Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Reggeli, ebéd, vacsora 500Ft-ból?

Reggeli, ebéd, vacsora 500Ft-ból?

Figyelt kérdés

Ti ki tudnátok jönni ennyiből, egy napra?

Nekem kell megvennem saját magamnak a kaját, mivel egyedül vagyok itthon, mindenki csak este jön haza. Egy napra 500Ft-ot kapok és mindig előtte nap. Nem tudok jó ételeket venni, pop cornt szoktam (80Ft) magos kiflit (2 x 55Ft) és valamilyen sajtot (250Ft), és több mindent nem merek, mivel félek, hogy többe fog kerülni. Ez egy napra a kajám. Szívesen ennék almát, de 3db már 190Ft. Egy ideje fáj a gyomrom, nem eszek semmi főtt ételt, vagy 600Ft lenne egy adag a közeli étteremben.

Mondtam anyának nem elég, jó lenne néha joghurt, vagy valamilyen gyümölcs esetleg zöldség, de azt mondta osszam be. Az ő cigije több, mint 500Ft/nap, ezért nem értem miért csak ennyit kapok. Te mennyiből tudnád kihozni? Szerintetek mit vegyek, hogy egészségesebben étkezhessek? (A hűtő üres.) Köszi előre is!

19/L

2011. jún. 27. 15:00
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/141 anonim ***** válasza:
60%

Azért a második oldalon ha figyeltétek.

Ha kezdődik az egyetem napi 1000 forintot is kap majd.

Az Havi 31000 forint.

Ennyi pénzből egy havi kaja megvan 2 főnek nem 1 nek.

És még te sírsz? 500 forint bőven elég.

Lusta liba verd a segged a homokba mostis csak gépezel ahelyett hogy hasznosítanád magad.

2011. jún. 27. 16:59
 82/141 anonim ***** válasza:
71%

Szóval, anyukád igazán leszokhatna a cigiről, hogy több kajapénz jusson neked.

Nos, az otthon ,saját kezűleg készített tésztafélék nagyon olcsók és egészségesebbek a popcornnál.

Palacsinta, túrós nokedli, fánk,lángos, tarkedli-ezekhez nem sok minden kell , kis pénzből olyan sok tésztád lesz, hogy pár napig eheted.

Ha legalább azt elérnéd, hogy egyszerre adja oda a heti kajapénzed, akkor könnyebb lenne megoldani a nagyobb összegű bevásárlást.

2011. jún. 27. 17:02
 83/141 anonim ***** válasza:
100%
Próbálkozz a főzéssel. Nem mindenki eszik húst és ők nem mind gazdagok. Keress recepteket és tanulj meg főzni. 19 évesen ne azt várd, hogy anyukád főzzön valamit amit hajlandó vagy megenni. Egyébként ha húsosat főz miért nem eszed meg pl a pörköltből a szaftot tésztával vagy ilyen. Csinálj rakott krumplit , vagy lencsefőzeléket, leveseket. A popcornt meg felejtsd el, feleslegesen kidobott pénz.
2011. jún. 27. 17:12
 84/141 anonim válasza:
88%
Az, hogy nem tanítottak meg főzni nem kifogás! Nehéz helyzetben vagy az tény, de interneten már mindennek fent van a receptje, le tudod nézni másrészt biztos van szakácskönyvetek. Ennyi idősen pedig ha más nem, elmehetnél egy gyárba dolgozni ahol jobb helyen kaphatnál havi nettó 70.000-90.000 Ft-ot is.
2011. jún. 27. 17:49
 85/141 anonim ***** válasza:
90%

minél előbb kezdj el dolgozni, az egyetem úgy megfog terhelni anyagilag, hogyha már most kivagy akkor zokogni fogsz, mert akkor se fogsz tudni többet enni, de még 12 órát elvesz az életedből az iskola...tapasztalatból mondom

Kezdj gyűjtögetni..egyetem mellett már nem sok időd/energiád lesz rá

2011. jún. 27. 17:51
 86/141 anonim válasza:
68%
Nem eszem meg a húst, meg nemjó a munka.. :DD Akkor éhes maradsz, ennyi.. Én 19 évesen már Angliában dolgoztam 360 ezer nettóért.
2011. jún. 27. 18:22
 87/141 anonim ***** válasza:
84%

én is dolgoztam ennyi idősen, és még kaját is tudtam magamnak csinálni.

egy spenót kb 200ftból megvan, és 2 napig eheted ebédre.

vagy a másik nagyon olcsó kaja a tejes guba :) mákot nem ehetek, így simán vaníliás tejjel leöntöm a száraz zsemle és kiflidarabokat. meleg étel, és nagyon laktat. ez is kb 100ft.

popcorn? hús nélküli étkezés? elég életképtelennek tűnsz...

2011. jún. 27. 18:37
 88/141 anonim ***** válasza:
81%
Úristen!!!! Ha belegondolok, hogy én 19 évesen már dolgoztam, saját albérletem volt, és főztem mostam, takaritottam magamra........ És nem segitett nekem sem senki. Hát, az én szememben egy számalom vagy. Húzd le magad lusta kisasszony. ilyenkor nem vagy felnőtt mi? De ha éppen pasizni támad kedved, akkor nyilván elég felnőtt vagy nemde?
2011. jún. 27. 20:21
 89/141 A kérdező kommentje:

Szerintem aki nem tud rólam semmit, az nagyon csöndben húzzon el a sarokba és ne magyarázzon, amikor dúsztja sincs az életemről, OK? Én mosok, takarítok itthon mindenkire, emellett tanulok mint a güzü, egyedül készülök angol nyelvvizsgára, és ismétlek mindent ami kell egyetemre, nem tökörészek itthon, nem kéne leszólni így amikor semmit sem tudtok rólam. Életképtelen? Jólvan. Kösz ennyi választ elég volt olvasni, nem veszitek észre, hogy tippeket kértem, mit hozzak ki ebből. Az az életképtelen, aki annyira fogyatékos, hogy nem tudja felfogni és szövegértelmezni a felettébb lévő kérdést! Gratulálok!

Törlöm magamtól a kérdést, és többször nem nézem meg, pattogjatok nyugodtan...

2011. jún. 27. 21:31
 90/141 anonim ***** válasza:
100%

csinálj grízes tésztát, krumplis tésztát, tejbe grízt. ha veszel egy kiló lisztet, abból futja magadnak nokedlire, palacsintára, gombócot is lehet csinálni, ha pl. veszel bele pár szem cseresznyét mondjuk.

rizzsel sem rossz mindenféle szószos dolgokat csinálni. pl. veszel paradicsompürét - 100 Ft körül van az, ami olyan magas, mint 2 májkrém. ehhez kicsi hagyma, egy répa felkarikázva, némi fűszer. ha szereted, egy olyóbb tonhalkonzerv is belefér, tésztával az is finom.

vagy pl. veszel egy kisebb cukkinit, felkarikázod, és serpenyőben megsütöd, meg sütsz mellé 2-3 krumplit.

tescoban szójagranulátum 250 Ft körül van, abból a már említett paradicsompürével, répával tudsz tésztaszószt, vagy a szójakockából pár szem krumplival brassóit. a tescoban a tofu 340 körül van, ha veszel egyet, meg mellé egy fél kiló kenyeret, és kirántod a tofut meg csinálsz bundás kenyeret, az is nagyon laktató egész nap is.

vagy 1-2 kígyóuborkából natúr joghurttal, ásványvízzel lehet hideg uborkalevest, ami pirítóssal jó pl.

vagy fagyasztott mexikói vegyeszöldséget megpárolsz, rányomsz egy tesco-s kempingsajtot, fűszereket, és kész a tésztaszósz.

lecsó is jó ötlet.

ha sütsz nem édes, hanem sós palacsintát, akkor azt töltheted pl. a már említett szójás tésztaszósszal, vagy olcsó konzervgombával meg ezzel az olcsó kempingsajttal, és akkor még olyan "tényleg jó kaját eszek" érzésed is lehet. petrezselymes krumpli.

a szárazbab, lencse nagyon olcsó, most van frissen olcsón cukkini, tök - tényleg megéri megtanulni főzeléket csinálni. meg minden mást is. senki se úgy született, hogy tud főzni, de nem nagy ügy tényleg, ha meg elrontasz valamit, akkor nevezd át :D

sok ilyen van, de egy közülük: www.mindmegette.hu amit itt írtam, meg mások korábban, azokra a kajákra keress rá, általában 4 főre készülnek, felezd vagy negyedeld a hozzávalókat, ha gondolod, hagyd ki belőle az állati eredetűeket, amit nem eszel meg, ill. mondom, vegyél szóját, mert nem drága és sok, és azt tegyél bele. és tesco-ba menj, vagy valami ilyenbe, lidl, aldi, ne drága és közeli boltokba.

és kitartás!

2011. jún. 27. 21:43
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!