Reggeli, ebéd, vacsora 500Ft-ból?
Ti ki tudnátok jönni ennyiből, egy napra?
Nekem kell megvennem saját magamnak a kaját, mivel egyedül vagyok itthon, mindenki csak este jön haza. Egy napra 500Ft-ot kapok és mindig előtte nap. Nem tudok jó ételeket venni, pop cornt szoktam (80Ft) magos kiflit (2 x 55Ft) és valamilyen sajtot (250Ft), és több mindent nem merek, mivel félek, hogy többe fog kerülni. Ez egy napra a kajám. Szívesen ennék almát, de 3db már 190Ft. Egy ideje fáj a gyomrom, nem eszek semmi főtt ételt, vagy 600Ft lenne egy adag a közeli étteremben.
Mondtam anyának nem elég, jó lenne néha joghurt, vagy valamilyen gyümölcs esetleg zöldség, de azt mondta osszam be. Az ő cigije több, mint 500Ft/nap, ezért nem értem miért csak ennyit kapok. Te mennyiből tudnád kihozni? Szerintetek mit vegyek, hogy egészségesebben étkezhessek? (A hűtő üres.) Köszi előre is!
19/L
Ilyen eseteket olvasva kinyílik a zsebemben a bicska! De gondolom nem akarsz szakemberhez fordulni, pedig az kéne! Komoly egészségügyi problémáid lehetnek ebből. Régebben is ez volt? Ha nem, akkor mi változott?
Egyébként a korpás kiflit ajánlanám a sűrűbb tésztája miatt, a sajtról lemondhatsz, nagyon drága. Almát is lehet darabra venni. A Danone joghurtja nem annyira drága. Parízer is olcsón van. De egy napra ez nagyon kevés!
süss pizzát ;)
1 kg liszt + élesztő + víz = 130 Ft
1 paradicsompüré 99 Ft
sajt 200 Ft-ért, amit kapsz
hagyma biztos van otthon + némi párizsi
reggelire 3 tojásból rántotta/ vagy 1db kemény tojás + virsli + mustár+kenyér...
vehetsz konzerv paradicsomos babot is elég nagy adag és szerintem ha kisétkű vagy akkor 2 evésre is elég (kb 190 ft egy konzerv) mellé is ehetsz tojást/kenyeret/1 vislit
500 ft nagyon kevés,de talán kitudod hozni naponta...
szerintem próbálj úgy enni hogy reggel többet délben kicsit kevesebbet (ezt ah tuddo akkor edd inkább kora délután 13-15 óra között) és este csak valami kevéskét.. így talán délelőtt és kora d.u nem leszel nagyon éhes :)
Mi kb.1000Ft-ból vagyunk 4-en,úgy hogy kettőnek reggeli-ebéd-vacsora,kettőnek pedig "csak"vacsora.
Egészségesen élni nem lehet belőle,de jól lehet lakni.
A reggeli általában vajas zsemle.Sok tésztát,rizst eszünk..
Most nyáron tudsz venni paprikát-paradicsomot,tudsz belőle lecsót főzni,az is olcsó...
Biztos azért nem add anyukád többet,mert nem tud..
Mi kb.1000Ft-ból vagyunk 4-en,úgy hogy kettőnek reggeli-ebéd-vacsora,kettőnek pedig "csak"vacsora.
Egészségesen élni nem lehet belőle,de jól lehet lakni.
A reggeli általában vajas zsemle.Sok tésztát,rizst eszünk..
Most nyáron tudsz venni paprikát-paradicsomot,tudsz belőle lecsót főzni,az is olcsó...
Biztos azért nem add anyukád többet,mert nem tud..
De cigire telik...?:-(((((
Nem igazán tudok főzni, főzeléket sosem próbáltam, meg sütni sem, leveseket tudok! Nem tanított meg senki, és volt párszor, hogy elrontottam a kaját, és anya eléggé kivolt. Apa szokott adni utalványt, abból vásárolgatok néha, olyankor mindig sok gyümölcsöt veszek és joghurtot, amit amúgy nem tehetek meg. Most kezdem majd az egyetemet, most nyáron napi 500Ft-ból kell élnem, de majd akkor talán 1000Ft-ot kapok naponta.
Tudom, hogy az én hibám, hogy nem tudok főzeléket csinálni, meg nincsenek jó receptötleteim. Még főtt tojást szoktam sokat enni, mivel azt mamám küldi, és ingyen van. Anya abba menne még bele, hogy egy ezrest kapok két napra, de az is édeskevés, ha elmegyek a Pennybe. :(:(
sajtostészta 200 Ft-ért veszel 500 g
maradékból sajt és tejföl
vagy
babfőzelék + főtt tojás
1/2 kg bab + 5-6 tojás + hagyma + rántás (ehhez csak van otthon valami)
+ menj el és keress valami munkát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!