Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Reggeli, ebéd, vacsora 500Ft-ból?

Reggeli, ebéd, vacsora 500Ft-ból?

Figyelt kérdés

Ti ki tudnátok jönni ennyiből, egy napra?

Nekem kell megvennem saját magamnak a kaját, mivel egyedül vagyok itthon, mindenki csak este jön haza. Egy napra 500Ft-ot kapok és mindig előtte nap. Nem tudok jó ételeket venni, pop cornt szoktam (80Ft) magos kiflit (2 x 55Ft) és valamilyen sajtot (250Ft), és több mindent nem merek, mivel félek, hogy többe fog kerülni. Ez egy napra a kajám. Szívesen ennék almát, de 3db már 190Ft. Egy ideje fáj a gyomrom, nem eszek semmi főtt ételt, vagy 600Ft lenne egy adag a közeli étteremben.

Mondtam anyának nem elég, jó lenne néha joghurt, vagy valamilyen gyümölcs esetleg zöldség, de azt mondta osszam be. Az ő cigije több, mint 500Ft/nap, ezért nem értem miért csak ennyit kapok. Te mennyiből tudnád kihozni? Szerintetek mit vegyek, hogy egészségesebben étkezhessek? (A hűtő üres.) Köszi előre is!

19/L

2011. jún. 27. 15:00
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/141 anonim ***** válasza:
100%

De anyukádnak nem tünik fel, hogy csak popcornt eszel?

Nekem tuti szóvá tették volna már, hogy már megint ezt a szart eszem.

Amugy csinálhatsz krumplis tésztát az is nagyon finom. Ubisalátával

2011. jún. 27. 15:55
 62/141 anonim ***** válasza:
100%
ja még csinálhatsz karfiolból leves, vagy süsd meg, krémet készíts belőle.a zsemlemorzsa+tojás keverékből is csinálhatsz fasírtot.mellesleg szerintem a szója tofu és hasonlóak borzasztó ízűek,bocsánat! pedig én mindenre nyitott vagyok...
2011. jún. 27. 15:55
 63/141 anonim ***** válasza:
100%
Na igen, és akkor csatlakozom, hogy engem se tanítottak főzni. Csak van otthon egy szakácskönyv ? Majd nézd meg a "paprikáskrumpli" címszót. Az egy egyszerű, hús nélkül is elkészíthető étel. (ha már ennyire nem jó a husi) El se lehet rontani. Ubisalival is sokan eszik.
2011. jún. 27. 15:56
 64/141 anonim válasza:
100%

1. tejfölös tészta

2. kakaós tészta

3. tojásos nokedli (liszt, 1 tojás, viz, csipet só - nem kell hozzá nagy főző tudomány)

4. lecsó is kijön ennyiből egymagadnak

5. lencsefőzelék

6. krumplifőzelék

7. rántották (hagymás, paprikás, stb...)

8. karfiolleves

9. krumplileves

Hirtelen ezek jutottak az eszembe, ami biztosan kijön 500 ft-ból egy napra. Esetleg ha olaj van otthon, akkor mégegyszer ennyit fel tudtam volna sorolni. Ezekhez nem kell szakértelem, hogy ezeket valaki elkészitse!

20/L

2011. jún. 27. 15:58
 65/141 anonim ***** válasza:
100%
tényleg! nézz recepteket!csak ne rakj bele húst ha már annyira nem vagy hajlandó ezt enni. a fentebb felsoroltaknál is voltak nagyon jó ételek,csináld meg hús nélkül!
2011. jún. 27. 15:58
 66/141 anonim ***** válasza:
89%
Nem rosszindulatból, de nekem nagyon úgy jön le hogy van kajád + alapanyag otthon, csak nem vagy hajlandó megenni, csinálni meg lusta vagy, anyukád meg ad neked napi 500ft "zsebpénzt" amiből ha megennéd az otthoni kaját bőven telne "luxus" dolgokra is pl egy tábla csoki, ananász, ilyesmikre..
2011. jún. 27. 15:59
 67/141 anonim ***** válasza:
87%
Szüleid összesen havi 200at visznek haza és éhezel? Azért ehhez is tehetség kell...
2011. jún. 27. 16:01
 68/141 anonim válasza:
79%
Tudnám ajánlani a fényevést. A fénygaluska nagyon finom.
2011. jún. 27. 16:01
 69/141 anonim ***** válasza:
76%

Van pénzünk kajára, de a férjem benyalt valami gyomorfertőzést, így diétás kajareceptet kerestem. Nagyon olcsó és meglepően finom (és vega is a kedvedért):

Savanyú krumplileves

Kell hozzá:

5-6 szem közepes krumpli

1 evőkanál ecet és/vagy fél citrom leve

egy pohár tejföl

1 hagyma

2 teáskanál majoranna

Hagymát apróra felkockázod, megsózod kicsit, olajon addig tologatod ide-oda, amíg a legkisebb darabkák elkezdenek barnulni, a nagyobbak pedig áttetszőek lesznek és elveszítik a színüket.Ha ez megvan, húzd le az edényt a tűzről, tedd félre.

A krumplit meghámozod, felkockázod kb 1-2 centis kockákra (használj vonalzót, ha kell, a többit szemre nagjyából akkorára). Fogsz egy fazekat, beledobod a serpenyőből a hagymát, rá a kockázott krumplit, majd annyi vizet eresztesz rá, hogy éppen ellepje. Hagyd forrni, kb 10 perc múlva böködd villával, hogy mikor jó a krumpli, vagy kóstolgasd.

A vízbe szórd bele a majorannát (petrezselyem is mehet, ha van). Amíg forr, egy tálba tedd bele a tejfölt és tegyél hozzá két evőkanál lisztet. Keverdgesd össze egy kanállal, majd egy merőkanálnyi forró vizet merj ki a lábosból, öntsd hozzá és keverd simára (ne legyen csomó benne), utána borítsd ezt bele a fazékba.

Egy evőkanál ecetet és/vagy fél citrom levét is önts bele a fazékba, majd kevergesd. Miután a lisztes tejfölt beleöntötted, még min. 2 percig forralni kell, vagy addig, amíg meg nem puhul a krumpli.

Ha bármelyik mozzanat nem érthető, kérdezz, szívesen elmagyarázom. Ennek ki kell jönnie kb 500 Ft-ból, főleg, hogy ecet, liszt, olaj szokott otthon lenni mindenkinél.

2011. jún. 27. 16:03
 70/141 anonim ***** válasza:
89%

Okosan főzz, menj piacra. És bátran. 500 Ft egyáltalán nem kevés, nem tudom, aki itt állítja, hogy nem lehet belőle megélni, mennyi idős, gyanítom tini, akik még sosem osztottak be pénzt.

Kérd el egy hétre előre a pénzed, menj ki a piacra, és mindenből vásárolj, aminek a kilónkénti ára 200 alatt van. Ezek: krumpli, vöröshagyma, répa, káposzta, dinnye, karfiol, brokkoli... és nyugodtan próbálkozz a főzéssel.

Elsőre ajánlom a krumplifőzeléket, vágd fel a krumplit és tedd fel vízben főni. Minél több víz van rajta, annál hígabb lesz a főzelék. Tegyél bele sót, borsot, babérlevelet, pirospaprikát, bazsalikomot, vagy amit szeretsz. Én úgy csinálom, hogy beleszagolok a zacskóba, ha tetszik a fűszer, akkor teszek bele, ha nem, akkor nem. Csinálj habarást: mondjuk 3 evőkanál lisztet keverj össze 3 evőkanál tejföllel. Ha a krumpli megfőtt (kóstold meg), akkor keverd bele a habarást és még egy percig keverd a láng fölött. Kész. Tegyél rá tükörtojást. Egy kiló krumpliból kb. három napig ehetsz.

Csinálj sós vízben párolt brokkolit pirított zsemlemorzsával és tejföllel, ennyi az egész, isteni finom, ez a kedvenc nyári ételem. Csinálj rántott karfiolt. Vagy rakottat. Tegyél bele hús helyett répát!

Az a lényeg, hogy előre vásárolj, olcsó dolgokat, nagyobb kiszerelésben. Amiket most veszel, azok irreálisan drágák, kb. felejtsd is el őket. Ha okosan csinálod, egészségesen tudsz étkezni ennyi pénzből.

Recepteket keress a neten, és gőzés közben kóstolj, így ttui ehető lesz a végeredmény :)

2011. jún. 27. 16:08
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!