Egyes emberek miért dobják ki csak úgy a maradék ételt a kukába, úgy, hogy az még szinte friss?
Nagyon undorító és pazarló dolognak tartom ezt és egyszerűen nem értem. Ilyenkor tudatosul bennem, hogy az ember a Föld legocsmányabb lénye... (Ilyenkor IS és egyéb más hétköznapi helyzetekben is, de itt most a kajáról lesz szó.)
A plázákban a különböző kajáldáknál is látom, hogy a fa$z nyomorékja képes kidobni egyharmad tányér ételt... Nem eszi meg, ezért kuka. Oké, az ő dolga, ezért nem szólok neki (pedig olyan szívesen megtenném...), ettől függetlenül jó nagy mocsok dolog, mert máshol éheznek.
Még a 90-es évek végén voltunk Balatonon nyaralni, és valahogy a mai napig az agyamba égett, hogy a strandon a soron az egyik kajáldánál a mellettünk zabáló család miután nem bírta megenni az általuk kért nagy pizzát, fogták és a maradékot simán kivágták a kukába. Tudom, nem olyan probléma, hogy több, mint 20 év után is meg kellett volna maradjon, azonban nagyon érzékeny vagyok erre a témára és már gyerekként is az voltam.
Pár hónapja történt, hogy az előző munkahelyen vacsoraszünetben (éjszakás műszak, azért vacsora) fent ettem az egyik kollégával. Én megettem a szendvicsemet, majd megkérdezi, hogy nem kérem-e, amit ő meghagyott, ő nem tudja megenni. Finom rántotthúst hozott krumplipürével. Mondom neki, hogy köszönöm, én is jóllaktam, de vigye csak haza, otthonra biztos jó lesz még. Feláll, fogja, kibas$za kukába. Először meglepődök, utána pedig a sárga földig ba$zom le őt (pedig legjobb haverok vagyunk), hogy menjen már a retkes pic$ába, hogy képzeli ezt. Ha tudom, hogy kidobja, akkor inkább mondtam volna, hogy adja nekem. Azt is közöltem vele, hogy nem hiszem, hogy olyan jó fizetést kap (amire ő is panaszkodott állandóan), hogy csak így dobálgassa a kaját...
Én ha maradék van, mindig hazahozom, akár munkahelyről, akár étteremből (becsomagoltatom). A szívem szakadna meg, ha kidobnám, tudva, hogy én vettem magamnak, az enyém. A másik meg az, hogy sok helyen éheznek.
Igen, rendszeresen adakozom (45-ös válaszoló vagyok, nyomhatjátok rám a pirosat).
Karácsony előtt szoktunk szervezni "cipősdoboz akciót", olyankor én is vállalok 8-10 gyereket. Ez elég nagy mozgalommá nőtte ki magát mára. Emellett minden hónapban támogatok két alapítványt, akik állatokkal foglalkoznak. Valamint van egy család, akiket régről ismerünk és sajnos mióta az apuka elhunyt, nagyon nehéz helyzetben vannak. Nekik szoktam vinni a 'leselejtezett' ruháimat, amik sokszor még teljesen újak, vagy ha olyanok, amiknek sok hasznát nem vennék, akkor eladom a dolgaimat és az azokból befolyt pénzből veszek nekik ajándékkártyákat a H und M-be, Reservedbe stb. Mert pl a 12 éves lányt nem fogja érdekelni az Olaszországban vett Gucci táskám, de oda, meg vissza van attól, hogy a H und M-ben válogathat magának.
És nem, nem szoktam gyorskajáldákban, vagy food courtoknél enni. Nem szeretem, nem stílusom, számomra az nem minőségi étel.
De sehol nem eszem magam degeszre csak azért, mert ott van előttem. Annyit eszek, amennyi jól esik.
most pénteken is qrva meleg volt szokás szerint
ma is találkozunk? :D
Az megvan, hogy akkora adagot kapsz bármelyik kajáldában, hogy NEM bírod megenni???
És nyáron hová viszed, te nagyokos? Vagy úgy eleve, miért kéne egy adag kaját magammal hurcolásznom, ha utána még 4 helyre megyek?
Ja, természetesen nincs, csak hőbörögsz, de ha engem cs.sztél volna le, el is küldelek anyucidba, mert értetlen vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!