Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Reggeli, ebéd, vacsora 500Ft-ból?

Reggeli, ebéd, vacsora 500Ft-ból?

Figyelt kérdés

Ti ki tudnátok jönni ennyiből, egy napra?

Nekem kell megvennem saját magamnak a kaját, mivel egyedül vagyok itthon, mindenki csak este jön haza. Egy napra 500Ft-ot kapok és mindig előtte nap. Nem tudok jó ételeket venni, pop cornt szoktam (80Ft) magos kiflit (2 x 55Ft) és valamilyen sajtot (250Ft), és több mindent nem merek, mivel félek, hogy többe fog kerülni. Ez egy napra a kajám. Szívesen ennék almát, de 3db már 190Ft. Egy ideje fáj a gyomrom, nem eszek semmi főtt ételt, vagy 600Ft lenne egy adag a közeli étteremben.

Mondtam anyának nem elég, jó lenne néha joghurt, vagy valamilyen gyümölcs esetleg zöldség, de azt mondta osszam be. Az ő cigije több, mint 500Ft/nap, ezért nem értem miért csak ennyit kapok. Te mennyiből tudnád kihozni? Szerintetek mit vegyek, hogy egészségesebben étkezhessek? (A hűtő üres.) Köszi előre is!

19/L

2011. jún. 27. 15:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/141 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, ne kezdjük anyukáddal. DE Kérdező, ha Te magad érzed, hogy ez így nem oké, meg fáj a gyomrod, akkor miért itt panaszkodsz?Ez nem letolás, csak hát senki sem veszi észre a családban , hogy 500 ft-on meg főtt tojáson , popcornon "éldegélsz", 19 évesen??

Mi szeretnél lenni? Kényszer-anorexiás? Jó ételeket nem lehet napi 500 ft-ból venni/enni. Én a helyedben átszervezném kicsit a dolgot. Amit ad apukád kajajegyet,abból húst is vegyél. Ha csak nem vega akarsz lenni, akkor jó ha tudod a hús a szervezeted "alapfelszerelése". Ráadásul ha csinálsz pl. egy adag rakottkrumplit, azt akár 3 napig is eheted.

2011. jún. 27. 15:20
 32/141 anonim ***** válasza:
100%
nem tudom, hányan vagytok gyerekek, de havi 200.000 forintból kicsit több is tellene, mint neked 500 naponta. nem sok, de nem kell éhen halni ennyi pénztől már.
2011. jún. 27. 15:21
 33/141 A kérdező kommentje:

Nem halok éhen, nem mondtam ezt!

De húst nem tudom megenni, azt nem fogok enni, hiába "olcsó".

Köszi nagyon a tippeket, sokat olvastam, amit meg fogok főzni!

2011. jún. 27. 15:22
 34/141 anonim ***** válasza:
85%

"Anya szokott főzni 3 naponta kb, de ilyen hús dolgokat, amiket én nem eszek meg, mert nem tudok húst enni."

Már ne haragudj, de akkor mégis van kajád. Ne válogass hanem tessék megenni a húst is! Azért fáj a hasad, mert nem eszed meg!

2011. jún. 27. 15:23
 35/141 anonim ***** válasza:
100%

lehet rosszul fogalmaztam, de mégse. éhezel, nem? de...

esetleg azt nem lehetne, hogy anyukád főzön neked való ételeket is, és pl. aznap ne adja oda a pénzt?

2011. jún. 27. 15:24
 36/141 anonim ***** válasza:
100%
Mi az aldiban, lidlben szoktunk venni tésztszószt, olyasmi mint a milánió, csak nincs benne hús 330 ft eredeti áron, akcióban 240ft + veszel egy csomag tésztát 180ft, akcióban 120, és egésznap eheted, mi hárman is jóllakunk belőle, és nagyon finom:)
 37/141 anonim ***** válasza:
100%
hát, ha otthon vannak alapanyagok, akkor tanulj meg főzni. itt nat, menj könyvtárba, találd fel magad, ülni és sírni nem megoldás. ha van tej, liszt meg víz, már sütheted is palacsintát, 1 kb lisztből három napig biztos el vagy vele. krumpliból kismillió kaja van, rizsből, tésztából szintén. 19 évesen kicsit feltalálhatnád magad. még főzni sem kell tudni, vannak olyan kaják, amiket összekeversz és beraksz a mikróba. a rakott krumpli se nagy kunszt, azt mondtad, főtt tojás meg kolbász van otthon, gondolom krumpli is, már csak tejföl kell. ha derogál a fizikai munka, vannak irodai diákmelók is. szóval talpra kislány, nézegess receptkönyveket, és felejtsd el a pattogatott kukoricát. a piacon meg rengeteg gyümölcs van, de júniusban ne almát akarj enni, azt majd októberben.
 38/141 A kérdező kommentje:
Elvi okokból nem bírom megenni 4 éve! És nem is fogom, tudom, hogy mit kellene ennem, szóját, sok fehérjét, stb, amivel pótolom, utánaolvastam, de nincs rá pénz, a húst meg nem fogom soha megenni, nem tudom.
2011. jún. 27. 15:25
 39/141 anonim ***** válasza:
92%

Ahogy olvasom az íráspooat,nekem az jön le,hogy bizony csak sírsz,és olvasva,hogy mások hasonlóan kevés pénzből de 6 ember étkezését is megoldják,bizony te nem is akarsz ezen változtatni.Csak rínyálsz,hogy kevés a pénz,meg nem eszel húst,meg nincs joghurt,nincs gyümölcs..Bakker !ne legyél már ennyire életképtelen! Mi havonta 120 ezer forintból élünk,és ha mindent kifizetünk,nem sok marad kajára.Gyümölcsöt ritkán eszem,de nyáron minden lehetőséget megfogok a "szed magad" programmal..Ilyenkor elmegyek,és szedek pár kiló gyünölcsöt.de ha nincs ilyen lehetőség akkor is ha nagyon vágyom gyümölcsre veszek 1-2 szemet.

Tanulj meg főzni,és ne hisztiz..A legtöbb ételt pár száz forintból megoldható.Akár több napra is lehet főzni.Finomabbnál finomabb kajákat soroltak fel,de a neten olvashatsz olcsón elkészített ételekről is..

2011. jún. 27. 15:27
 40/141 anonim ***** válasza:
30%
Zacskós leves vagy pizza.
2011. jún. 27. 15:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!