Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Egyes emberek miért dobják ki...

Egyes emberek miért dobják ki csak úgy a maradék ételt a kukába, úgy, hogy az még szinte friss?

Figyelt kérdés

Nagyon undorító és pazarló dolognak tartom ezt és egyszerűen nem értem. Ilyenkor tudatosul bennem, hogy az ember a Föld legocsmányabb lénye... (Ilyenkor IS és egyéb más hétköznapi helyzetekben is, de itt most a kajáról lesz szó.)

A plázákban a különböző kajáldáknál is látom, hogy a fa$z nyomorékja képes kidobni egyharmad tányér ételt... Nem eszi meg, ezért kuka. Oké, az ő dolga, ezért nem szólok neki (pedig olyan szívesen megtenném...), ettől függetlenül jó nagy mocsok dolog, mert máshol éheznek.

Még a 90-es évek végén voltunk Balatonon nyaralni, és valahogy a mai napig az agyamba égett, hogy a strandon a soron az egyik kajáldánál a mellettünk zabáló család miután nem bírta megenni az általuk kért nagy pizzát, fogták és a maradékot simán kivágták a kukába. Tudom, nem olyan probléma, hogy több, mint 20 év után is meg kellett volna maradjon, azonban nagyon érzékeny vagyok erre a témára és már gyerekként is az voltam.

Pár hónapja történt, hogy az előző munkahelyen vacsoraszünetben (éjszakás műszak, azért vacsora) fent ettem az egyik kollégával. Én megettem a szendvicsemet, majd megkérdezi, hogy nem kérem-e, amit ő meghagyott, ő nem tudja megenni. Finom rántotthúst hozott krumplipürével. Mondom neki, hogy köszönöm, én is jóllaktam, de vigye csak haza, otthonra biztos jó lesz még. Feláll, fogja, kibas$za kukába. Először meglepődök, utána pedig a sárga földig ba$zom le őt (pedig legjobb haverok vagyunk), hogy menjen már a retkes pic$ába, hogy képzeli ezt. Ha tudom, hogy kidobja, akkor inkább mondtam volna, hogy adja nekem. Azt is közöltem vele, hogy nem hiszem, hogy olyan jó fizetést kap (amire ő is panaszkodott állandóan), hogy csak így dobálgassa a kaját...

Én ha maradék van, mindig hazahozom, akár munkahelyről, akár étteremből (becsomagoltatom). A szívem szakadna meg, ha kidobnám, tudva, hogy én vettem magamnak, az enyém. A másik meg az, hogy sok helyen éheznek.

2022. febr. 20. 09:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/86 anonim ***** válasza:
72%

egyem a zuzádat, hogy te ilyen praktikus vagy, zabálás után mész haza, és aki vidéken lakik? addig megdöglik a kaja

vagy még megy máshova is?? azért ne egyek, mert téged zavar, ha kidobom maradékot

de nyugodtan jöhetsz 10:45-től van ebédidőm és felporszívozhatod a maradék sült krumplimat

2022. febr. 20. 13:13
 32/86 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, otthon mi is figyelünk, de a tányérból maradékot ott sem rakunk vissza. Inkább szedek többször kevesebbet, de amibe beleettünk, az kuka. Étteremből sem viszem haza a maradékot. Ez van.
2022. febr. 20. 13:17
 33/86 anonim ***** válasza:
73%

"de amibe beleettünk, az kuka"

Én meg félretenném, és később szednék hozzá. De ebből is látszik hogy mennyire különbözően gondolkodunk.

2022. febr. 20. 13:38
 34/86 anonim ***** válasza:
90%
33, ugye megvan, hogy a nyál tartalmaz emésztőenzimeket? Nem véletlenül nem mászunk kóstoláskor sem vissza az edénybe nyálas kanállal. Sokkal gyorsabban romlik, amibe beleetttél.
2022. febr. 20. 13:42
 35/86 anonim ***** válasza:
72%

24: Neked komolyan a stílus a legfontosabb kérdés még akkor is, mikor az értelmetlen pazarlásról beszélünk? Mondjuk azok után nem lep meg, hogy angol szavakkal akarod kifejezni magad egy magyar oldalon... Egyébként elárulom neked, ha tiszta a hűtőd, és jól tárolsz benne mindent, újramelegítés után a legtöbb fogás ugyan olyan jó, mint a friss. Nyilván itt most nem a carbonara spagettire gondolok, hanem mondjuk egy pörköltre.

25: Mert minimális a haszna, ha csak ilyen kis mennyiségről van szó mint amit említettem. Persze aki szeretné, csinálja nyugodtan, az csak jó ha ennyivel is többet tesz, csak ez már az a kategória, amibe szerintem se szabad belekötni.

31: Tél van. Ilyenkor az ország másik felébe is viheted az ennivalót, kutya baja nem lesz. Nyáron pedig ott van amit már leírtunk többen is. Vagy kevesebbet veszel, vagy ha mondjuk munkahelyen maradt az ebédedből, beteszed a hűtőbe, és hazaviszed. Még 3-4 óra utaztatás után sem lesz semmi baja a legtöbb ennivalónak, de akár használhatsz hűtőszatyrot is, hogy biztosra menj. A krumplis dologra pedig térjünk majd vissza akkor, ha esetleg még az életedben megszűnik a jólét. Nem kell hozzá sok, elég ha tényleg egymásnak ugranak az ukránok és az oroszok, mi pedig komolyabban belekeveredünk. De Kína és Amerika is okozhat kellemetlen meglepetéseket.

2022. febr. 20. 13:44
 36/86 anonim ***** válasza:
97%
34. Annyira azért a nyűálamtól sem romlik meg, hogy pl. vacsorára még ne lenne ehető. Persze kinek mire van gusztusa.
2022. febr. 20. 13:45
 37/86 anonim ***** válasza:
75%
Tel van? Tenyleg? A 30 fokra futott buszon is orakig hazafele??
2022. febr. 20. 13:46
 38/86 anonim ***** válasza:
96%
34: Amíg csak pár óra, max fél nap az eltérés, addig teljesen mindegy. Azzal viszont teljes mértékben egyetértek, hogy két kóstolás között minimum lemossuk a kanalat, bár én inkább azért mondom ezt, mert gusztustalannak tartom, hogy más az én nyálas főztömet egye.
2022. febr. 20. 13:48
 39/86 anonim ***** válasza:
43%

37: Mutass nekem egy 30 fokos buszt. Ikaruson nőttem fel, ahol a hűtővíz egyben a fűtővíz is, szóval kételkedek abban amit állítasz. Budapesten belül személyesen is megnézem, csak mondj egy járatszámot, vagy rendszámot.

De egyébként leírtam a megoldást. Hűtő, hűtőszatyor/táska, jégakku. Hurcolásztam már így nyers húst is a város másik feléről nyáron, semmi baja nem lett.

2022. febr. 20. 13:52
 40/86 anonim ***** válasza:
67%
majd csakis hűtőtáskát fogok cipelni, mert néhány ember pattog egy kis maradék miatt :D
2022. febr. 20. 13:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!