Reggeli, ebéd, vacsora 500Ft-ból?
Ti ki tudnátok jönni ennyiből, egy napra?
Nekem kell megvennem saját magamnak a kaját, mivel egyedül vagyok itthon, mindenki csak este jön haza. Egy napra 500Ft-ot kapok és mindig előtte nap. Nem tudok jó ételeket venni, pop cornt szoktam (80Ft) magos kiflit (2 x 55Ft) és valamilyen sajtot (250Ft), és több mindent nem merek, mivel félek, hogy többe fog kerülni. Ez egy napra a kajám. Szívesen ennék almát, de 3db már 190Ft. Egy ideje fáj a gyomrom, nem eszek semmi főtt ételt, vagy 600Ft lenne egy adag a közeli étteremben.
Mondtam anyának nem elég, jó lenne néha joghurt, vagy valamilyen gyümölcs esetleg zöldség, de azt mondta osszam be. Az ő cigije több, mint 500Ft/nap, ezért nem értem miért csak ennyit kapok. Te mennyiből tudnád kihozni? Szerintetek mit vegyek, hogy egészségesebben étkezhessek? (A hűtő üres.) Köszi előre is!
19/L
nem kamu a kérdés.
mint mondtam, én szeretnék dolgozni, de csak most címerezés van, augusztusban megyek almát szedni 449Ft.os órabérben. akkor könnyebb lesz. de nem tehetek róla, hogy nem tudok főzni, soha senki nem tanított! internetet szoktam böngészni és van, amit tudok csinálni, de vmi mindig hiányzik hozzá. igyekszem én, és mint látjátok éhen nem halok, meg nem is rinyálni jöttem, hanem tippekért. de hát van aki ilyen rosszindulatú. de pl most tejet szerettem volna venni palacsintához, és ma már bevásároltam magamnak (2alma, egy sajt, 2 kifli, egy pop corn) és anyátló kértem 200Ft-ot de azt mondta jó ad, de leszidott miért nem tudom beosztani, és hogy hova gondolok, hogy ilyen kívánságaim vannak.
amúgy ő nagyon szeret, tudom, de mindig nagyon spórol, és megértem, de majd ha én keresek, majd azt veszek amit akarok annyi pénzért, amit nem sajnálok, de most megértem, hogy ilyen helyzetben vagyunk.
aldi tényleg jó. veszel egy adag fagyasztott zöldségekveréket: 300 ft. veszel egy zacskó rizst 250 ft, csinálhatsz rizottót, ez a mennyiség kb 3 napra elég.
vagy veszel tésztát, kifőzöd pl szarvacskát, összekeverd sajtkrémmmel, meleg, finom, olcsó
több napra vásárolj! figyeld az akciókat, kérd el 1 hétre a pénzt.
reggeli: vajas szemle, tojás, bundáskenyér, zsíros kenyér, ezek filléres dolgok
vacsora:tejbezabkása. 2,5 dl forrásba lévő tejbe keversz 4 kanál zabkorpár, és várod, hogy megpuhuljon. tehetsz bele 1 kanál pudingport így finibb lesz, cukor és kész.
akciós tej mindíg van, zabkorpa 250 gr 250 ft, de az kb 10 étkezésre elég.
Hát, az elején sajnáltalak (én írtam a bicskás hasonlatos választ), de most...
Kiderül, hogy főz anyukád, de elvi okokból nem eszel húst. Oké, de akkor ne rinyálj! Írod, hogy végülis vannak otthon alap hozzávalók leveshez, hát akkor meg?
Amire nem tudok gombot varrni, hogy 200 ezer a bevétel és nem jut neked legalább napi 1000Ft kajára? Anyád mire spórol annyira veszettül?
Főzni meg nagy dolog. Ezek szerint van interneted, millió receptes oldal van a neten, ha valami meg nem tiszta az elkészítésével, akkor megkérdezed itt gyik-on.
én írtam,h kamu-e,bocsi,hogy megbántottalak...de számomra az a felfoghatatlan,hogy nincs otthon semmi alapvető élelmiszer,mert én ilyen családot még nem láttam(lehet én vagyok marslakó)
Tészta,rizs,tojás,tej(?)lekvár,fűszerek,krumpli,liszt ,margarin,kenyér mindenkinél van/volt otthon,akit én láttam.ezt egy hétvégi nagybevásárlással szokták ált. megvenni az emberek..ha anyukád ennyire spórolós nyilván ő is tudja,h nagyobb tételben jobb vásárolni,csak ezért felfoghatatlan számomra a kérdésed..
egyébként engem se tanított senki főzni,magamtól jöttem rá,hogyan kell és a neten talált receptekből szemezgettem..
egyébként,mikor 19 vtam,nem emlékszem,hogy anya hagyott vna nekem pénzt kajára,de az alap dolgok vtak itthon és nem szenvedtem hiányt semmiben..vagy próbáljátok ki ezt,7végén egy nagy bevásárlás szülőkkel és nem kérsz pénzt..
A mai napi ebedunk tojas leves es zoldborso fozelek volt.
5 tojas meg 1kg borso.Az alap dolgok amik meg kellettek az a skonyhaszekrenyben voltak.Mivel edesanyad is szokott fozni ezeket te is megtalalod otthon.Szoval 4 emberre, 3felnott es egy gyerek,kb 400ft-ot koltottunk az ebedre.Ez azonban el is fogyott.Magadnak azonban meg eleg lenne vacsira is vagy masnap ebedre.Ha nem szeretnel hust enni nem problema, a lenyeg,hogy egyel halat helyette.Nem irtad ,hol elsz.En Budapesten es ha ki megyek a piacra,tudok venni akar 1szelet halat is kb250ft+egy par szem krumpli vagy rizs amit szeretnel.Ha zoldseget,gyumit szeretnel akkor merem ajanlani a piacon valo vasarlast.Pl 1kg uborka mar van 180-ert veszel egy natur joghurtot bele martogatod az ubit ,vagy akarmilyen zoldseget,es mar egeszsegesen eszel 4-5 db ubi az kb fel kilo es tele vagy tole.Olcso az oszi 1kg mar 320-nal kezdodik,fel kilo eleg neked 2napra.Az az 500ft nem sok,de ha oda figyelsz akkor elegnek kell lenni.Ha videken laksz akkor mar egy kicsit nehezebb,mert ott csak hetvegeken szokott piac lenni.Meg ugyesebben kellvasarolni.Serencsere az iden a zoldsegek es a gyumik olcsok. Mindezek mellett edesanyud taktikaja nagyon jo.Gondolj bele szeptembertol egyetem,lehet,hogy akkor sem tud majd tobbet adni neked .Most ezen a nyaron kell megtanulnod a beosztast.Sajna azonban egy rossz dolgot en is leirok.Ahhoz,hogy sporolni tudj,erot kell magadon vannad es meg kell tanulni fozni es sajnos valogatni sem nagyon szabad.Maskepp nem megy.
Hát vazze nem igaz... Én néha kénytelen vagyok kevesebből, kijönni, pedig nálunk alapelvárás, hogy minden nap , mikor párom itthon ebédel, legyen húsétel. És többnyire itthon ebédel.
Én elhiszem hogy nehéz dolog, de nem igaz, hogy nem tudnál néha húst is enni. Ez röhej a köbön. Mondod, hogy anyukád 3 naponta főz ilyen hús "izét". Abból miért nem tudsz enni? Sajnálod a cukimuki állatkákat, magadat meg tönkreteszed? Marha jó. Arra nem gondolsz, hogy "szegény" tyúkocskákat, bocikákat is kínozzák, amikor tejet, sajtot, tojást eszel >)
Egyébként kézenfekvő lenne a kolbászos rántotta is csak kenyér kell hozzá és finom. Egyszerűen meg kell sütni serpenyőben olajon (zsíron) és kész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!