Tényleg 3 ezer Ft sok kajára?
Kb ennyit költök naponta kajára. Otthonról már elköltöztem, viszont félig még a szüleim tartanak el, félig meg én magamat. Na és ez kiderült otthon, hogy kb ennyit költök a napi kajámra, - de olyan is van, hogy kevesebett pl csak 2000-2500-öt - mire anya felháborodott, és szerinte ez alapján túl sok pénzt kapok tőlük, hogy ha ennyit tudok költekezni. Szerencsére apa kiállt mellettem és ő is mondta, hogy nem gondolja talán hogy a kaján fogok spórolni ami egy alap dolog?! Úgyis mindig apa szava nyer, de attól még anyával se akarok rosszban lenni, na meg persze azt se akarom hogy evesebb pénzt kapjak, mert én ennyiből jövök ki kényelmesen.
Szerintetek is sok pár ezer Ft a napi kajára?
Egyszer-egyszer teljesen oké, de folyamatosan ennyit költeni rá erősen pénzkidobás. Ki lehet gazdálkodni ezt olcsóbban még úgyis, hogy csak főtt kaját eszel.
Nyilván nem a kaján kell spórolni, de attól még lehet ésszel csinálni.
" Ha egyáltalán nem okozna számukra ez gondot, édesanyád nem vetette volna a szemedre a túlköltekezést."
Ha rendesen elolvastad volna a kérdést, anyukának nem az a baja, hogy mennyit költ, hanem hogy mire. Amíg ki nem derült, hogy kajára költi a pénzt, nem volt gond az összeggel.
Attól függ, mekkora vagy, hány kiló és könnyen megengedhetsz-e magadnak ennyi kiadást.
Mennyi pénzt kapsz összesen és miket kell vegyél belőle?
Ha a szüleid azt mondják, hogy ennyit nem tudnak finanszírozni, akkor nem tudnak, és vegyél olcsóbb dolgokat, valamint főzz!
Ha a havi 90 000 Ft a család bevételének csak 10%-a, akkor beleférhet, ám érdemes akkor is spórolni már ilyen arányok mellett.
De ha már 20%-a, akkor már pazarolsz, és nem jut más fontos dolgokra.
Attól is függ, mindent boltban kell-e megvenni, vagy van-e lehetőség konyhakertre, tanyáról vásárolni, stb.
14
Ne engem oktatgassál, ezek szerint rajtad kívül mindannyian helikopterek vagyunk.
Epp most értem haza a boltból 3600Ftot fizettem, úgy hogy ma húsos etelt főzök amiből eszünk hárman, és holnapra is marad egy ebédre. Ezen felül alapdolgok , zsemle , felvágott, sajt, joghurtok
Ha megteheted nem sok , de mi 3000fttol általában 3an eszünk .....
Nagyon sok.
Igaz nekem nem hianyzik a főtt kaja.
En magamat tartottam fent es napi kb.700ftbol jol laktam.
Peksutemèny,zsemle,margarin,párizsi.
Persze fontos a főtt ètel.
De borzaszto sok a 3000 ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!