Reggeli, ebéd, vacsora 500Ft-ból?
Ti ki tudnátok jönni ennyiből, egy napra?
Nekem kell megvennem saját magamnak a kaját, mivel egyedül vagyok itthon, mindenki csak este jön haza. Egy napra 500Ft-ot kapok és mindig előtte nap. Nem tudok jó ételeket venni, pop cornt szoktam (80Ft) magos kiflit (2 x 55Ft) és valamilyen sajtot (250Ft), és több mindent nem merek, mivel félek, hogy többe fog kerülni. Ez egy napra a kajám. Szívesen ennék almát, de 3db már 190Ft. Egy ideje fáj a gyomrom, nem eszek semmi főtt ételt, vagy 600Ft lenne egy adag a közeli étteremben.
Mondtam anyának nem elég, jó lenne néha joghurt, vagy valamilyen gyümölcs esetleg zöldség, de azt mondta osszam be. Az ő cigije több, mint 500Ft/nap, ezért nem értem miért csak ennyit kapok. Te mennyiből tudnád kihozni? Szerintetek mit vegyek, hogy egészségesebben étkezhessek? (A hűtő üres.) Köszi előre is!
19/L
és igen,aki nem teheti meg, ne válogasson! én én spec melózom suli mellett. vállalok gyerekfelügyeletet, fordítást, rendezvényen hoszteszmunkát. albiban lakunk többen, mindenki melózik suli mellett. pszichológiára járok,nappalira, bp tulsó végébe. és bírjuk. és jól megy. és nem szakadunk meg hanem büszkék vagyunk magunkra h a saját lábunkon állunk.
a kérdező anyukája kicsit elkényeztette a kérdezőt,és ezért van most a gond.
csak ebéd kijön napi 500ból. de sztem si könnyebb lenne ha egyszerre adná oda anyukád-vagy legalábbis hetenet- vagy ha elmennétek együtt vásárolni, és te x forintért választhatsz amit szeretsz,és abból oldanád meg a napi kaját
hát pedig ahhoz h szóját meg egyebeket egyél pénz kell. havi 200.000 nagyon kevés, rezsi,kaja,egyebek,hamar elmegy.
más meló is van mint a szórólapozás. én a helyedben mennék estin vagy levelezőn egyetemre mellette meg meló.
épp itt olvastam valamelyik kérdésnél,h bankban nyelvtudásaal nettó 200at lehet keresni.
ha te elvből nem eszed meg amit anyud főz,akkor teremtsd meg a pénzt arra ami neked is megfelel.
nem akarlak bántani,de csak magadnak köszönheted h éhezel.
tanulj meg főzni
Voltak kedves válaszolók, akik segítettek receptekkel, és valaki privátban is segített. És épp köténykében vagyok, és várom, hogy megkeljen a tészta. Anya segített mit hogyan, és lááám főzök! Tényleg olcsóbban kijövök. És a nem hülye válaszolóknak, akik felfogták mit kérdeztem, nagyon köszönöm a sok tippet!:) Tegnap is csináltam főtt tésztát és fokhagymás öntetet rá, nagyon ízlett. Apa vett nekem cukkinit, azt is rántottam. Ma reggelire rükörtojást ettem, és most épp pizzát sütök!
Életképtelen?:) Köszönöm, de képzeljétek, annyit főztem, hogy mindenkinek jutott itthon, és megdicsértek. És tényleg kijött 500Ft-ból az étel, és még anyáéknak is jutott.
Tehát nagyon hálás vagyok a kedves válaszolóknak, sok ötletet kaptam, és örülök, hogy elkezdett érdekelni a főzés. És ahhoz, hogy vegetáriánus vagyok, senkinek semmi köze nincs, ha nekem így jó, így élek! És hogy nem eszek meg mindent, amit elém tesznek nem hiszem, hogy probléma. Elvégre nem disznó vagyok, hogy mindent megegyek.
A munkáról pedig annyit, hogy most nyáron ráérek, és keresek munkát, de nem találok egyszerűen. Mint írtam a meleget nem bírom, a Szuperinfónál meg van elég ember. Fürgediákot állandóan böngészem, de nincs egyszerűen. Több étterembe is jelentkeztem, ha lesz üresedés mosogatnék. Sajnos NINCS. Kapálni, címerezni nem tudok, nem a lustaság miatt, hanem a melegben szédülök, nagyon ingadozik a vérnyomásom, és tavaly címerezésről hazaküldtek, mert elájultam. Nem büdös a munka, higgyétek el.
Kezdjük ott, hogy anyád helyében én napi 500 forintot se adnák neked, mert mint mondtad főz anyud rád csak te nem vagy hajlandó megenni. Amiatt meg ne csodálkozz, hogy meló közben elájulsz, ha nem eszed meg amit anyukád főz neked.
Komolyan mint valami királykisasszony...
Főtt kajának meg ajánlom a sült krumplit és a tükörtojást. Ha tényleg 49 kiló vagy, simán rád férnek ezek az olajos kaják. Különben jelentkezhetsz főszereplőnek a AnoREX felügyelő vadi új részébe!
Gratulálok kérdező, ügyes vagy, jól csinálod! Szerintem ha vállalod, hogy bevásárolsz és főzöl a családra, akkor egyébként egyáltalán nem fontos, hogy elmenj dolgozni, hiszen így rengeteg terhet leveszel a szüleid válláról! Keresd a neten a recepteket, ha minden nap főzöl valami finomat, akkor nem csak a családnál lesz sikered, hanem mire véget ér a nyár, már a legtöbb étel nem fog gondot okozni. Anyukád pedig örülni fog, hogy milyen ügyes, házias lánya van. Nem utolsósorban pedig nem fog gondot okozni, hogy vegetáriánus vagy, hiszen ha te főzöl, akkor tudsz magadra is gondolni közben.
Bátran keress az interneten recepteket, és kísérletezz! Így nagyon finom dolgokat lehet létrehozni. Nekem például a borsófőzelék a specialitásom, mindenki odáig van érte, hogy milyen finom - joghurttal habarom. Teljesen véletlen jöttem rá, tévedésből tettem bele a joghurtot, aztán kiderült, hogy sokkal jobb így.
Kicsit nosztalgikus érzésem van, tinikoromban mindig én vezettem a háztartást nyáron, nagyon szerettem. Nem utolsósorban pedig most a saját háztartásomban hihetetlen segítséget nyújt ez, mert már van gyakorlatom :)
Utolsó, köszi a biztatást!:)
Készen letten a mai kajával. Elég sokáig tartott megcsinálni. Először begyúrtam a tésztát, dagasztottam, majd 1 órát kelesztettem. Közben főztem paradicsomszószt, ami hamar kész lett, addig a konyhában rendet tettem, elmosogattam, meg fel is mostam, utána megkentem a tésztát, beraktam a sütőbe és fél óra alatt kész lett az első adag (2 tálca lett). Mire a következő adagot vettem ki, az első már el is fogyott, és apa még itthon sincs!:) Amíg a 2. adag sült, addig a szobámban kitakarítottam az ablakot, letöröltem a számítógépasztalt, a tv állványt, az íróasztalom, felporszívóztam és felmostam. Kivettem a 2. tálcát és elmosogattam.
Na ennyit arról, hogy nem vagyok házias, életképtelen vagyok és büdös a munka!:))
És jó érzés is volt, hogy megdicsértek, hogy finom lett, és elhatároztam, hogy minden nap csinálok valamit. Holnap tortát fogok sütni, amit nem is kell sütni, mert a hűtőben dermed meg!
Köszönöm a sok tippet!:):) Ki tudja, a végén még szakács leszek!:)
Gratulálok:) Remélem anyud is belátja, hogy nem vagy tehetetlen, és hozzájárul, hogy kibontakozz:) Azért néha csinálj nekik húsos kaját is, hogy ne legyen lázadás:) Nálunk pl sláger a joghurtos csirkemell.
felszeleteled vastagabb szeletekre reggel, beleteszed natúr joghurtba(1-2 kis pohár, a lényeg, hogy mindegyik darabra jusson bőven) teszel bele fokhagymát, sót, borsot,(delikátot...de akkor sót ne)mehet pár órára a hűtőbe. Egy-másfél órával kaja előtt kiveszed, a joghurt nagyját lehúzod a szeletekről, beleteszed sütőzacskóba, és addig sütöd, míg meg nem puhul. az utolsó 10 percre vágd ki a zacsit, hogy megpiruljon. A köret bármi lehet, ami jól esik.(persze gondolj magadra is). én salátát szoktam hozzá csinálni (uborka, paradicsom, saláta, kukorica) és tortillát sütök.Nagyon egyszerű, neten vannak receptek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!