Reggeli, ebéd, vacsora 500Ft-ból?
Ti ki tudnátok jönni ennyiből, egy napra?
Nekem kell megvennem saját magamnak a kaját, mivel egyedül vagyok itthon, mindenki csak este jön haza. Egy napra 500Ft-ot kapok és mindig előtte nap. Nem tudok jó ételeket venni, pop cornt szoktam (80Ft) magos kiflit (2 x 55Ft) és valamilyen sajtot (250Ft), és több mindent nem merek, mivel félek, hogy többe fog kerülni. Ez egy napra a kajám. Szívesen ennék almát, de 3db már 190Ft. Egy ideje fáj a gyomrom, nem eszek semmi főtt ételt, vagy 600Ft lenne egy adag a közeli étteremben.
Mondtam anyának nem elég, jó lenne néha joghurt, vagy valamilyen gyümölcs esetleg zöldség, de azt mondta osszam be. Az ő cigije több, mint 500Ft/nap, ezért nem értem miért csak ennyit kapok. Te mennyiből tudnád kihozni? Szerintetek mit vegyek, hogy egészségesebben étkezhessek? (A hűtő üres.) Köszi előre is!
19/L
itt az alkalom, hogy megtanulj főzni
ja és tejberizs is kis pénzből és hamar megvan
Van ahol be tudsz fizetni menzára és naponta csak 400 forintba kerül..Fizess be egy ilyenre és főt ételt eszel minden nap,,(finom is)
A pop corn-t felejtsd el.A sajtos kiflit is.
Vegyél helyette normális dolgokat.
19 éves vagy..Elmehetnél dolgozni te is,és akkor lenne fizetésed,több pénzed lenne kajára.
Gondolom főzöl néha magadra..
Nagyon sok kaja van ami pár 100 forintból kijön,és laktató.Felsoroltak párat
De rizst ehetsz mindig szinte mindennel.tésztaféléket is.Krumpliból nagyon sok étel lehet csinálni.
Beszéld meg, hogy egy hétre előre adja oda a pénzt. Például én hétvégén csináltam kelkáposztafőzeléket, 100 Ft volt egy fej káposzta, tettem bele három szem krumplit (kb. 50 Ft), megfőztem, fűszereztem, a végén berántottam. Összesen nem volt 200 Ft, hatszor ettünk belőle. Hozzá sütöttem 6 egész csirkecombot, az 800 Ft körül volt a teszkóban. Egyszerűen besóztam pár órára, aztán lemostam, tettem rá fűszereket, alá két deci vizet, és beraktam sülni, 15 percenként egy kanállal meglocsoltam a húst, hogy ne száradjon ki.
Összesen kb. egy ezres volt ez a kaja, szerintem egészséges és finom is lett, 6 adag kb. egy ezres volt, tehát egy adag kevesebb mint 200 Ft. De ha nem egész csirkecombot ettünk volna, csak alsót, akkor még a 150 Ft-ot sem érte volna el adagonként. Csak hát nagyétkűek vagyunk.
Reggeli, vacsora müzli vagy valamilyen szendvics szokott lenni, esetleg bundás kenyér, rántotta... ezek mind olcsók.
Ha már ezt csinálja anyukád, akkor ne drága ételekre szórd el a pénzt. A kifli, sajt drága. Vegyél zöldséget, aminek 200 alatt van kilója, azt bátran eheted köretnek párolva, vagy főzeléknek. Vegyél akár csak egy szelet sertéslapockát, 10-15 dekát. Sózd be, másnap süsd meg serpenyőben és eheted is. Párolt zöldségkörettel ez is 200 alatt van adagonként. Légy kreatív. Nyár van, menj ki a piacra, hol veszel te almát, hogy 190 darabja? :O
Kérd meg anyukád, hogy adja oda előre a pénzt, hogy okosabban vásárolhass, szánj rá egy délelőttöt, hogy bevásárolsz, teszkóban, piacon, ahol olcsó. Vegyél egy kis brokkolit, tejfölt és zsemlemorzsát, ez egy napra jó kaja (párolt brokkoli pirított zsemlemorzsával, kb. 200 Ft), vegyél karfiolt, rizst, majonézt, tojást és csinálj rántott karfiolt tartármártással, krumpli- vagy kelkáposztafőzeléket sült hússal. Ezek mind-mind 200-300 Ft-ba kerülnek adagonként, mellé pedig kenyeret vegyél (tescoban egy kiló 140, az két hétre is elég), meg felvágottat, vagy inkább kolbászt (vékonyra szeletelve olcsóbb és finomabb).
Rengeteg lehetőség van ennyi pénzből étkezni, még kevesebből is változatosan, finoman. Keresd a lehetőségeket!
Voltam tavaly dolgozni, de csak címerezni vettek fel, pedig van érettségim, nyelvvizsgám (német), de egyszerűen nem bírtam a meleget, és miután másodjára elájultam hazaküldtek. Anya szokott főzni 3 naponta kb, de ilyen hús dolgokat, amiket én nem eszek meg, mert nem tudok húst enni. A levest amit csinálok, az ingyen van, mivel hagyma, tészta van itthon, répát kell csak vennem meg borsót.
Most, hogy így írjátok, hogy ez mennyire kevés elsírtam magam, mert akkor nem csak én hisztizek, hogy éhes vagyok. Sosem volt az, hogy sok pénzt kaptunk volna ételre. Iskolaidőben heti 1000Ft volt a reggeli és az ebéd pénzem 5 napra, de aztán miután apa látta, hogy 47kg-ra lefogytam adott + 500Ft-ot hetente.
Sosem tudnám anyáékra ráhívni a gyermekjólétit (vagy mit) mert nagyon szeretjük egymást. Anya sem eszik sokat, minden nap kb kolbászt és kenyeret. Anya és apa is dolgozik minden nap, kb havi 200e Ft-ot, de mégse jut kajára, nem jól osszák be, vagy nem tudom.:S
arra azért vigyázz, hogy apop corn sajnos baomian sós, tönkreteszi a szervezetedet.. én nem éppen fogyókúrás egy kaja
inkább tényleg készíts magadnak egyszerű ételeket, pizzát még akár úgy is süthetsz magadnak, hogy vezsel kész pizzalapot (üreset pékségben) és rápakolsz amit szeretsz, gombát, szeletelt főtt tojást, sonkát, kukoricát vagy sajtot.... finom tud az is lenni. de főzhetsz magadnak tésztát is, az a legolcsóbb esetben kb 120 ft/fél kilo... azt persze nem kell egyszerre, abból ehetsz töbször is. egyszer rakhatsz rá pl: tejfölt + sajtot, vagy darálhatsz rá pl: diót... kenhetsz rá ketchupot.. stb.. légy kreatív... piacon is tudsz venni 1-1 db almát is akár.. vagy nézz idénygyümölcsöket (hazait) azokból i slehet kérni akár 10 dekányit is.. az i jobb, mintha csak pop cornt ennél...
Én is még azt tudnám mondani, hogy vállalj munkát, esetleg részmunka időben.
Vannak ezek a zacskós levesek, egy bögrére való, az is jó lehet, bár lövésem sincs, mennyibe kerül, de szokták akciózni.
Kimész falura azt lopsz ződséget a kertbű.
Vegetáriánusokat mindíg is utáltam és szerintem nem normálisak és soha nem is lesznek azok szóval nem érdekelsz.
JA!! Hogy te magad sem teszel meg azért hogy legalább normális étkezz?
100 forintból 2-3 napi kaját is tudsz csinálni,csak főzni kéne..
Hidd el nekem a legjobb szakácsnő sem úgy kezdte,hogy rögtön tudott mindent.Én ma is van,hogy elrontok bizonyos ételeket..de ezért kell kezdeni a legegyszerűbb étlekkel amit nem lehet elrontani.
A borsó,bab,krumpli főzelék nagyon egyszerű,el sem lehet rontani..és olcsó is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!