Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tényleg 3 ezer Ft sok kajára?

Tényleg 3 ezer Ft sok kajára?

Figyelt kérdés

Kb ennyit költök naponta kajára. Otthonról már elköltöztem, viszont félig még a szüleim tartanak el, félig meg én magamat. Na és ez kiderült otthon, hogy kb ennyit költök a napi kajámra, - de olyan is van, hogy kevesebett pl csak 2000-2500-öt - mire anya felháborodott, és szerinte ez alapján túl sok pénzt kapok tőlük, hogy ha ennyit tudok költekezni. Szerencsére apa kiállt mellettem és ő is mondta, hogy nem gondolja talán hogy a kaján fogok spórolni ami egy alap dolog?! Úgyis mindig apa szava nyer, de attól még anyával se akarok rosszban lenni, na meg persze azt se akarom hogy evesebb pénzt kapjak, mert én ennyiből jövök ki kényelmesen.

Szerintetek is sok pár ezer Ft a napi kajára?

2019. febr. 2. 12:10
 81/91 anonim ***** válasza:
71%

80

Ne is törődj vele. Ilyeneket azok írnak akik úgy nőttek fel H gazdag szülők csemetéi és mindent a seggük alá tették. Gőzük nincs arról hogy a középosztály hogyan él. Mint az aki azt írta H ha 200 alatt keresel akkor ne is szülj. Meg H Mi az hogy egy szülő nem tudja havi 100ezerrel támogatni a gyerekét. Sajnos van egy ilyen réteg aki szemfedővel él

2019. febr. 3. 09:56
 82/91 anonim ***** válasza:
88%

Amúgy meg annyira borzalmasan elkeserítő, hogy az ilyen 49%-os féle nagyon durván magasan kvalifikált (feltételezem) embereknek nincs annyi intelligenciája-érzelmi intelligenciája, hogy belássa, ő bizony toronymagasan az átlag felett él, és keres. Úgy írsz itt a heti akár nap 20-as shusizásról meg a Noburól, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne ezt mind kifizetni, holott nem. Mert léteznek teljesen átlagos emberek is akiknek képzeld ugyan annyi joguk van élni családot vállani mint nektek. Mert van a luxus, meg van az átlag (vagy kicsivel több), amivel tökéletesen jól fel lehet nevelni egy gyereket.

Mindegy, én csak azt nem értem hogy ti amúgy nem érzitek hogy magatokat degradáljátok ezzel? Megkerestek egy valag pénzt (tegyétek nem sajnálom, nem irigylem), és annyit nem vagytok képesek belátni hogy igen, ez az én komoly munkám eredménye ami nem megy ám akárkinek és ezért mehetek a Nobuba mikor akarok, más meg nem.

Vagy ennyire jó érzés másnak a képébe belevágni, és direkt provokálni? Ez esetben gratul az állítólagos magas intelligenciádhoz.

2019. febr. 3. 10:02
 83/91 anonim ***** válasza:
83%
Nyugi, az ilyenek úgyis kihalnak.
2019. febr. 3. 10:08
 84/91 anonim ***** válasza:
37%

"Igen, képzeld. a gyári melósnak is van három gyereke, csak nem él abban a tévképzetben hogy a luxus alapnak számít."

Milyen luxus?!

Te élsz abban a tévképzetben, hogy 180 000 forintos bruttó jövedelemmel élni a normális szint.

Ahogy írtad is, a legtöbb embernek nincs saját lakása vagy albérletben él, vagy hitele van...

Ebben egyetértünk, még a felsőközéposztály beliek is rendelkeznek valamennyi hitellel, a legtöbbször.

Szerinted akkor ennyiből milyen élet biztositható nem három, hanem akár csak egy gyereknek?

Legyünk optimisták, mondjuk hogy a szülők még együtt vannak és nem is vállnak el a későbbiekben sem.

Mindketten gyárban robotolnak, 180 000 bruttót, tehát ketten együtt 250 000 nettót keresnek.

Ebből mondjuk lejön a példánkban egy elég irreálisan alacsony havi hitel törlesztő, 30 000 forint.

Egy szintén irreális rezsi+közösköltség 25 000 Ft.

Maradt tehát 195 000 forint.

Erre a gyerek még kap nevelési ellátást, iskoláztatási támogatást, 12 000 forintot.

Mondjuk ebből szűkösen kijön az iskolában szükséges felszerelés, ha még tankönyvet kap is ingyen szociális alapon, kell színesceruza, füzet, gyúrma, ragasztó, A4-es rajzlap... Stb.

Az állatketet, mozit, skanzent és különböző osztály kirándulásokat nem is írom, mert az gondolom nincs benne a normálisban, az már a luxus.

A gyerek szociális fejlődéséhez ezek aműgy sem kellenek, a PhD-s pszichológusok hazudnak.

Vagyis ha nem kell senkinek a családban valamilyen speciális gyógyszer, nincs semmi ilyesmi kiadás, akkor felkerekítve 210 00 forintot költhetnek havonta ruhára, tisztálkodásra, utazásra, ételre, amellett hogy reálisan 30 négyzetméteren és nem a legjobb környéken élnek...

A a családdal való közös programot, szórakozást direkt nem írtam, hiszen az szerinted biztosan luxus.

Szerinted ez a normális?!

Akkor mi a szegénység?! Ha nincs áram, és csak grízt esznek a gyerekkel együtt??? De akkor mi a mélyszegénység? Ez alatt már csak a hajléktalanság van!

És nem beszéltünk arról, hogy mi van ha megszűnik a technológia fejlődéseknek köszönhetően a gyári munka szintű munka... Tudom, ez lehetetlen, ilyen nincs, a biorobot munkák örökké lesznek. El is hiszem hogy a szomszédod is telefonközpontos kisasszony.

És szerinted mindjárt 3 gyereket is teljesen oké vállalni ilyen háttérrel.

Amúgy én speciel nagyon szegény családból jöttem és nagyon nehéz volt átlagos szintre felküzdeni magam.

Az osztálytársaim is piszkáltak az anyagi helyzetemmel, több iskolában is.

Én ezt senkinek nem kívánom!

2019. febr. 3. 12:45
 85/91 anonim ***** válasza:
76%

Jó akkor a mai naptól ne szuljenek csak a gazdagok. Majdcsak kihal az ország. Ha nem is azért mert nem szülnek eleget akkor azért mert nem lesz náluk szegényebb réteg aki hajlandó megcsinálni azt a munkát ami nekik büdös. Hajrá

Jah és csak hogy kicsit bosszantsam a népet. Gyárban dolgozom én és a férjem is. Nem keresünk nettó 200at. Lakáshitelt fizetünk. És van pofám terhesnek lenni. Most el is szégyelltem magam. Megyek elvetetem

2019. febr. 3. 13:06
 86/91 anonim ***** válasza:
38%

"Jó akkor a mai naptól ne szuljenek csak a gazdagok. Majdcsak kihal az ország."

Látom nálad beváltak azok a bizonyos videók a szüléssel kapcsolatban.

Nem KELL senkinek szülnie, de mindenkinek szabad... De a szegényeknek nem okos döntés, főleg nem olyan célból hogy ne haljon ki az ország.

2019. febr. 3. 13:12
 87/91 anonim ***** válasza:
26%
És pont az a lényeg, hogy NEM GAZDAGOK, csak nem közel hajéktalanok, akik mínuszra akarnak gyereket!
2019. febr. 3. 13:14
 88/91 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem utolsó senki nem azért szül (jobb esetben) hogy ne haljon ki az ország, hanem mert akar családot mint az emberek nagy része. Amúgy meg nem azzal van itt a baj, hogy vannak emberek, akik alacsony végzettséget igénylő vagy betanított munkát végeznek, hisz más országokban sem mindenki felsővezető. A gond azzal van, hogy nem fizetik meg őket eléggé. A társadalmi különbség létezik, ezzel nincs baj, de a minimális béreknek nagyobbnak kellene lenniük. Nem pedig számon kérni bárkit is azért miért merészel gyereket akarni, úgy hogy neki nincs igénye se felsővezetőnek lenni, sem luxus életre nem vágyik. Szimplán egy átlagos élhető életet akar, ahol van minden ami kell, és nem kell a hónap végén számolgatni az aprót. És hol van ez még ahhoz hogy drága nyaralást akar külföldön, vagy márkás ruhákat, felső kategórás autókat. De ezek ugye "opcionális" dolgok, lehet élni nélkülük.

Na ezzel van a baj. Vegyük már ketté a dolgokat.

2019. febr. 3. 13:21
 89/91 anonim ***** válasza:
45%

"A gond azzal van, hogy nem fizetik meg őket eléggé."

Már ezt is leírtam én is. Nem mondtam sehol az ellenkezőjét, bár a világ fejlődését érdemes figyelembe venni.

Viszont amint látod, az itteni válaszolóm szerint bőven elég a 180 000.

Meg a napi 500 vagy max. 1000 Ft.

2019. febr. 3. 13:26
 90/91 anonim ***** válasza:
90%

Igen azt írják, mert idomultak az ország "adottságaihoz".

Nem szabadna hogy kiváltság legyen az, hogy ember módjára élhetnek egy alap életet, még akkor sem ha gyárban dolgoznak mint betanított munkás. A többi exta igény mint az ilyen nyarlás, olyan ruha, amolyan autó telefon persze legyen teljesítmény-végzetsség-beosztás függő de ami ezek alatt van...

Mondhatod hogy baj, és helytelen ez a felsogás, de ha senki nem vállalna egy bizonyos fizetés alatt gyereket, akokor elég kevés embenek lenne családja.

2019. febr. 3. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!