Mi járhat azoknak a fejében, akik elvárják másoktól a magázást? Miért tesznek ilyet?
Én mindenkivel magázó viszonyban vagyok, amîg meg nem ismerem.
Nem szeretem a hátba veregetős, bunkó stílust. Ritka az intelligens ember, aki, ha pertuban vagytok, ne kezdene el bunkó módra viselkedni.
Az ismeretlenből idegenek tegeződésétől agyhúgykövet tudok kapni, egyrészt tuskó, neveletlen jellemre utal, másrészt ez magában foglalja azt a látszatot, hogy az illető valamiért lenéz engem.
Ha már másodszorra tegez, az már elfogadható némi beszélgetés után, pláne, ha megkérdezi, hogy ez így mehet-e?
Ha valakinek ez nem kerek, ott valami kimaradt a neveléselmélet terén...
Pld. bemegyek egy benzinkútra tankolni, ahol még sosem voltam és egyből letegez a kutas.
Akár ki mit mond, divat ide-oda, de ez nagy neveletlenség és pofátlanság, de nem vagyok paraszt, hogy ezt ott szóvá tenném, inkább eltűröm úgy hogy Önözöm és volt aki észrevette magát, aztán már magázott. :P
74: A neten is van egy bizonyos határ. Pld. egy idős nénikét nem fogok tegezni.
Logika nincs benne, hanem neveletlenség van benne. :P
74-nek:
Igen, neten a tegeződés a szokás.
Régi vágásúak vagyunk, nem feltétlen örülünk ennek a tegezős időszaknak.
Nem értem amúgy ezért miért kell vinnyogni állandóan mert ezzel is meg lehet tartani a normális ember kapcsolatot, nem kell ehhez tegeződés.
jót röhögtem egyes válaszokon. ezt a sok karót nyelt, begyöpösödött embert. a legjobb, aki még meg is neveli a kérdezőt :D
komolyan képesek emberek azon pörögni, hogy egy benzinkutas letegezi őket? édes istenem.. a sok frusztrált átlag proletár tényleg csak lesi, hogy min tud felháborodni.
sztem ezek az emberek egyszerűen fontosnak akarják magukat érezni, vagy így akarják kikényszeríteni a tiszteletet.
nyilván van egy határ, de én 30 évesen nem szoktam ezen pörögni. időseket magázom, kb. 45-50 éves korig általában az eladókat is, sértődés csak abból volt majdnem, h egy 43 éves nő kikérte magának, h magázom.
egyedül postán van, hogy mindenkivel magázódom, mert 40 felettiek, de tavaly pl. mikor mentem be kormányablakba, jó reggelttel köszöntem, erre az csaj sziával köszönt vissza, és tegezett, ezért váltottam.
79: " És a végén, amikor fizettem, eljövök, köszönök egy "sziasztok"-ot, aztán kapok egy fanyalgó, blazírt "viszlát"-ot. Na engem ez bsz fel. "
Ennyire fontosnak tartod magad, hogy ilyesmi téged felhúz?? :D
Atyavilág! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!