki nem bírja megenni a nagyobb adag kaját egyszerre.

2022. febr. 20. 10:32
 15/86 anonim ***** válasza:
100%
14. Persze hogy nem a fogyasztó hibája hogyha túl nagy adag ételt kap.
2022. febr. 20. 10:41
 16/86 anonim ***** válasza:
94%

Őszintén szólva engem nagyon zavar a pazarlás, de annyit tehetek ez ellen, hogy én magam nem pazarlok. Mások életébe és döntéseibe nincs beleszólásom, nincs jogom lecseszni másokat érte, nincs jogom belepofázni. Nem húzom fel magam mások dolgain, inkább arra figyelek, hogy én a magam részéről mindent megtegyek azért, hogy ne dobjak ki kaját. Ez egyébként simán megy, profi vagyok maradékfeldolgozásban, nem vásárolok halomra dolgokat, csak annyit veszek amennyi el is fogy.

Te is csak ennyit tehetsz, szóval inkább az indulatkezelési problémáidon illene dolgoznod.

2022. febr. 20. 11:16
 17/86 anonim ***** válasza:
80%
Én teljesen egyetértek, a pazarlás, szemetelés rendkívül bosszantó. Szólni nem szoktam, felesleges, ez sok embernek teljesen természetes viselkedés.
2022. febr. 20. 11:20
 18/86 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, mire föl ba.szod le a másikat? Ne legyél már annyira öntelt, hogy azt hidd: jogod van beleugatni...
2022. febr. 20. 11:27
 19/86 anonim ***** válasza:
14%
Megennéd maás maradekát?
2022. febr. 20. 11:32
 20/86 anonim ***** válasza:
89%

17, akkor mesélj, elmész enni munkahelyről, ahol nincs hűtő. Ötig aszalod a kaját az irodában, meg egy óra, mire hazaérsz...

Vagy elmész enni mozi, színház előtt, viszed a maradékot, hátha élvezi a filmet?

2022. febr. 20. 11:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!