Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tényleg 3 ezer Ft sok kajára?

Tényleg 3 ezer Ft sok kajára?

Figyelt kérdés

Kb ennyit költök naponta kajára. Otthonról már elköltöztem, viszont félig még a szüleim tartanak el, félig meg én magamat. Na és ez kiderült otthon, hogy kb ennyit költök a napi kajámra, - de olyan is van, hogy kevesebett pl csak 2000-2500-öt - mire anya felháborodott, és szerinte ez alapján túl sok pénzt kapok tőlük, hogy ha ennyit tudok költekezni. Szerencsére apa kiállt mellettem és ő is mondta, hogy nem gondolja talán hogy a kaján fogok spórolni ami egy alap dolog?! Úgyis mindig apa szava nyer, de attól még anyával se akarok rosszban lenni, na meg persze azt se akarom hogy evesebb pénzt kapjak, mert én ennyiből jövök ki kényelmesen.

Szerintetek is sok pár ezer Ft a napi kajára?

2019. febr. 2. 12:10
 41/91 anonim ***** válasza:
44%

34: Akkor érdemes piackutatást csinálnod, hogy mit hol érdemes megvenni.

Egy zacskó chips van 500-ért is és 260-ért is és még tán finomabb a jobbáras, én legalábbis ezért kötöttem ki ennél.

Főtt ételt is lehet venni közértben is meg kifőzdében is, ugyanazt 2-3-szor annyiért, mint másutt.

Elég drága pl. a vaj, a felvágottak.

Érdemes végigkóstolgatni árban alulról felfele őket és megállapodni a legjobb ár-érték-arányúnál, és ragaszkodni hozzá.

Én pl. havonta 5-7 db 10 dkg-os vajat megeszek, nagyon nagy árkülönbségek vannak, és meg vagyok állapodva egy márkánál, annál drágábbat nem veszek.

Fejben kell tartani az árakat.

Péksütemény is van 60 Ft-ért is meg 460-ért is ugyanaz a minőség.

2019. febr. 2. 13:19
 42/91 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem nem sok,napi 1x minimum étteremben eszem,jobbik esetben Ezaz érkezésem kerül 3000ft-ba.
2019. febr. 2. 13:25
 43/91 anonim ***** válasza:
49%

Ott kezdődik a probléma, hogy Te NEM a sajátpénzedből akarsz egy bizonyos életszinvonalat fenn tartani. Ez GÁZ!

Ha a sajátkereseted szórnád így, akkor is meg lehet jegyezni, hogy pazarló életmód, de legalább nem más pénzét b..aszod el.

Más 8-10 órában dolgozik, gyereket nevel, háztartást vezet, FŐZ is! Te akkor aki egyedül van és harmadennyi dolgot nem csinál, miért nem érsz rá főzni? Miért nem inkább spórolsz a jövődre?

Mert kényelmes és lusta vagy, csak a mának élsz...nincs mit szépíteni ezen, ha az én fiam lennél én is kiakadnék és megvonnám a 100ezret.

2019. febr. 2. 13:36
 44/91 A kérdező kommentje:
#43 látod, akkor mindekettőnknek mázli, hogy nincs így.:D
2019. febr. 2. 13:38
 45/91 anonim ***** válasza:
43%
Hát ha apád a főni, akkor nem mindegy? Akkor anya hiába mondja, hogy tömd magadba saját pénzből a csipszet, úgysem lesz az.
2019. febr. 2. 13:43
 46/91 anonim válasza:
62%
Nem olvastam végig a kommenteket és eskü bántani sem akarlak, de mi hatan költünk ennyit kajára egy nap, pedig nem verem a fogamhoz a garast és van miből vásárolni. Igaz, mi nem eszünk például se édességet, se chipset és magam főzök, de az alap például a csirkemell. Szóval szerintem sok egy főre a háromezer.
2019. febr. 2. 14:00
 47/91 anonim ***** válasza:
44%

"Havi bevételem kb 180 ezer Ft ..., ezen felül anyáék is támogatnak kb havi 100 ezer Ft-tal."

És akkor nekik mennyi pénzük marad fejenként nettó egy hónapra?

2019. febr. 2. 14:06
 48/91 anonim ***** válasza:
35%
Nem sok.
2019. febr. 2. 14:08
 49/91 anonim ***** válasza:
68%

Nekem nem lenne pofám elrakni a szüleimtől 100 ezret havonta úgy, hogy van 180 ezer bevételem...De ez én vagyok.

Egyetemista koromban dolgoztam, mellette suli és főztem is, igaz nem nagy valamiket, de főztem. Szerintem is tudnál min spórolni. Teljesen igaza van anyukádnak. Ha nem is minden nap, de kétnaponta főzöl. Pl egy kis borsólevest, második uncle bens csirkemell rizs, tök nomrál kaja és elvagy vele két napig és este kb fél óra ezt összedobni, de Te tudod. Lehet olcsó, de egészséges kajákat készíteni, ha akarsz.

Nekem reggeli abonett, zöldségekkel, plusz egy főtt tojás, egy narancs. Full egészséges reggeli és nem ver agyon anyagilag...

2019. febr. 2. 14:11
 50/91 A kérdező kommentje:

#47 nem értem ez miért ilyen fontos, nem is vág témába. Engem nem avatnak be részletesen ilyenekbe, de kettőjük nettó bevétele ígyis 1m körül reálisan meglehet.

#49 akkor te ne fogadd el, nem is kötelező. Engem támogatnak amíg tanulok, albérletet is fenn kell tartani, úgyhogy nem zsebreteszem a pénzt. Amúgyse ez volt a kérdés.

2019. febr. 2. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!