Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tényleg 3 ezer Ft sok kajára?

Tényleg 3 ezer Ft sok kajára?

Figyelt kérdés

Kb ennyit költök naponta kajára. Otthonról már elköltöztem, viszont félig még a szüleim tartanak el, félig meg én magamat. Na és ez kiderült otthon, hogy kb ennyit költök a napi kajámra, - de olyan is van, hogy kevesebett pl csak 2000-2500-öt - mire anya felháborodott, és szerinte ez alapján túl sok pénzt kapok tőlük, hogy ha ennyit tudok költekezni. Szerencsére apa kiállt mellettem és ő is mondta, hogy nem gondolja talán hogy a kaján fogok spórolni ami egy alap dolog?! Úgyis mindig apa szava nyer, de attól még anyával se akarok rosszban lenni, na meg persze azt se akarom hogy evesebb pénzt kapjak, mert én ennyiből jövök ki kényelmesen.

Szerintetek is sok pár ezer Ft a napi kajára?

2019. febr. 2. 12:10
 31/91 anonim válasza:
45%

Ez rohadtul sok!

Én is csak reggelire eszek hideg ételt, mégis az összeg amit egy hónapban kajára költök az 30-40 ezer körül van, és nem kenyeret rágok meg nem ketchup-os tésztát eszek, hanem normális ételeket.

1 kg csirkemellet pl én kb 4 étkezésre eszek meg (én nő vagyok, nem tudom hogy te fiú vagy lány vagy, illetve hogy mennyire vagy nagyétkű), + vacsira kitalálok más főtt kaját is, és így is tök változatosan tudok enni. Ráadásul rohadt sok gyümölcsöt is eszek (mert nem nagyon vagyok oda a zöldségekért), és ezek is eléggé drágák tudnak lenni, mégis kijövök max 40 ezerből az összes kajával.

Szerintem spórolnod kéne, mégis hogy fogod ezt finanszírozni, amikor a szüleid nem támogatnak majd? Még ha netto 200-250 ezret is keresel (ami bőven a valódi magyar átlag felett van), akkor mi marad? 100-150 ezer, és akkor még a lakhatásod költségeiről nem volt szó, a tisztító szerek és egyéb pipereholmik is elég szép összeget levesznek. Kb alig marad pénzed a fizetésedből így majd.

2019. febr. 2. 13:01
 32/91 anonim ***** válasza:
44%
Komolyan sírok. Kit érdekel, hogy mennyiből LEHET kihozni egy havi étkezést? Ha valaki nagyon nagyon rászorul, és kénytelen, akkor a túlélést néhány ezerből is lehet biztosítani. A zsemlének 20Ft darabja, a víz meg folyik a csapból, sőt nyilvános kutak is vannak, onnan lehet hordani ingyen. De ne ez legyen már a cél.
2019. febr. 2. 13:02
 33/91 anonim ***** válasza:
57%
Sosem számoltam még,nem is tudnám mert nem eszek meg semmit a boltból,csak saját készítésű kajákat fogyasztok,vannak disznóim,csirkék,kacsa..napi szinten főzök rendes magyaros ételeket,sütöm a kenyeret,időnként csinálok hurkát,kolbászt,disznósajtot,kolozsvári vagy abált paprikás szalonnát stb..Ha boltban vásárolnám a mennyiséget amit havonta elfogyasztok biztos hogy 100.000 ft felett lenne,így az otthon tartott jószágokból sem biztos hogy olcsóbb ha mindent összeszámolok,de minőségben a közelébe sincs a bolti az általam készített ételekhez.
2019. febr. 2. 13:03
 34/91 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nos, az az igazság, hogy jelenleg egyetemen tanulok, mellette dolgozom heti 14-16 órát úgyhogy hétköznapokon sose szoktam főzni mert nincs rá időm/kedvem. Hétvégén szoktam csak, tehát ahhoz hogy hétköznap is főtt kaját egyek általában beülős helyen eszem. Kb 1800 Ft-ból jövök ki olykor. Aztán még vacsorázni nem is vacsoráztam és édességet sem ettem. Vékony vagyok, kb 50 kg és nagyon szeretem a nasikat is. Úgy vagyok vele, hogy amíg ilyen jó a genetikám és nem kezdek el hízni, ezt kihasználom. Nem eszem sok édességet/chipset, max napi 1 zacskó, néha 2.

Havi bevételem kb 180 ezer Ft (alaprajzokat tervezek, ezt tanulom egyetemen), ezen felül anyáék is támogatnak kb havi 100 ezer Ft-tal.

2019. febr. 2. 13:04
 35/91 anonim ***** válasza:
37%
Az en gyerekem is valogatos, megsem kolt ennyit egy nap kajára. Azt szokták mondani, más farkával konnyu verni a csalánt.. Apad melled allt anyud ellen, mint mindig.. Ezek szerint szava nincs otthon. "Franko...
2019. febr. 2. 13:08
 36/91 anonim ***** válasza:
20%

Más pénzéből ne nassolj, de a legjobb, ha amúgy sem.

Hidd el, sokkal kiegyensúlyozottab leszel nélküle.

A többivel szerintem nincs probléma, ha Bp. belső kerületeinek valamelyikében élsz.

2019. febr. 2. 13:08
 37/91 anonim ***** válasza:
31%
Anyagi helyzettől függ, hogy mi sok és mi nem. Nekem nincs ennyi a napi kajám. A reggeli az ugye olcsó, legyen 2-300 ft, nem tudom, sosem számoltam ki, hogy mennyi. Az ebédem az iroda alján lévő étterem. Napi 1000-1500 attól függően, hogy épp mi tetszik meg. Ez teljesen jó kaja amúgy, elég jó választékkal. Vacsira vagy hideget eszünk, esteleg összedobunk egy salit, vagy néha veszek a hummus bárban egy szendót. Hétvégén szoktunk főzni, havi 1-2 alkalommal beülünk egy jobb, különlegesebb helyre. Szerintem átlagban még így sem érem el a 3000 ftot, pedig mint látod nem spórolok direkt a kaján. A másik különbség közted és köztem az, hogy én ezt magamnak fizetem. Amikor még diákként nem volt ilyen jó állásom, akkor főztem és kb fele ennyiből kajáltam. Nem tudom, hogy mennyit keresnek a szüleid, de ha nekik áldozatokkal jár, hogy segítsenek neked, akkor pofátlan, hogy te ennyit költesz.
2019. febr. 2. 13:09
 38/91 anonim ***** válasza:
45%

Uristen de gáz vagy, anyád helyében jövő hónaptól egy fillért se adnék!

Szégye!

2019. febr. 2. 13:10
 39/91 A kérdező kommentje:

Az lemaradt, hogy albérletben élek, nyilván nem véltelnelül támogatnak ennyivel a szüleim, amiért nagyon hálás is vagyok nekik. Ők is minden számíthatnak rám most is, és később is bármikor. Ezért sem szeretnék anyával rosszban lenni.

Igen, Bp belső kerületeiről van szó, ugyanis ott van a suli.

2019. febr. 2. 13:11
 40/91 anonim ***** válasza:
68%

Akik ide kommentelnek szerintem nem tudják mennyibe kerül a minőségi kaja, és mennyibe jerül egy éttermi ebéd Pesten.

Megsúgom, nem 1000 Ft, hanem egy normális adag 1800-2000 Ft. Ugyanakkor a maradék hideg kaja ki kéne jöjjön max 700-ból, és akkor már minőséget evett és jól lakott. Ennyit az éttermezésről.

Ebből viszont az is következik, hogy magadra főzéssel rengeteget lehet spórolni. Egy nagy adag csirkét + köretet ki lehet hozni 500 Ft-ból, és akkor még savanyúságra is jut.

Tehát véleményem a következő:

Ha éttermezik kérdező, akkor sok a 3000 Ft, viszont nem egy elszállt összeg, 2500 Ftra lehet max levinni.

Ha magára főz, akkor viszont simán ki lehet hozni 1200 Ft-ból.

2019. febr. 2. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!