Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tényleg 3 ezer Ft sok kajára?

Tényleg 3 ezer Ft sok kajára?

Figyelt kérdés

Kb ennyit költök naponta kajára. Otthonról már elköltöztem, viszont félig még a szüleim tartanak el, félig meg én magamat. Na és ez kiderült otthon, hogy kb ennyit költök a napi kajámra, - de olyan is van, hogy kevesebett pl csak 2000-2500-öt - mire anya felháborodott, és szerinte ez alapján túl sok pénzt kapok tőlük, hogy ha ennyit tudok költekezni. Szerencsére apa kiállt mellettem és ő is mondta, hogy nem gondolja talán hogy a kaján fogok spórolni ami egy alap dolog?! Úgyis mindig apa szava nyer, de attól még anyával se akarok rosszban lenni, na meg persze azt se akarom hogy evesebb pénzt kapjak, mert én ennyiből jövök ki kényelmesen.

Szerintetek is sok pár ezer Ft a napi kajára?

2019. febr. 2. 12:10
 71/91 anonim válasza:
92%

Feltételezem, hogy nem most utáltad meg a hideg ételt, hanem mindig is utáltad. Ezt valószínűleg elnézték neked gyerekkorodban. Ez alapján annyira nem kéne meglepő legyen, hogy kétszer vasárolsz főtt kaját egy nap.

Az egyetemi órarend húzós is tud lenni, mellette nehéz dolgozni. A szintet is kell tartani. Az sem meglepő, hogy nincs időd/erőd főzni. (Majd jön, aki kétszer ilyen nagy terhet cipel és birja. Ne foglalkozz vele! Ő vállalta, nem te.)

A szüleid átlag felett keresnek. Jo, hogy tudják támogatni az albérleted és igy te szabadon gazdálkodhatsz a kereseteddel. Ez egy kiváltságos helyzet, amit szeretetből kaptál és nem kell szégyellned. Ha emiatt bántanak idegenek, nyugodtan engedd el a füled/szemed mellett.

A fentiek mellett viszont meg megfogadhatod anyukád tanácsát és spórolharsz is. A jövődben biztos hálas leszel érte magadnak, ha megteszed. Tudod a hideg kajának az egyik nagy előnye hogy olcsóbb. Bár nem szereted, egy olcsó beruházással könnyen szerethetővé teheted: melegszendvics sütő!

2019. febr. 2. 21:42
 72/91 anonim ***** válasza:
67%
"Nyugi, kérdező, sok itt a proli, ne hallgass rájuk" Hát ha attól proli vagyok hogy eltartom magam, és nem más zsebére játszom a hercegnőt, akkor proli vagyok.
2019. febr. 2. 23:35
 73/91 anonim ***** válasza:
66%
Aki szerint ez rendben van, azok szerint egy 5 tagú családnál teljesen természetes, hogy 450 ezer megy el csak kajára/hónap?
2019. febr. 2. 23:37
 74/91 anonim ***** válasza:
26%
# 73, aki 3 gyereket vállal, annál ez nem okozhat egyáltalán problémát. Ma költöttem 20e körül, pedig csak beültem sushizni és a többi étkezésem teljesen átlagos volt.
2019. febr. 2. 23:54
 75/91 anonim ***** válasza:
74%
74!te hol élsz? A Holdon? Nem okozhat problémát, annak aki gyereket vállal, hogy cirka fel millát koltson kajára, 3 gyerek esetén? Congratulation...
2019. febr. 3. 00:15
 76/91 anonim ***** válasza:
15%

Igen, akik 3 gyereket vállalnak azoktól minimum elvárható, hogy rendelkezzenek fejenként egy normális fizetéssel, mondjuk 300 000 forinttal, ami semmiképpen sem sok még.

Vagy szerinted gyári melósoknak 180 bruttóval kell 3 gyerek?!

2019. febr. 3. 00:32
 77/91 anonim ***** válasza:
91%
Igen, képzeld. a gyári melósnak is van három gyereke, csak nem él abban a tévképzetben hogy a luxus alapnak számít.
2019. febr. 3. 00:40
 78/91 anonim ***** válasza:
26%
# 76, hagyd.. úgysem érti. Nekem pl. kutyám nincs, hiába van kert, anyagiak megvannak, de időm nem lenne rá elég, ergo nem tudnék mindent megadni neki. imádom az állatokat, de tudom, hogy nem lenne igazán boldog és képezni is szeretném, tanítani, foglalkozni vele, nem csak az etetésből meg az esti és reggeli simiből állna az élete. Így felelősségteljesen inkább nem vállalok kutyát. Aki 3 gyereket vállal, annak alap legyen a saját hitel nélküli ingatlan(ok) és biztos jövedelem, mellette félretett pénz. Mellesleg nem 5-ös szorzóval kell számolni ilyen esetben egy öttagú családnál, mert egy főre drágább minden. És itt most nem a gyári munkásokat nézem le, hanem a felelősség nélkül vállaló gyereket a semmire embereket.
2019. febr. 3. 00:48
 79/91 anonim ***** válasza:
81%
Nagy az Isten állatkertje...
2019. febr. 3. 07:28
 80/91 anonim ***** válasza:
69%

49%-os te biztos nem vagy normális. Szerinted hány épp szülőképes korban lévő embernek (tehát kb 30 körül) van HITELMENTES saját ingatlanja sőőőt ingatlanjai??? Ha csak ilyen emberek szülnének, akkor már kihalt volna az ország.

Egy jó egzisztencia felépítéséhez idő kell, még akkor is ha jó fizetése van valakinek, ugyanis nem pár havi jó fizetésekért lehet venni házat/lakást.

A havi fél milló csak kajára meg nevetséges.

2019. febr. 3. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!