Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Reggeli, ebéd, vacsora 500Ft-ból?

Reggeli, ebéd, vacsora 500Ft-ból?

Figyelt kérdés

Ti ki tudnátok jönni ennyiből, egy napra?

Nekem kell megvennem saját magamnak a kaját, mivel egyedül vagyok itthon, mindenki csak este jön haza. Egy napra 500Ft-ot kapok és mindig előtte nap. Nem tudok jó ételeket venni, pop cornt szoktam (80Ft) magos kiflit (2 x 55Ft) és valamilyen sajtot (250Ft), és több mindent nem merek, mivel félek, hogy többe fog kerülni. Ez egy napra a kajám. Szívesen ennék almát, de 3db már 190Ft. Egy ideje fáj a gyomrom, nem eszek semmi főtt ételt, vagy 600Ft lenne egy adag a közeli étteremben.

Mondtam anyának nem elég, jó lenne néha joghurt, vagy valamilyen gyümölcs esetleg zöldség, de azt mondta osszam be. Az ő cigije több, mint 500Ft/nap, ezért nem értem miért csak ennyit kapok. Te mennyiből tudnád kihozni? Szerintetek mit vegyek, hogy egészségesebben étkezhessek? (A hűtő üres.) Köszi előre is!

19/L

2011. jún. 27. 15:00
 91/141 anonim ***** válasza:
78%
Ehhh.ne mondd már, hogy anyád nuku körettel csinálja a húskajákat -.- és csak és kizárólag húst csinál semmi mást. szájensz-fiksön
2011. jún. 27. 21:48
 92/141 Cass90 ***** válasza:
71%
Amúgy tényleg hihetetlen, hogy neked mindig abból az 500ft-ból kell megélned, és a többiek kizárólag húst esznek...a mi családunk nem vega, de sokszor eszünk olyan ételt, akár még hétvégén, vasárnap is, aminek köze nincs a húshoz. Például most káposztástészta volt, vagy csináltunk salátát reszelt káposztából, répából, hagymából, paprikából, paradicsomból, stb. Főzelékek, szószok, rizs, krumpli, tojás, egyebek. Én mondjuk szinte sosem veszek magamnak kaját, mert igen, sajnálom rá, és persze nem kellemes,mert én is többször enném azt, amit megkívánok,de amíg van otthon kaja inkább gyűjtök másra. Amúgy te írtad,hogy ne bántsuk anyukádat, de akkor minek írod, hogy 500ft feletti cigire bezzeg van pénze - valami oka csak van, hogy leírtad.
2011. jún. 27. 23:01
 93/141 anonim ***** válasza:
91%

azért elképzelem ezt a családi idillt:

Anya: Kislányom, edd meg a vacsorád!

Kérdező: NEM szeretem, nem eszem meg

A: - de most nincs időm mást főzni, mert dolgozom, fáradt vagyok, sajnos nem tudok neked külön főzni

K: - de én nem eszem meg ezt

A: - akkor főzz magadnak valamit, találsz a hűtőben hozzávalókat

K: - nem tudok főzni, nem szeretem, ami a hűtőben van, főzzél nekem mást

A: lehúztam 8 órát, kitakarítottam, főztem, mostam, mosogattam, ha nem tetszik a kaja főzz magadnak valamit....+ kapsz 500 Ft/nap kajára még jut neked is, mert eddig is ennyi jutott egy főre

K: jaj de gonosz vagy, éhezem, nem merek kaját venni, mert nem adsz pént

A: ha nem tetszik el lehet menni dolgozni

K: de nem találok nekem való munkát

stb...

no comment!

2011. jún. 27. 23:14
 94/141 anonim ***** válasza:
75%

Most nem azért, de én a helyedben szégyellném magam, hogy ennyi idősem pattogatott kukoricán élek...A szüleim minimálbéren vannak, 4en vagyunk, de mégsem éhetünk soha, mert feltaláljuk magunkat.

De egy egész napot kihozok Neked 500 Ft-ból

Reggeli:

kifli-20 Ft

joghurt: danone-60 Ft

Ebéd:

főzöl levest(azt írtad, minden van otthon hozzá, szóval az ingyen van)

3-4db gombát kirántasz, csinálsz mellé 3-4 krumpliból pürét ez 200Ft-ból megvan

Vacsora:

sajtkrémes kifli.(egy zacskó sajtkrém 200 Ft, és elég legalább két napig, de ha nem tapasztod, akkor 3 is)

Nekem ez 480 Ft-ra jött ki...és 3 étkezés megvan belőle.

csinálhatsz banánturmixot is...gondolom tej van otthon, veszel 2 banánt,, és összeturmixolod. laktat és még vitaminok is vannak benne.

fagyasztott spenótból pl sok finom kaja is lehet, és egy csomag legalább 4 étkezésre elég, ha egyedül eszed. csak só, bors és fokhagyma kell bele, és nagyon egészséges. teheted tésztára(akkor tegyél bele egy pici tejet), vagy veszel előte gyártott leveles tésztát(250 Ft), kinyújtod, felvágod téglalapokra, és a spenótot beleteszed,majd összehajtod, és lenyomkodod a szélét, hogy ne nyíljon szét.15 perc alatt megsül, és egész nap elvagy vele. spenót helyett tehetsz bele konzerv gyümölcsöt, befőttet, lekvárt, vagy amit találsz otthon. Kísérletezz, próbálkozz. de ne kukoricán élj.

2011. jún. 27. 23:22
 95/141 anonim ***** válasza:
100%

Vagy másik megoldás, kérd el egyben a pénzt anyudtól, tervezd meg, hogy mit akarsz enni, újságokban keresd ki, hogy mi hol a legolcsóbb, és e szerint vásárolj be. rizs, tészta, krumpli...ezek nem egy alkalmas alapanyagok...Zöldség, gyümölcsből keresd az akciós darabokat, ha kicsit meg van nyomódva, attól még nem rossz, turmixba tökéletes. Szószhoz meg veszel tejszínt, paradicsomszószt, fűszerek biztos vannak otthon. Persze, az kapásból megnehezíti a dolgot, hogy nem vagy hajlandó húst enni, de egy kis matekkal, meg utánajárással simán megoldható. Nem egy lehetetlen helyzet, csak nem vagy elég leleményes.

21/l

2011. jún. 27. 23:34
 96/141 anonim ***** válasza:
100%

0,5 kg krumpli alufoliába csomagolva megsütöd

1-1 db. kukorica bab konzer ez már 100 ft is kapható

lecsöpögteted turmixolod 1 tojásal, 1 ek. lisztel, füszerekkel majd forró olajban kisütöd.

turmixolod margarinal, füszerekkel van egy szendvicskrémed

Salinak, levesnek.

1 db tojás ebből rántotta bármilyen zöldségel, bundi kenyér,

1 zs kínai tészta leves

1 kg rizs 200 ft sok étkezésre elég

1 p. rizs, 2 p. víz, só, kis margarin 20 p. a mikroban

ha kész csinálhatsz sült rizst bármit megpiritasz egy sepenyöben rá a rizs 1-2 felvert tojás

1 kg. fagyasztott zöldség 200-300 ft több étkezésre is elég

leveskockával vagy ételizesitős vízben fözöd ha puha 1-2 marék tészta van egy elég gyors levesed, ha van tejfölöd habarhatod is.

1 cs háztartási keksz sokáig elég és bármit keenhetsz rá

1 db. margarim sokáig elég piritos, vajas kenyér

2011. jún. 28. 00:44
 97/141 anonim ***** válasza:
100%

nem olvastam végig a kommenteket, de én is kérdeztem már régebben hasonlót, csak én úgy kérdeztem, hogy mit lehet főzni 3 személyre egy napra 500 ft-ból!

jöttek is tippek, nem sorolom fel mindent, de a lényeg, hogy ez így tényleg nagyon egészségtelen, ha mindig csak ezt eszed, te is tudsz csinálni magadnak főzeléket, és az sem drága, főleg ilyenkor nyáron!

pl krumplifőzelék

zöldbabfőzelék

kelkáposztafőzelék

és még sorolhatnám

lecsó

paprikás krumpli

lekváros palacsinta

lángos

rántotta

gyümölcsleves

vagy nézd meg az olcsoreceptek.hu-t ott is találsz tippeket!!!

ha kevés pénzem van, akkor csak májkrémet, kiflit/zsemlét/kenyeret, lekvárt, tejet, tojást, meg ilyeneket veszek, csak én 2 személyre, nekünk 30e ft jut egy hónapban kajára kettőnkre, tényleg nem több.

2011. jún. 28. 13:26
 98/141 anonim ***** válasza:
55%
hát abban igaza van egyeseknek, hogy itt a nyár, nyugodtan elmehetnél dolgozni, tanulás mellett is mert nem kell minden nap menni meg lehet úgy oldani sok helyen, ezt nem várhatod el sokáig a szüleidtől hogy ők fizessenek neked mindent, ők is keményen megdolgoztak a pénzért, ezért ők döntik el hogy mire költenek belőle, nem pedig te, majd megtudod te is ha magadat tartod el.
2011. jún. 28. 13:32
 99/141 anonim ***** válasza:
100%

Azt még nem mondta senki neki, amit én tettem a barátnőmmel annó 12-13 éves korunkban. Összeadtuk a pénzt, vettünk hozzávalókat, (így persze jóval többfélét tudtunk venni) és megfőztük Ami lett, azt együtt megettük. Tök jó dolog volt együtt főzni, most úgy hiányzik. Főleg tojásételeket csináltunk, rántott dolgokat, volt, hogy igazi csontlevest is.

A kérdező is csinálhatna hasonló dolgot...

2011. jún. 28. 14:10
 100/141 anonim ***** válasza:
100%

Mindenféle guba száraz kenyeret leöntesz tejjel

keversz hozzá kakaót, lekvárt, kókuszt vagy

sajtott, hagymát, maradék felvágotatt sütöben 10p.

A mindenapi sajt helyet vagyél vaj-sajtkémet, körözötett több napra csak kiflit kell mellé

Lencse bab ezekből egy fél kiló 200-300 ft sok kajára elég és sok dolgot csinálhatsz belöle.

Palacsintát ásvány vízzel is csinálhatsz.

Tölsd fel a kamrát és a család helyett fözöcskéz olcsobb ha fözöl egy fazék hús nélküli ételt mintha mindenki külön eszik.

[link]

[link]

[link]

2011. jún. 28. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!